sunnuntai 26. heinäkuu 2020

Viimeisen lomaviikon suunnitelmia & esine vailla käyttötarkoitusta

MOIKKAMOI,

mitä kuuluu?

Mun lomalaisen sielu kaipaa jo vähän rotia. Sitä onneksi toi tämä suloinen sunnuntai tullessaan. Tarkoituksena olisi kuvata muutama elokuun kamppis ja kirjoitellakin ne valmiiksi. Täytyy sanoa, että hiljaisemman koronakevään jälkeen sitä myhäilee onnellisena katsoessaan elokuun työkalenteria. Toivotaan, että työtilanne kaikilla rintamilla jatkuu vilkkaana eikä mitään kaoottista toista aaltoa koeta.

Mulla käynnistyy vika lomaviikko ja kuten totesin, niin mä koen kesän kestäneen jo kauan. Niin kauan, että kärsimättömänä sitä on jo pikkuhiljaa valmis syksyyn. Mutta ei se sitä sano, ettenkö nauttisi tulevasta vikasta lomaviikosta. Tänä iltana karataan miehen kanssa kaksin mökille ja kaupunkiin tullaan näillä näkymin vasta torstaina. Mies hakee huomenna myös lapset mökkeilemään omalle mökille veljen perheen mökiltä. Viimeisen lomaviikon suunnitelmiin ei suurellisia kuulu. Suppailua, saunomista, mustikoiden poimimista, terassin pohjien tekoa (saadaan vihdosta viimein tiistaina puukuorma venerantaan), yhdessäoloa ja pikkuhiljaa syksyn suunnittelua. Myös viinimarjoista ajattelin leipoa piirakan ja viihtyä muutenkin keittiössä. Pasta carbonaraa on tehnyt mieleni koko kesän, joten sen ainekset lähtee tänä iltana mökille mukaan.

Perjantaina nappaan omat tytöt ja rakkaat kummitytöt (kaksi niistä) mukaan ja suuntaan Hankoon. Tai jonnekin, riippuen säästä. Olen varannut koko päivän tyttöenergialle ja päätämme vasta lähempänä säätiedotusten mukaan, minne mennään. Siinä se olikin sitten vimppa lomaviikko taputeltu. Josko lauantaina jaksaisi lähteä ihmisten ilmoille Sir Elwoodia kuuntelemaan, niin loman loppu saisi kruununsa.

Ai niin ja toivottavasti saadaan sadettakin jossain vaiheessa viikkoa, sillä mä en ole vielä ehtinyt fiilistelemään tuolla meidän vierasmökissä sateenropinaa huopakattoon. Saatiin miehen tädiltä tuollainen kaunis punottu seinäkoriste. Mutta mihin ihmeeseen sitä käytetään? Siinä on keskellä aukko eli siihen saisi esimerkiksi lehtiä rullattua säilöön tai sitten säilyttää siinä mökkivaatteita roikkumassa. Yhtä kaikki, vailla käyttötarkoitustakin se on varsin kaunis ja sopii tuonne vierasmökkiin! Jos sulla on tiedossa käyttötarkoitus tälle ”jutulle”, niin kerrohan ihmeessä!

Kaunis ulkoilma houkuttelee sen verran, että taidan ennen kuvausprojekteja hilpaista järven rantaan lenkille. Ehtiihän sitä kuvailla myöhemminkin ;)

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


10 Responses to “Viimeisen lomaviikon suunnitelmia & esine vailla käyttötarkoitusta”

 1. Avatar Tiina A. sanoo:

  Minusta tuo näyttää kukka-amppelilta. Onko pohja sen mallinen että siinä pysyisi kukkaruukku ?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiina!

   Amppeliksi mäkin eka tätä luulin, kun näin kaukaa miehen kädessä roikkuvan, mutta ei menisi amppelista, kun pohja puuttuu :)

   Aurinkoista sunnuntaita! ❤️

 2. Avatar Anna sanoo:

  Tahtoo vielä nauttia lämmöstä ja kesästä (helteestä). Tällä viikolla on melkein joka päivä satanut vettä joten ensi viikolle toivon aurinkoisia päiviä, että päästään uimaan ja veneilemään. ☺️

  Kivaa alkuviikkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja hei nythän on vissiin luvattu myös aurinkoisiakin päiviä 😍

   Kyllä me vielä saadaan nauttia kesäkeleistä, vaikka itse toinen jalka jo syksyssä olenkin 🙊

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ❤️

 3. Avatar Viivi sanoo:

  Heippa! Eikö nuo neljä paksumpaa pitkää punosta tosiaankaan yhdisty missään kohtaa edes muutamalla narulla, jotta siihen kukkapurnukan saisi? On vaan niin naruamppelin oloinen väsäys, ettei meinaa uskoa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Viivi,

   ne kyllä yhdistyy, mutta siellä takana on yksi narupunos, joka on ikään kuin löysempi kuin nämä edessä olevat. Kokeiltiin ruukulla (kun en itse uskonut ettei ole amppeli) ja ruukku ei istunut yhtään. Eikä pysyisi ”hässäkässä” 😅

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ❤️

 4. Avatar Irma sanoo:

  Pitäisikö rohkeasti kysyä tädiltä. Kaunis on ja varmasti mennyt useampi tunti solmiessa.Antoisia lomapäiviä.Ihana mökki teillä. Ihailen edelleen sitä kaunista sohvaa ja rottinkisia kalusteita.
  Irma

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Irma

   ja juu, tädin kanssa käyttötarkoitusta pohdimmekin jo yhdessä ☺️

   Voi kiitos kaunis 🙏🏼 Just ajellaan mökille! 🥰

   Ihania kesäpäiviä! ❤️

Kommentoi