torstai 18. helmikuu 2021

Nopeasti valmistuva herkullinen melanzane ♥

HEIPPAHEI!

Aamulla mittari näytti 27 pakkasastetta. Päätin, että lupaamani gochujang kanan sijaan tänään lämmitellään suloisen ihanalla melanzanella. Mun tekemä melanzane ei maistu kahta kertaa samalta. Niin kuin harva tekemäni ruoka maistuu :D Sillä tykkään kikkailla aina reseptin tai valmistustavan mukaan.

Esimerkiksi melanzanen munakoisojen kanssa – välillä itketän ne ja toisinaan en.  Tomaattikastikkeen kanssa menen välillä sieltä, mistä aita on matalin. Niin kuin tänään. Mutta täytyy sanoa, että kyllähän se itse tehty tomaattikastike tuo ruokaan kuin ruokaan sellaista tiettyä fiilistä, mitä ei purkkitomaattikastikkeella saa.

Ollakin, kun ei itketä munakoisoja ja turvautuu purkkitomaattikastikkeeseen, niin melanzanen valmistusaika lyhenee noin 50 minuuttiin. Tänään itketin munakoisot, koska mulla oli sen puolituntisen aikana toinen projekti, jonka hoidin. Tomaattimurskaa en kuitenkaan keitellyt, vaan turvauduin siihen tuttuun ja turvalliseen. Eli Rummon tomaattibasilikakastikkeeseen, jota meillä löytyy aina kaapeista. Sitä käytetään parmesanspaghettiin, pasta bologneseen, pizzan tomaattikastikkeena, keittoihin, lämpimiin voileipiin ja vaikka sun mihin.

Jos jotain alla oleva resepti jäi kaipaamaan, niin kenties valkosipulia, jota yleensä tuppaan tomaattisoseeseen laittamaan, kun sen itse keitän. joten voitte hyvin halutessanne lisätä yhden murskatun valkosipulin kynnen makua tuomaan :)

Helppo ja herkullinen melanzane

3 pientä munakoisoa
3 prk Rummo tomaattibasilikakastiketta
3 palloa mozzarellaa
2 dl raastettua parmesania
mustapippuria

tarjolle: basilikaa (tällä kertaa mulla oli persiljaa)

1. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa noin 0,2-0,3 cm siivuiksi. Jos haluat itkettää ne ensin, niin levitä esim. uunipellille ja ripsottele päälle suolaa. Anna itkettyä 30 minuuttia ja pyyhi kuiviksi.
2. Aseta uunivuokaan ensimmäinen kerros munakoisoviipaleita vierekkäin, sen jälkeen tomaattikastikepurkki, pikkuisen parmesania ja yksi pallo mozzarellaa revittynä. Ripsottele vielä mustapippuria.
3. Toista tämä niin, että sinulla on kolme munakoisokerrosta ja päällimmäisenä juustot.
4. Paista uunin alatasolla kiertoilmalla 180 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskettunut.
5. Nauti lämpimänä ♥

Tänään olen saanut pitkästä aikaa olla koko päivän keittiöpuuhissa. Ja voi juku, että nautin. Pikkuisen tuo aurinkoinen pakkasilma houkutteli ulkoilemaan, mutta en malttanut jättää keittiöhommia kesken. Toivotaan, että aurinkoa riittää viikonlopullekin :)

TORSTAITERKUIN,


2 Responses to “Nopeasti valmistuva herkullinen melanzane ♥”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Itselleni vieras ruoka mutta kuulostaa hyvältä ja helpolta. Munakoiso on kyllä herkullista varsinkin grillattuna. Niin ja kun reseptissä on tomaattikastiketta ja mozzarellaa, niin onhan se testattava.

  Mukavaa loppuviikkoa ☺️

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Anna ❤️

   Ja hei kiitos vinkistä, mä en olekaan ikinä grillannut munakoisoa. Tänä kesänä kyllä meinaan grillata :)

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua ❤️

Kommentoi