torstai 07. lokakuun 2021

Kolmen aineksen bolognesekastike

MOIKKA!

Aina välillä sitä miettii, että pitäisi olla jotain hienoa ja ennenkuulumatonta jaettavaa, kunnes aika ajoin havahtuu siihen tosiasiaan, että ne arjen helpot ja herkulliset ruoat ovat suurimman osan meistä (minusta ja teistä lukijoista) mieleen.

Juteltiin joskus naisten kanssa arjen helpottajaruoista ja kerroin meidän kolmen aineksen bolognesekastikkeesta, joka on pestopastan ohella yksi niistä arjen nopeista ruoista. Meille niin arkisesta ruoasta tuli naisporukan keskuudessa niin paljon kehuja, että jaetaanpas tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan täälläkin 🙂 Lihatonta lokakuuta uhmaten…

Kolmen aineksen helppo ja herkullinen bolognesekastike
4:lle

400 g paistijauhelihaa
1 prk Rummo Sugo Al Basilico pastakastiketta
mustapippuria

Tarjoiluun: täysjyväspagettia & parmesania

1. Paista jauheliha ruskeaksi muruksi paistinpannulla
2. Lisää pastakastike + hieman purkin sisällä huilutettua vettä
3. Anna porista noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä
4. Lisää mustapippuria maun mukana
5. Tarjoile täysjyväspagetin ja parmesanin kanssa

Ja hei, sillä aikaa, kun kastike porisee hiljalleen voi kyytipojaksi pilkkoa kurkkua, paprikaa ja porkkanaa. Näin meillä tehdään usein silloin kun salaattiainekset ovat päässeet loppumaan.

Kovin ovat lyhyenläntiä nykyään nämä blogitekstit niiden aiempien jaaritteluiden sijaan 😀 Mutta hei, aika paljon sain kuulla aikoinaan tekstien pituuksista, joten ehkä nämä kuitenkin ovat lukijaystävällisempiä kuin ne vanhat.

Huomenna alkaa ihana viikonloppu ystävien ja hyvän ruoan merkeissä. Sielunsiskojen tämän vuoden reissu tehdään Helsinkiin. Ehkä ensi vuonna taas päästään Tallinnaan. Jos on vinkata lounaspaikkaa lauantaille Helsingistä, niin mielellään otamme vastaan.

TORSTAITERKUIN,


8 Responses to “Kolmen aineksen bolognesekastike”

 1. Anna sanoo:

  Täällä tehdään huomenna jauhelihakastiketta, johon tulee chilipastakastiketta ja kuohukermaa. Niiden kanssa keitetään ihan tavallista makaronia. Tässä elämäntilanteessa mennään siitä, mistä aita on matalin. 😂

  Ihanaa viikonloppua Maria 😍

 2. Kipa sanoo:

  Lyhyestä virsi kaunis 🙌👏 kiva että myös kuvia hillitty määrä.

 3. Heli sanoo:

  Pidemmät postaukset kuvineen arki-, mökki-, koti-, sun muine kuulumisineen ovat edelleen tosi tervetulleita.
  Olen lukenut blogiasi monen monta vuotta, ja esim. tyttäriesi kuulumisia olisi mukava kuulla, ei tietenkään liian tarkkaan tai yksityiskohtaisesti. Ehkä samaan tapaan kuin aiemminkin.
  Vai onko sinulla muita blogeja, joita voisi lukea ?

  • Maria sanoo:

   Moi Heli

   ja voi, yritän pitää tasapainon ja jossain välissä laittaa myös pidempiä blogipostauksia 🥰 Ruokablogi toki rajaa sen, että ne arkikuulumisetkin ovat pitkälti jääneet. Mutta ihana kuulla, että kaipaat tyttöjen kuulumisia. Voisin niitä johonkin postauksiin laittaa 🙏🏻

   Ei valitettavasti ole muita blogeja, mutta ei koskaan sanota ei koskaan paluusta lífestyleblogiksi, kun aika on taas kypsä (tai on sitä aikaa enemmän blogille) ❤️

   Ihanaa viikkoa! ❤️

 4. H sanoo:

  Pitkä tai lyhyt, aina yhtä kiva lukea – paitsi syyslomaviikoltanne Lapista toivoisin pitkiä juttuja ja erityisen paljon kuvia! 🙂

  Jaksatteko tehdä aina joka ruualle kunnon salaatin vai minkälaisia lisukkeita teillä yleensä on? Onko joka aterialla vihanneksia ja jos, niin mitä? Itsellä tuntuu, että voimat loppuu just siinä kohtaa, kun pääruoka on valmis, ja sitten sitä pilkkoo nopeasti vain kurkut lautaselle… Tästä lukisin mielelläni vaikka kokonaisen postauksen, jos ideoita löytyy. Mieluiten tietysti helppoja ja nopeita 🙂

  • Maria sanoo:

   Heissun H

   ja kiitos kaunis 🥰

   Lappiin lähtee kamera mukaan ja miehen ollessa siellä pari päivää työreissussa ajattelin kuvata juurikin blogiin Lappijuttuja ☺️

   Ei me ihan joka kerta tehdä salaattia, mutta noin 75% ajasta kyllä. Jos ei tehdä, niin sitten pilkotaan kanssa kurkut, paprikat sun muut lautasille. Parina kertana viikossa meillä tehdään ruoaksi ruokaisaa salaattia, joten se salaattiosuus tulee siitä ihan itsestään.

   Tilanteen mukaan mennään vihreidenkin osalta!

   Kivaa viikkoa! ❤️

Kommentoi