tiistai 20. huhtikuun 2021

Keittiöelämän syvempi merkitys ( & uunilohi & -gnocchit sitruunaöljyssä)

HEIPPA IHANAT!

Millainen sä olet parhaimmillasi? Kuka olet, kun olet paras versio itsestäsi? Mitä lähempänä olemme parasta versiota itsestämme, se tarkoittaa että olemme saatu elää omien arvojemme mukaisesti ja omasta sisimmästämme lähtöisin. Mitä lähempänä olemme parasta versiota itsestämme, sen paremmin voimme. Mitä kauempana olemme itsemme parhaasta versiosta, sen huonommin voidaan. Kuulostaa aika helpolta näin sanottaessa, eikö?

Mulla on ollut aika tiiviit kolme viikkoa pääsiäisen jälkeen, enkä ole välttämättä ehtinyt keittiöpuuhiin niin usein kuin olisin halunnut. Luomaan reseptejä, tekemään ruokaa ja kuvailemaan. Tänä aamuna päivän agendaa kirjoittaessani tunsin, että nyt on aika laittaa Zaz soimaan, heittää essu päälle ja inspiroitua ruoanlaiton parissa. Ja voi pojat, että teki hyvää. Huomaan, että mitä kiireisempää on, sitä enemmän kaipaan aikaa keittiössä. Rentoutumista ruoanlaiton äärellä. Silloin tunnen kulkevani sitä kohden, kuka on paras versio itsestäni. Osaltaan tuon tilan voisi nimetä ”vapaudeksi”. Se, jos mikä mulle on yrittäjyydessäkin se draivi, joka ajaa eteenpäin. Vapaus päättää, vapaus tehdä.

No mitä tuon vapauden hetken tuloksena syntyi? Muuta kuin levännyt mieli ja sielu 😉 Huomisen kasviskeskiviikon infernaalisen maukas herkkuruoka, mutta myös aikas tajuttoman hyvä ja helppo uunilohi & -gnocchivuoka. Tänään oli tarkoitus tehdä mansikkahalloumisalaattia, mutta koska kaupan mansikat eivät olleet houkuttelevan oloisia, niin odotellaan tuon ruoan kanssa sitten kesän maukkaita mansikan molluskoita.

Mulla on ollut pari perunagnocchipussia odottamassa aikoja parempia. Syksyllä tuli taas kyllästettyä itsensä gnoccheilla. Mutta hei, tänään oli aika gnoccheille. Ja jos gnocchien kanssa yhdistää sitruunan ja parmesanin sekä mehukkaan, pinnalta rapsakan lohen, niin en just nyt tiedä mitään parempaa. Paitsi ehkä sen tiedon, että tuota ruokaa on vielä jäljellä.

Uunilohi & -gnocchit sitruunaöljyssä
4-6:lle

1 kg lohifilee
suolaa
sitruunapippuria

1 kg perunagnoccheja
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 dl raastettua parmesania
tuoretta tilliä

1. Viipaloi lohi 4-6 palaan ja aseta ne öljyttyyn uunivuokaan
2. Ripsottele lohelle suolaa ja sitruunapippuria
3. Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia (riippuen lohen paksuudesta)
4. Keitä tällä välin gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan
5. Sekoita oliiviöljy ja sitruunan mehu keskenään
6. Kun lohi on kypsää, lisää uunivuokaan gnocchit, sitruunaöljy ja parmesan (mä lisäksin myös sitruunan lohkoja)
7. Ruskista ja rapeuta uunin grillivastuksen alla
8. Leikkaa päälle tuoretta tilliä

Ja nyt mulla on vapaus laittaa kone kiinni ja hei, odottaa miehen videopuhelua mökkijärven rannasta. Kurvaa sen kautta kotiin työreissusta. Veikkaan, että järvi ei ole vielä ihan täysin sula, mutta niin sula kuitenkin, että toivoa viikonloppuna päästä mökille on

TIISTAITERKUIN,

PS. huomenna nähdään taas, kasviskeskiviikon merkeissä!


4 Responses to “Keittiöelämän syvempi merkitys ( & uunilohi & -gnocchit sitruunaöljyssä)”

 1. Jaana sanoo:

  Voi nam! Minulla tänään leikattu viisaudenhammas ja ruokana pelkkä jätski ja mehukeitto. Teen tuota heti kun pystyn kunnolla syömään.

 2. Anna sanoo:

  Olen paras versio itsestäni silloin, kun koen sen onnistumisen tunteen. Yleensä tuo tunne liittyy töihin tai opiskeluun mutta myös siihen, kun teen ruokaa, jota mies kehuu eli aina. 😂

  Pitää kokeilla noita gnoccheja. Niin ja lohi toimii aina.

  • Maria sanoo:

   Moi Anna

   ja hei ihana kuulla – onnistumisen tunne on kyllä mahtava ❤️

   Suosittelen, gnocchit on sellaista hyvää ja helppoa ruokaa 🥰

Kommentoi