sunnuntai 21. kesäkuu 2020

Keskikesällä kerran

HEIPPAHEI

ja voihan vitsit! Toivottavasti sielläkin on ollut rakkaudentäyteinen, lämpöinen ja hyvää ruokaa sekä seuraa tulvillaan ollut juhannus ♥ Sellainen, jonka jäljiltä voi sanoa viettäneensä elämänsä parasta jussia. Itselläni nimittäin on vahvasti tällä hetkellä tunne, että takana on kenties yksi elämän ihanimmista juhannuksista. Huikeine auringonlaskuineen kaikkineen. Likaisine mökkimasoineen (tarkoitan nyt sitä karvaista kaveria) ja loputtomine korttipeliturnauksineen. Saunomisineen ja suloisen vihdan tuoksuisine muistoineen.

Aloin tuossa miettimään, että miksi juhannusta kutsutaan keskikesän juhlaksi. Onko nyt muka keskikesä? Kun musta tuntuu, että tästä se kesä vasta todenteolla alkaa. Sisäinen kello on jotenkin alkukesässä :) Ehkä illat alkavat pikkuhiljaa hämärtymään, mutta jotenkin on odottava mieli. Vielä pari viikkoa töitä ja sitten koittaa kesäloman toinen ja pisin pätkä.

Tuon kolme viikkoa ajattelin asua saaressa. Tehdä täsmäiskuja golfkentälle ja kotiin. Kaupunkiin terassille ja Laukontorille. Saada miehen kanssa rakennettua vihdosta viimein muutama uusi terassi saareen. Mökin edustan kivetys on niin huonossa hapessa, että sen peitämme terassilla. Siitä rakennamme pitkospuut toiselle terassille, jonka rakennamme kalliorannan tuntumaan. Niin, että kallio ei peity. Sillain, että terassilta tulee rappuset kalliorantaan.

Eilen istuimme iltaa pitkästä aikaa kalliorannalla katsomassa yhtä sarjaa (Absentiasta tuli toinen kausi!) ja onhan tuo näkymä ulapalle nyt sen verran upea, että siitä pitää ottaa kaikki ilo irti. Lisäksi tuohon rakennettava terassi tuo mukanaan pienen viileän tuulahduksen niihin kuumottavin helteisiin kesäpäiviin, kun kesähuoneessa on liian kuuma syödä. Saunan takana on kolme tai neljä pitkää lankkua. Jos oikein nätisti pyydän, niin ehkä niistä rakentunee pitkä lankkupöytä terassille. Pöydän ympärille pitkät lankkupenkit.

Olen muuten niin onnellinen noista kahdesta valosarjasta, jotka terassille ostettiin. Yleensä valosarjat kun kellertävät (ovat warm white -sävyisiä), niin nämä Baukkarista ostamamme amber-sävyiset valot eivät kellerrä, vaan ovat pimeällä just nätin väriset. Kirkkaat, mutta olematta sitten liian kirkkaat.

Nyt kuulkaa edessä on sen karvaisen mökkimasan muodonmuutos eli trimmiä ja pesua. Samalla pitää funtsia, mitäs kaikkea sitä pitikään tehdä ennen rippijuhlia… juhlat ovat jo viikon päästä!

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,


9 Responses to “Keskikesällä kerran”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Ihania kuvia taas kerran. 😍 Täälläkin oli tosi onnistunut juhannus. Tänään kysyinkin mieheltä, että saako olla näin onnellinen. Kuulemma saa olla. 😂

  Ihanaa alkuviikkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja kiitos ❤️

   Voi että kuulostaa ihanalle – todellakin saa olla onnellinen ja ei ole häpeä tuntea onnellisuutta. Se on tunteista yksi ihanin 😍

   Kiitos, kivaa alkuviikkoa sinnekin!

 2. Avatar Marjo sanoo:

  Olen miettinyt tuota samaa keskikesän juttua. Keskikesähän on heinäkuun puolivälissä 15.-16.7.jos mietitään vuodenaikojen mukaan. Mutta juhannus keskikesänä tarkoittanee nimenomaan kesäpäivän seisausta (21.6.),josta päivä alkaa sitten jo lyhetä. Tiistaina päivän pituus on lyhentynyt jo minuutin täällä keskisessä Suomessa, huoh!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marjo

   ja se on varmastikin juuri tuosta kesäpäivän seisauksesta johtuen tuo sanonta keskikesän juhla :)

   Vaikka päivä lyhenee, niin kesä senkus paranee ❤️

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 3. Avatar Sanna sanoo:

  En ollenkaan suostu olemaan keskikesässä,minullakin kesä vasta alkoi!Toukokuukin oli ilmoiltaan niin surkea.
  Juhannus oli ihana ja samoin ilmat.Enpä toista näin lämmintä jussia muista.
  Tämän päivän uhraan siivoamiselle ja loppuviikosta lähdetään tutkailemaan raumaa ja sieltä yöksi yyteriin.
  Noloa myöntää,mutta aivan vieraita paikkoja meille.
  Sieltä sitten saaristoon mökille,joten merellisissä tunnelmissa mennään.
  Mökkihän tammisaaressa,joten hangossakin tulee käytyä:)
  Mulle kesä=meri.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna

   ja hei mä en edes muista enää, millaista säätä toukokuussa oli :D Voi olla, että oli vähän vilakkaa!

   Jep, en muista toista tällaista juhannussäätä. Ihan mahtavaa. Niin paljon paremmat kelit olivat kuin silloin yhtenä vuonna, kun möksän köksän ulkomittari näytti +0.7 astetta ;)

   Kuulostaa taivaalliselta teidän suunnitelmat! Ihan parhautta. Meillä on vielä tuo Rauma ja Hanko edessäpäin. Mutta ehkä sitten lomalla. Ellei meillä mene koko loma terassin rakennuspuuhissa :)

   Nauttikaa, ihania kesäreissuja ❤️

 4. Avatar Leena sanoo:

  Ihana postaus ja miten ihana paratiisi teidän kesämökkipaikka onkaan! Kyllä suomalaiselle taitaa tuo mökki olla elämän luksusta. Ainakin pienille lapsille ja sitten meille aikuisen ikäisille ;)
  Vangitset kuviin ihania tunnelmia!
  Nyt on mukava seurata teidän rippijuhlavalmisteluja, meillä syksymmällä juhlat edessä, niin jospa vinkkejä siihen.
  Olisi tosi kiva, vaikkei kaupallisia nämä postaukset olekaan (joka on tosi ihana juttu sinällään se), niin saada tietää mistä ihanat mekot ja monet muutkin vaatteesi ovat. Tämä kesämekkö esimerkiksi on aivan täydellinen kesän jokapaikan vaate! Nämä postaukset toimivat ihanana inspiraationa elämän moniin eri osa-alueisiin ja se onkin tämän blogin ehdoton vahvuus! Kulkee elämässä mukana <3

  Ihanaa kesää!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Leena

   ja voi kiitos kaunis ❤️

   Sepäs se just on, että teineille mökki ei ehkä ole niin paratiisi kuin meille muille. Tai olisi, jos sinne saisi koko kaveriporukan mukaan ;)

   Iman muuta voisin jatkossa laittaa vaatteiden ostopaikkaa. Kuvien kukkamekko on muutamia vuosia sitten Ellokselta ostettu!

   Voi kiitos vielä kerran, te lukijat piristätte kyllä kommenteillanne mun päiväni 😍

   Kivaa alkanutta viikkoa!
   PS. rippijuttuja tulossa, ehkä jo tänään :)

 5. Avatar Elma sanoo:

  Hei! Ihanaa on kun Suomen kesä on ihan oikea KESÄ! Lämpöisiä iltoja ja öitäkin, jotka on niin harvinaisia täällä meidän leveyspiireillä.
  Olen etsimässä kansituoleja, teidän mäkillä näyttää olevan nätit yksilöt. Muistatko yhtään, mistä ne on hanktttu? Ja onko mukava istua?
  – Elma –

Kommentoi