perjantai 23. huhtikuun 2021

Rapeat paneroidut currykanafileet & yrttivoimaissit

 

HIIOHOI!

Viikonloppua näkyvissä ♥ Alunperin oli tarkoitukseni tehdä tänään myyssipostaus, mutta koska hiffasin että iltahan kuluu sohvannurkassa Tapparaa kannustaen, niin en mä mitään malta kuvailla. Eikä myyssipostaus ole myyssipostaus, ellei sitä ole tehty autenttisessa tilanteessa. Just siinä hetkessä, perjantai-iltana klo 19-21 välisenä aikana.

Sitäpaitsi, lapset toivoivat tälle illalle ruokaa, jota tehtiin alkuviikosta. Pankopaneroituja currykanafileitä. Viikolla niitä syötiin yrttivoimaissien kanssa, mutta tänään teen ehkä niiden kanssa jonkun raikkaan ja itämaisen kaaliporkkanasalaattityyppisen hässäkän (kunnon ruokabloggaajatermein) ja sullotaan kanat ja hässäkät tortillan tai baobunin sisään.

Jos olette tähän asti leivittäneet korppujauhoilla, niin suosittelen antamaan pankojauhoille mahdollisuuden. Kokko homma nousee aivan uusiin sfääreihin. En tiedä onko se kohteliaisuus lapsen suusta, jos sanoo ääneen annoksen maistuvan ihan ravintolaruoalle. Kun mun mielestä kotiruoka on parasta 😉

Rapeat paneroidut currykanafileet & yrttivoimaissit

800 g kanan sisäfilettä (sellaisia pikkuisempia kuin rintafileet)
4 dl pankojauhoja
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl currya
0,5 rkl savustettua paprikamaustetta
1 tl suolaa

rypsiöljyä

1. Riko yhteen kippoon kananmunat (sekoita haarukalla), laita toiseen kippoon vehnäjauhot ja sekoita kolmanteen pankojauhot ja mausteet
2. Dippaa kanat ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmuniin ja sitten pankojauhomausteseokseen
3. Paista rypsiöljyssä (kahdella pannulla) käännellen, kunnes kana on kypsää (meillä taisi mennä noin 25 minuuttia)

Yrttivoimaissit

4 esikypsää maissia
50 g voita
tuoretta persiljaa
sormisuolaa

1. Laita maissit 200 asteiseen uuniin vartiksi
2. Sulata sillä aikaa voi, lisää tuore persiljasilppu ja sormisuolaa
3. Valele maissien päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia

Kanaa oli sen verran reilusti, että siitä riitti seuraavana päivänä salaattiinkin asti. Kaiken maailman kananugetit eivät ole olleet mun suosikkeja (sillä se ajatuskin siitä, mitä sinne on jauhettu), mutta tällain kun näkee kanan kanana ja paneroi sen, niin avot 😀

Hei, nyt toivottelen ihanaa viikonloppua! Meillä on suunnitelmat vielä auki, mutta himputti vie näyttää siltä, ettei mökille kannata mennä laittamaan pumppuja kiinni, sillä ensi viikolle on luvattu joka yölle yöpakkasia ja kokemusta pumpun hajoamisesta pienenkin yöpakkasen takia on. Mutta katsotaan, voishan siellä mökkirannassa käydä tekemässä murikkatestin, mikäli saareen asti ei pääse.

PERJANTAITERKUIN,

 

 


4 Responses to “Rapeat paneroidut currykanafileet & yrttivoimaissit”

 1. Hanna sanoo:

  Hei Maria!

  Olen pohtinut mitä ruokaa tehtäisiin vappuviikonloppuna ja nyt löytyi sellainen resepti, joka maistuu koko perheelle, kiitos!

  Olisko sulla vinkkiä miten tuon paneroinnin voisi tehdä ilman kananmunaa, kun lapsi on sille allerginen?

  Mukavaa wappuviikkoa!
  T. Hanna

  • Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja hei ihana kuulla, toivottavasti tämä ruoka maistuu teille 😍

   Nyt kysyit kysymyksen, johon en osaa ihan heti vastata. Voisin kuvitella, että joku muu nestemäinen sitoisi pankojauheen paikoilleen. Toimisikohan esimerkiksi turkkilainen jugurtti tai vaikka ranskankerma? Tosin en tiedä miten makuun vaikuttaa…

   Kiitos samoin, ihanaa wappuviikkoa sinnekin! 🥰

   • A sanoo:

    Muna-allergisen lapsen äitinä vinkkaan, että jogurtti tms. toimii varmasti oikein hyvin sitojana. Meillä tehdään nimittäin tosi usein ”nugetteja” niin, että kanapalat marinoituvat jogurtissa (turkkilainen tai ihan perus maustamaton luonnonjogurtti) ja sitten ne kieritellään murskatuissa maissilastuissa tai pankojauhoissa tai korppujauhoissa (mitä nyt kotona sattuu löytymään). Laiskan kokin versiona ne paistetaan uunissa (juuri ennen uuniin menoa leivitettyjen kanapalojen päälle lorautetaan mukavasti öljyä, toimii yllättävän hyvin ja käryä on paljon vähemmän kuin pannulla paistaen).

Kommentoi