maanantai 27. heinäkuun 2020

Kesäyöt

ILTAA IHANAT!

Niin ihania kuin lempeät kesäaamut ja helteiset kesäpäivät ovatkin, niin ei ole kesäiltojen ja kesäöiden voittanutta. Mä olen pahimman luokan unikeko, mitä tulee iltaunille menoon muina vuodenaikoina ja usein nukahdan arkena jo ysin jälkeen sohvalle. Mutta näin kesällä ei tulisi kuuloonkaan mennä aikaisin nukkumaan. Tiedän, että hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeää noudattaa samaa vuorokausirytmiä kesällä kuin muulloinkin. Mutta mä tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän kesäöiden antavan mulle niin paljon enemmän kuin aikaisin nukkumaanmenemiset.

Mä ammennan kesäöistä pitkän syksyn ja talven varalle jotain sellaista selittämätöntä energiaa. Aurinkoenergiasta tuskin on kyse, sillä kesäyöt ovat jo tässä vaiheessa kesää melko pimeitä. Tuntuu, että täällä mökillä päivä alkaa vasta illan suussa. Näihin aikoihin. Sytytellään valosarjat ja laitetaan kynttilät palamaan. Lämmitetään saunaa ja katsellaan järvelle. Joko terassin sohvalla tai sitten tässä kesähuoneessa niin kuin tänään. Sateen ropistessa kattoon. Heinäkuun lopun pimenevä ilta on jotenkin maaginen. Tuntuisi ihan kuin olisi elokuun pimenevät illat jo käsillä.

Venytetään helpostikin iltaa puolen yön tuolle puolen. Lopulta on käytävä iltapesulla ja sammutettava kynttilät. Katsottava viimeisen kerran sinistä maisemaa järven yllä. Lokkien yöserenadeja kuunnellen. Se on jännä tunne, jota tuossa hetkessä koen, enkä osaa sitä sanoiksi pukea, mutta tässä vaiheessa kesää siihen liittyy tietynlaista haikeutta ja kiinni pitämistä. Vahvasti hetkessä elämistä.

Muistetaanhan nauttia näistä kesäpäivistä ja suloisista kesäöistä. Ensi kesään on pitkä matka, mutta onneksi matkan varrelle on luvassa myös ihania juttuja. Syysillat ja -hyggeilyt, pakkasen puraisu poskesta ja hiihtolenkin varrella ihastellut töppölumiset puut, uuden kevään vehreys ja jälleen lähestyvät kesäyöt. Ilman näitä neljää vuodenaikaa tuskin kesäyötkään tuntuisivat niin tunnelmallisilta

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

 


4 Responses to “Kesäyöt”

 1. Anna sanoo:

  Täällä niin nautitaan kesästä, uimisesta ja ulkona olemisesta sekä totta kai kesäilloista. Ei kesä lopu heinäkuussa. ☺️ Täällä loma vasta alkoi.

  • Maria sanoo:

   Moi Anna
   ja ihanaa lomaa 😍

   Ei kesä missään nimessä lopukaan vielä, mutta mulla alkaa ajatukset poikkeuksetta jo kääntymään syksyyn (ehkä pian loppuva loma tekee sen) ☺️

   Nautitaan ❤️

 2. Rita sanoo:

  Pimeät, lämpimät kesäillat ja yöt ovat parasta! Ei sillä, että alkukesän illoissakaan mitään vikaa olisi, mutta silti näissä loppukesän illoissa on jotain selittämättömän ihanaa. Kyllä tässä itselläkin alkaa jotenkin ajatukset kääntyä syksyyn: neuleisiin ja kynttilöihin.

  Jos vain voisi, niin ajoittaisin mielelläni lomani heinä-elokuun vaihteeseen. Mutta valitettavasti se ei lasten harrastusten takia vain toimi niin. Ehkäpä siis joskus tulevaisuudessa :)

  • Maria sanoo:

   Moikkis Rita

   ja loppukesän illat ovat jotenkin tunnelmallisempia…ehkä se on perisuomalainen geeni, mikä saa rakastastamaan valoisten öiden jälkeen hämärää ja pimeyttä 😍

   Oijoi, älä edes mainitse neuleita ja kynttilöitä! Mä olen nimittäin salaa haaveillut niistä myös ja mietin, että jokohan kesämekot pikkuhiljaa voisi laittaa neuleiden tieltä pois. Tai pitää niitä esillä yhtä aikaa.

   Joskus tulevaisuudessa mäkin haluan pitää lomani näin loppukesästä. Näissä päivissä on jotain niin ihanaa!

   Suloista keskiviikkoa sinne ❤️

Kommentoi