torstai 18. kesäkuu 2020

Juhannuspöytään: Silliperunasalaatti

MOIKKIS JA HYVÄÄ HUOMENTA HEI IHANAT!

Perunat perunana ja sillit sillinä, vai kuinka? Mä tykkään kuitenkin aina vähän koklata kaikkea uutta ja kun juhannuksen ruokasuunnitelmiin kirjoitin silliperunasalaatti, mulla oli tietty visio mielessäni. Viime hetkillä oli pakko toteuttaa tuo visio ja vahvistaa se. Muuten olisi menty todellakin perunat perunana ja sillit sillinä -taktiikalla :)

Joten nyt teille, ketkä vielä kaipaatte juhannukseksi jotain tarjoiltavaa, oiva vinkki juhannuspöytään. Ruoanlaitto ei saa juhannuksena (eikä kyllä muulloinkaan) olla liian työlästä. Mulle ruoanlaitto on parhaimmillaan sellaista aivot narikkaan -hommelia, jossa tulee palauduttua. Juhannusta en ajatellut viettää sisätiloissa, vaan sup-laudan päällä. Ja ruokapöydän äärellä. Joten ruoanlaitto tulee tehtyä mahdollisimman vaivattomasti ja isolla porukalla. Kaikki saa osallistua.

Silliperunasalaatti

 1 kg uusia perunoita (mielellään pieniä)
1 tlk kermaviiliä
tilliä
1 rkl hunajasinappia
1 tl sitruunapippuria
1 prl lempparisilliä
puolikas punasipuli
kapriksia
sitruunaa
tuoretta tilliä tarjolle

-kypsennä perunat kuumassa kiertoilmauunissa tai käytä edellispäivän keitetyt (ne voi rapsakoittaa uunin sijaan vaikka grillissä!)
-sekoita purkki kermaviiliä  tuoreen tillisilpun, sitruunapippurin ja hunajasinapin kanssa
-sekoita perunoihin ja kaada perunat tarjoiluvadille
-lado päälle lempparisillin palasia, punasipulirenkaita, kapriksia, sitruunaviipaleita ja tuoretta tilliä

Tämä on niitä ruokia, joita voi syödä kylmänäkin suoraan jääkaapista. Jos sinne asti jämiä jää :)

Meillä muuten täyttää tuo perheen pienimmäinen tänään neljä vuotta. Aika on mennyt hurjan nopsaa. Hän ei ole enää mikään pikkupoika, vaikka varsin pentumainen onkin kaikkine koheltamisineen. Korvatkin ovat viimeisen vuoden aikana löytyneet jostain eivätkä ole enää vain koristeena ;) Varsin hurmaava tapaus. Toivottavasti saadaan ainakin kolme kertaa kulunut aika vielä viettää hänen kanssaan.

Mutta hei juhannuksen saan viettää muiden rakkaiden lisäksi rakkaan esikoisen kanssa. Jota lähdemme iltapäivästä hakemaan riparilta (tai kirkolta) kotiin. Viikko on mennyt nopeasti ja ajatus siitä, että reilun viikon päästä vietetään rippijuhlia on alkanut pikkuisen kauhistuttamaan. Enhän mä ole tehnyt vielä mitään juhlien suhteen muuta kuin tilannut pitopalvelun. Kääk, oma mekkokin pitäisi katsoa valmiiksi. Ja ne maljakot sun muut. Päädyttiin ottamaan pitopalvelun kautta pöytäliinat, kun kuuluivat tarjoukseen. Ei tarvitse turhaan sutata noita äidin manklaamia kaapista.

Toivottelen jo tässä vaiheessa Oikein Iloista ja Turvallista Juhannusta Musta tuntuu, että kannettava ei aukea tänä juhannuksena. Ellei tule palavaa intohimoa tulla päivittämään juhannuskuulumisia. Mutta tuolla IG:ssä (atmarias) varmasti tulee jaettua juhannustunnelmia :)

IHANAA JUHANNUSTA TOIVOTELLEN,

PS. kyselitte kovasti reseptejä muihinkin juhannuksen tarjottaviimme, joten tässä linkit pariin (muut tehdään oman pään ohjeella):
Grillipizza (me tehdään pizzauunilla tämä nykyään)
Mätipannukakku
Mansikkakakku


6 Responses to “Juhannuspöytään: Silliperunasalaatti”

 1. Avatar Jasmin sanoo:

  Näyttää taivaalliselta salaatilta 😍

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. Ai ihana mikä ohje! Ellei olisi juhannusruuat haettu jo menisi heti testiin, nyt odottanee juhannuksen jälkeen testausta tämä ihanuus <3

  Aurinkoista Juhannusta!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Satu

   ja hei, tämä on sellainen kesäherkku, joka maistuu juhannuksen jälkeenkin 😍

   Ihanaa juhannusta! 🌼🧡

 3. Avatar Anna sanoo:

  Resepti menee testiin. ☺️ Turvallista ja ihanaa juhannusta teidän perheelle. Nautitaan kesästä, valosta ja lämmöstä. 😍

Kommentoi