torstai 13. elokuun 2020

Lempiarkiruokani tällä hetkellä

HEI HYVÄÄ HUOMENTA IHANAT!

Olenkin tainnut kertoa, että mä kulutan niin biisit kuin ruoatkin loppuun. Kun johonkin biisiin ihastun, kuuntelen sen puhki. Tällä hetkellä puhkikuuntelussa on iki-ihanan BEHMn Tivolit. Ruoan puhkikulutusvaiheessa on sitruunarisotto ja pannulla paistettu lohi. Niin hyvää, niin helppoa ja rikkoo kivasti sitä siskonmakkarasopan ja makaronilaatikon värittämää arkea.

Välillä laitan risottoon kuivaa valkoviiniä, välillä korvaan senkin osuuden kasvisliemellä. Nyt alkomaholiliikkeessä asioidessani myyjä vinkkasi mulle kuohuviinistä risottoon ja hei ei huono – toimi erittäin hyvin. Lasiin pääsi sitten risottoa varten säästetty valkoviini, joten win-win tilanne 😉

Sitruunarisotto
4:lle

1 pieni sipuli
voita reiluhko nokare
3 dl risottoriisiä
8 dl kasvislientä
2 dl kuivaa kuohuviiniä
1 sitruunan mehut (löyhästi puristettuna)
2 dl raastettua parmesania
mustapippuria

1. kuori ja pienistele sipuli
2. kuullota sitä hetki voissa, lisää riisit
3. kun riisi on muuttunut hieman läpinäkyväksi lisää kuohuviini ja sitruunan mehu
4. anna porista, kunnes riisi on imenyt kuoharin.
5. ala lisäämään kasvislientä pienissä erissä ja lisää aina, kun liemi on imeytynyt riisiin
(tässä menee noin 25-30 minuuttia yhteensä)
6. riisi saa jäädä pikkuisen al denteksi (mutta ei missään nimessä liikaa!)
7. sekoita risottoon raastettu parmesanjuusto ja mausta mustapippurilla

Tarjolle: tilliä ja parmesanlastuja

Lohen leikkasin paloiksi, suolasin ja paistoin pannulla voissa sillä aikaa, kun risotto kypsyi. Risottoon menevän sitruunamehun puristin sitruunalohkoista, jotka laitoin paistumaan pannulle lohien kanssa.

Tämä on tällä hetkellä koko perheen lemppariruoka ja aina päätän, että teen risottoa puolitoistakertaisen annoksen, sillä vimppa villahousu nuolee kattilasta loput risotot. Toisaalta, tästä annoksesta saa neljä henkeä vatsansa hyvin täyteen eikä sen suhteen lisää tarvitsisi. Olisi kiva kuulla, mikä teidän/sinun tämän hetken arjen lemppariarkiruoka on. Koskaan ei voi jakaa liikaa arkiruokavinkkejä, joten ilomielin otan teidän lemppareita meidän arkiruokarepertuaariin tuomaan vaihtelua 🙂

Nyt kohti tämän viikon vikaa toimistopäivää. Mökki-ikävä on infernaalinen ja mietinkin tässä, että tohtisinko lähteä sinne perjantaina pariksi yöksi yksin. Toisaalta kaupungissa olisi vähän kuvailtavaa loppukuun kamppiksia varten. Mutta on luvattu niiiin mieletöntä ilmaa, että mielelläänhän tuon viikonlopun möksällä viettäisi

ILOISTA TORSTAITA!

 


12 Responses to “Lempiarkiruokani tällä hetkellä”

 1. Sannuli sanoo:

  Jei hei! Miten mahti ajoitus, joten kiiiitos vinkistä; just pohdin saapuskajuttuja jotain muuta pliis.. Täällä jämät jäljellä tomaattijauhihasetistä ja sitten italot sivuun ja kait uutta perunaa seuraavaksi. Taas 🙂 Kesä kun kovin impulsiivista kokkailujenkin suhteen ja nyt pitäis vähän ikään kuin suunnitella – haasteellista. Mutta tuo risotto kuulostaa oikein hyvälle 🙌
  Muksaa torstaita!!

  • Maria sanoo:

   Moikkista

   ja hei kiva, että tää resepti tuli just oikeeseen saumaan 🙂

   Se on just näin, nyt on taas aika tehdä vähän suunnitelmallisemmin ruokaa ja ainakin mä olin itse ihan pulassa aluksi 😀 Mutta nyt on viikkoruokalistat taas tehty ja ensi viikonkin kauppakassiostokset naputeltu nettiin!

   Ihanaa perjantaita sinne ❤️

 2. Mia Coman sanoo:

  Draga Maria,

  O mancare delicioasa intr-un decor superb! Cata delicatete inglobeaza buchetul tau de flori! Nu mai lipseste nimic.
  Cele mai calde imbratisari,
  Mia

 3. Kristiina sanoo:

  Tämä kuulostaa kyllä juuri siltä että me molemmat tykättäisiin tästä. Otanpa reseptin ylös. Kiitos!

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Kristiina,

   toivottavasti teille maistuu 🙂

   Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikonloppua ❤️

 4. Nina H sanoo:

  Tällä hetkellä kuorrutettu kukkakaali!! Nam!

 5. Jenni sanoo:

  Pestopastaa voisin syödä vaikka joka päivä, mutta muu perhe ei tykkää niin syön sit vaan aina kun oon yksin kotona 😁 Koko perheelle taas uppoo erittäin hyvin kanttarelirisotto, siitä tosiaan kilpaillaan kuka saa viimeset muruset! Täytyypä laittaa tämä resepti korvan taakse 😊

  • Maria sanoo:

   Moikka Jenni

   ja hei mulla on sama suosikki, pestopasta! 🙂 Se on niin hyvää ja helppoa!

   Oi nam, kanttarellirisotto kuulostaa siltä, että sitä pitää tehdä asap.

   Ihanaista alkavaa viikonloppua ❤️

 6. Nina H. sanoo:

  Valkokastike ruokakermasta ja keitinliemestä. Ja mukaan paljon juustoraastetta. Laitan sitä juustoa mitä kaapista löytyy.suolaa ja valkopippuria maun mukaan.

Kommentoi