tiistai 05. lokakuun 2021

Helpot ja herkulliset omenapiiraat

…kuppi kuumaa glögiä (!) ja nopeasti valmistuneet omenapiiraat maistuivat niin hyvältä ulkoilmassa nautittuna

Mökin pakkaseen kurkattuani huomasin viime keväältä jääneen lehtitaikinalevykasan. Kyllä, kasan. Olivat nimittäin ehkä kenties saattaneet sulahtaa jossain vaiheessa ja olin pakastanut uudelleen. Älä tee tätä kotona -osastoa 😉

Jääkaapista löytyi muutama punaposkinen omena ja aamupalalta täysjyväbageleiden kanssa nauttimaamme Philadelphia-tuorejuustoa. Mies oli ostanut yllätystuliaisena kaupasta tämän vuoden ekan glögipullon. Oli muuten ihan hurjan hyvää, muistaakseni Lapin Maria -merkkistä.

Nopeat omenapiiraat

lehtitaikinalevyjä sulatettuna & puolitettuna
tuorejuustoa
(kookos)sokeria
kanelia
kananmuna kupissa haarukalla sekoitettuna
omenaviipaleita

1. Notkista tuorejuusto haarukalla, lisää hieman kananmunaa, sokeria ja kanelia
2. Voitele lehtitaikinalevyjen ulkoreunat kananmunalla
3. Täytä lehtitaikinalevyt tuorejuustomassalla, lisää päälle omenaviipaleet ja kanelia
4. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia

Tuo kuvissa näkyvä leikkuulauta saatiin rakkaalta ystäväperheeltä mökkituliaisina taannoin. Se on meidän ystävän tekemä ja siitä onkin muodostunut yksi mökin rakkaimmista esineistä. Kaunista puupintaa ei voita mikään! Leikkuulauta kaipaisi pikkuisen hiomista ja öljyämistä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Siinä ehkä keväälle mökkikauden alkajaisiksi puhdetta.

TUNNELMALLISTA TIISTAITA TOIVOTELLEN,


Kommentoi