keskiviikko 21. huhtikuun 2021

Kasviskeskiviikko: Tankoparsaa toscanalaisittain

MOIKKAMOI!

Mielikuvamatkailu on mulle tärkeä osa elämää. Reissaan IG story highlightseihin tallentamieni videoiden ja kuvien muodossa, mutta myös niiden kuvien muodossa, joita olen verkkokalvoilleni tallentanut. Viime aikoina olen mielikuvamatkaillut Toscanaan. Oranssina hohtavaan auringonlaskuun ja siihen ihanaan lämpöön. Pieneen tuulenvireeseen, joka liehuttaa rimpsumekon helmaa. Mielikuvamatkaillessani tunnen tuoksut, kuulen äänet ja maistan maut. Toscanan maku on raikas.

Vaikken Toscanassa tankoparsaa syönytkään taannoisella reissullani on universumi heitellyt mulle reseptejä, jotka viittaavaan Toscanaan. Olen alkanut miettimään voiko puhelin lukea ajatuksiakin…puheita kun se kuulemma jonkun tiedon mukaan pystyy seuraamaan 😀

Oli miten oli, toscanalainen roastattu tankoparsa toi helpotusta Toscana-kaipuuseen. Eilen taisinkin todeta, että mikä tahansa ruoka, missä on parmesania ja sitruunaa, toimii pomminvarmasti. Lisätään tuon kaksikon rinnalle vielä valkosipuli ja uunin makeuttamat tomaatit.

Meillä on käytössä sellainen unelmalista koronanjälkeiseen aikaan. Se täyttyy sellaisista unelmista, joita kohti kuljetaan, mutta joita pandemiatilanne hieman hidastaa. Tuolla listalla on myös paluu Toscanaan. Menetin sydämeni sille täysin. Ja tiedän, että en ole ainoa ♥ 

Toscanalaisista tankoparsoista (tuscanstyle roasted asparagus) on netti pullollaan reseptejä, mutta en käyttänyt varsinaisesti mitään niitä, vaan tyypilliseen tapaan muutin vähän määriä ja aineita sen mukaan, mikä eilisen ihanan kokkailupössiksen tuoksinnassa tuntui hyvältä.

Tankoparsaa toscanalaisittain

1 puntti vihreää tankoparsaa pestynä ja kovat kantapäät poistettuna
2 dl kirsikkatomaatteja halkaistuna
2 valkosipulin kynttä
2 rkl + 2 rkl extraneitsytoliiviöljyä
pähkinöitä (mä käytin pistaasipähkinöitä) tai pinjansiemeniä
1 pienen sitruunan mehu & kuori raastettuna
1 dl pieneksi raastettua parmesania
ripaus sormisuolaa & mustapippuria pippurimyllystä

1. Laita tankoparsat, pilkotut valkosipulin kynnet ja tomaatit uunin kestävään vuokaan, lisää 2 rkl öljyä, sormisuolaa ja pippuria. Sekoita
2. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
3. Lisää pähkinät, sitruunan mehu ja raastettu kuori, 2 rkl oliiviöljyä sekä paremsan raaste. Sekoita.
4. Laita vielä grillivastuksen alle hetkeksi niin, että parmesan hieman ruskistuu.

 

Menee lounaana sellaisenaan tai lisukkeena. Toimii myös seuraavana päivänä lämmitettynä. Parhaimmillaan on heti nautittuna. Kylmän valkoviinin kera. Aina plussaa siitä, jos maisemana on Toscanan kukkulat ja lämpötila sellainen, että lasi hikoilee. Ai että, odottaako kukaan muu matkustamista yhtä paljon kuin minä? ♥ Optimisti minussa sanoo, että ei mene enää kauaakaan aikaa, kun matkustaminen on jälleen sallittua/hyväksyttävää. Realisti minussa sanoo, että odotellaan nyt ihan rauhassa 😉

KESKIVIIKKOTERKUIN,


2 Responses to “Kasviskeskiviikko: Tankoparsaa toscanalaisittain”

 1. Anna sanoo:

  Parsa on kyllä niin hyvää. Ruoka jossa on parsaa, kirsikkatomaatteja, valkosipulia, parmesania ja sitruunaa, ei voi olla muuta kuin herkullista.

  Olen elämäni aikana käynyt ulkomailla vain kolme kertaa, mutta matkahaaveita on. Itselläni ykköskohde on Iso-Britannia ja mies haaveilee Sisilian matkasta. Niin ja Berliinissä olisi kiva käydä. Katsotaan miehen kanssa paljon matkailuohjelmia, ja niitä katsoessa tulee usein sellainen olo, että tuonne olisi kiva matkustaa. Tulevana kesänä matkustellaan Suomessa.

  Toivottavasti pääsette pian Toscanaan.
  Ihanaa viikonloppua Maria!💛

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna!

   Oi, matkaohjelmat on parasta 😍 Varsinkin näinä aikoina, sillä kyllä niidenkin kautta pääsee fiilistelemään. Lisäksi tykkään kirjojen myötä matkustella. Tällä hetkellä olen Intiassa kuuntelmani kirjan myötä ja kuulostaa ihanalta kaikkine maustesävyineen. Ihmispaljoudesta en niinkään ehkä siellä piittaisi…

   Juu, jatketaan matkahaaveiluja, kyllä sitä vielä joku päivä päästään matkaan ❤️

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua teillekin 🥰
   PS. Iso-Britannialle (olen tosin käynyt vain Lontoossa, Windsorissa, Oxfordissa ja Isle of Wightilla) iiiiso ja lämmin suositus!

Kommentoi