torstai 04. kesäkuun 2020

Omaa aikaa kesäillassa leffojen ja sarjojen parissa


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplacen kanssa.


TORSTAI-ILTAPÄIVÄÄ IHANAT!

Lempeä kesäilta, kesäkuun liki yötön yö edessä, hedelmistä notkuva kulho, lasissa raikas virgin mojito, tunnelmaa tuova kynttilälyhty terassin sohvapöydällä, viltti jalkojen päällä ja kannettavasta muutama jakso suosikkisarjaa ennen nukkumaan menoa. Mä en tähän hätään tiedä mitään  parempaa tapaa viettää niitä iltoja, kun mies ei ole kotona ja lapsetkin nauttivat kesästä kavereidensa kanssa. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn kanssa.

Se, että kesäiltoina ei malta mennä sisälle ei poissulje sitä, etteikö sitä voisi tietyistä rutiineista ja rentoutuskeinoista pitää silti kiinni. Mulle yksi rentoutuskeino on sarjoihin ja leffoihin uppoutuminen. Se olo on kutkuttavan ihana, kun on niin henkilöhahmoissa ja juonenkäänteissä kiinni, että ei malta odottaa iltaa ja sitä, että pääsee jatkamaan hyvään kohtaan jäänyttä sarjaa.

Tänään tulin jakamaan teille Viaplay Ambassadorin kunniatehtävän myötä Viaplayn valikoimista sellaisia leffoja ja sarjoja, joita mä tykkään katsoa itsekseni. Olenkin kertonut monta kertaa, että meillä on yhteisiä sarjoja, joita katsotaan miehen kanssa, mutta silti tykkään katsoa sarjoja ja leffoja myös yksinäni. Yhteisiä sarjoja ei sovi katsoa ilman toista tai tulee sanomista. ;) Ellei käy sitten niin, että toinen nukahtaa ja toinen katsoo jakson loppuun. Tämä itse asiassa on meillä enemmän sääntö kuin poikkeus. Tällä hetkellä olen kuronut nuo molemmat katsomamme sarjat ajan tasalle, mutta usein se olen minä, jolla on seuraavana päivänä kurottavaa ennen kuin voidaan aloittaa yhdessä sarjan katselu.

Millaisia leffoja ja sarjoja mä tykkään katsoa yksin? Vielä muutama vuosi sitten olisin vastannut yksiselitteisesti, että romanttista hömppää. Sittemmin olen laajentanut skaalaa myös nordic noirin pariin ja sellaisiin ahmittaviin sarjoihin, joissa on monta kautta saatavilla. Dokumentit ja luonto-ohjelmat ovat myös parasta viihdettä.

Alla mun vinkkini kesälle 2020 niihin iltoihin, kun saan ahmia leffoja ja sarjoja. Mukaan mahtuu myös muutama nosto mun ja miehen katselulistalta.

Fifty Shades -leffat

Juhannusaattona 19.6. alkaen Viaplayn Leffat- ja Sarjapaketilla pystyy katsomaan Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker ja Fifty Shades Freed -leffat.  Juhuu! Kertaalleen olen nuo nähnyt ja kirjatkin lukenut, mutta odotan sitä yhtä kenties sateistakin kesäpäivää, että saan pitää Christian & Anastasia -maratonin.

Cold Courage

Tätä ihan jäätävän hyvää nordic noir -henkistä sarjaa (jossa pääosissa ihan jäätävän ihana Pihla Viitala!) alettiin katsomaan miehen kanssa kaksin. Yhtäkkiä huomasinkin, että tämä on sellainen sarja, jota tulee katsottua yksinkin. Tykkään ihan hirmuisesti kansainvälisestä meiningistä suomalaisella vivahteella!

Chicago Fire

En ole ikinä ennen katsonut Chicago Firea, mutta nyt parin jakson jälkeen olen koukuttunut. Enkä pelkästään uniformuihin…Ja hei mikäs tässä olla koukuttunut, sillä tämä on niitä #viaplaybinge -sarjoja, joita voi hyvillä mielin ahmia; sarjan seitsemäs kausi ilmestyi Viaplaylle kesäkuun ensimmäinen päivä.

Chicago Med

Edellisen kaltainen, mutta kertoo hektisestä sairaalaelämästä. Rakastan sairaalasarjoja. Tätä en ole vielä katsonut kuin hiukan ekaa jaksoa, sillä ajattelin aloittaa katselun vasta Chicago Firen jälkeen. Mutta ehkä näitä voisi katsoa rinnakkainkin? Neljä kautta takuuvarmaa räjähdysherkkää sairaalakaaosta ja suhdekoukeroita päivystysosaston sykkeessä.

Chicago P.D.

Tämä meillä on miehen kanssa katselulistalla, mutta nostetaan se nyt tähänkin listaukseeni, sillä on samaa ”kaliiberia” edellisten kanssa. Ollaan kaivattu Blacklistin jälkeen menevää sarjaa, jossa on riittävän monta kautta. Veikkaan, että kuusi kautta ja jokaisen kauden reilu 20 jaksoa riittänee meille täksi kesäksi ;)

Absentia

Katsottiin miehen kanssa Absentian eka kausi talvella ja jäimme kovin kaipaamaan toista kautta. Ja nyt meidän odotus palkitaan, nimittäin kakkoskausi starttaa 14.6. Jes! Sarja alkoi sillä, kun kuusi vuotta aiemmin kadonnut ja kuolleeksi julistettu FBI-agentti Emily Byrne löydetään vangittuna. Tällä välin hänen miehensä oli jatkanut elämäänsä eteenpäin, joten jännityksen lisäksi sarjaan mahtuu myös hieman tuota kaipaamaani romantiikkaa ja suhdekoukeroita!

Five Feet Apart

Viaplayn Leffat ja Sarjat -katselupaketilla on 19.6. alkaen katsottavissa elokuva, joka tulee olemaan koskettava. Nuoren tytön ja pojan yhteydestä sairaalassa kertova elokuva on sellainen, jonka ajattelin katsoa heti juhannuksen pyhinä.

Grand Hotel

Maanantaina 22.6. starttaa sen kuuloinen sarja, joka ruokkii mun hömppäkaipuuta. Grand Hotel kertoo Miami Beachillä olevasta hotellista, jossa kauniit ja rikkaat vieraat kylpevät luksuksessa, mutta skandaalit ja korkoa kasvavat velat piilevät pinnan alla. Just sellaista draamaa, mitä kesäiltoihin kaipaa – sarjoista katsottuna!

Ruokasarjat

Viaplay Originalit Four Hands Menu, Food & Fire ja Pitkän iän reseptit inspiroivat ruoanlaittoon ja vievät maailman turuille ja toreille. Näinä päivinä, kun matkustaminen on turvallisinta kotisohvalta tehtynä, nautin täysin rinnoin ohjelmista, joissa pääsee tutustumaan eri kulttuurien ruokiin. Ei pitkiä lentomatkoja, mutta silti rutkasti ulkomaanmeininkiä ja tunnelmaa.

Siinä oli jotain mun suosikkejani kesän varalle. Aina ennen sitä jotenkin ajatteli, että näin kesällä pitää olla sadepäivä, jotta sarjoihin malttaa uppoutua. Toivotaan aurinkoista ja lämmintä kesää, sillä se ei poissulje sitä, etteikö sitä voisi palata nauttimaan kiehtovista juonenkäänteistä ja mielenkiintoisista henkilöhahmoista.

Edellisten lisäksi on pakko vinkata vielä meidän yhteisellä katselulistalla olevat ohjelmat. Tällä hetkellä miehen kanssa katsomme Advokatenin toista kautta sekä For the People -sarjaa. Seuraavana meillä on yhteisellä katselulistalla toukokuussa Viaplayn valikoimiin tullut Viaplay Original -sarja Koneisto, josta on tullut jo kolme jaksoa. Uusin jakso ilmestyy joka sunnuntai.

Millaisia sarjoja tai leffoja sä tykkäät katsoa näin kesäaikaan? Onko ne kepeämpiä kuin muihin vuodenaikoihin katsomasi leffat tai sarjat? Viaplayssa on huikean paljon katsottavaa. Mun mielestä yksi ihanimmista tunteista on se, kun on tallentanut omiksi suosikeikseen sarjoja ja leffoja ns. pahan päivän varalle. Kun tulee katseluhimotus, niin on aina jotain mitä katsoa. Hei, laitan IG:n puolelle arvonnan, jossa yksi onnekas voittaa itselleen 2 kk:tta ilmaista katseluaikaa Viaplay Leffat ja Sarjat -paketin pariin. Joten kannattaa käydä tsekkaamassa se tuota pikaa IG:stä!

AURINKOISIN TORSTAITERKUIN,


6 Responses to “Omaa aikaa kesäillassa leffojen ja sarjojen parissa”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Moikka! Kiitos kivasta blogista, fridagsmys -postauksia aloin vuosi pari sitten lukemaan ja nykyisin tulee seurattua koko blogia. Oon tykästynyt monipuoliseen sisältöön, ruoka-aiheet edelleen ilahduttavat eniten, samoin sisustus :) onkin ollut mielessä kysyä, että mistä teidän keittiön pöytätabletit on? Ne niinestä tms. lettipunoksella tehdyt? Kivaa kesää!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maija

   ja voi että, miten ihana kuulla – kiitos ♥️

   Kuule nuo ovat meidän äiskän ja iskän jäämistöä ja en nyt muista onko nuo nimenomaiset Ikeasta ostettu, mutta siellä olen samantyyppisiä nähnyt :)

   Ihania kesäpäiviä ♥️

 2. Avatar Anna sanoo:

  Nordic noir-sarjat (ja muutenkin pohjoismaalaiset sarjat) ovat suosikkeja kesät talvet. Tällä hetkellä kesken on Vettä sakeampaa (kiitos vinkistä, että kolmas kausi on ilmestynyt). Viimeksi katsoin Lemmikkien salainen elämä 2-leffan, joka kyllä nauratti. Kai aikuisetkin voi katsoa lasten elokuvia? 😂

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna!

   Hei ilman muuta, Lemmikkien salainen elämä 2 on ihan best – meille aikuisillekin :D Mä ainakin rakastan katsoa lasten animaatioita/piirrettyjä ♥️

   Oikein ihanaa viikonlopun aloitusta ♥️

 3. Avatar Rita sanoo:

  Kiitos vinkeistä. Erityisesti Chicago Med kuulostaa mun jutultani!
  Olen täysin koukuttunut sairaalasarjoihin :D Greyn anatomiat sekä sen spin-off Asema 19 on katsottuna, kuten myös The resident.. Transplant on nyt menossa, mutta sitä tulee vain yksi jakso viikossa. Se tuntuu jotenkin vähältä ;)

  Jos joku ei ole nähnyt niin Gilmore girls on kevyttä kesäkatsottavaa, voin suositella.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkis Rita

   ja hei olehan hyvä!
   Mä olen kans sellainen sairaalasarja-addikti…onkohan ne ne komeat lääkärimiehet uniformuissaan ;)

   Gilmoren tyttöjä katsoin joskus, mutta täytyykin ottaa uudelleen ohjelmistoon. Se on ihan kesäsarja se!

   Ihanaista viikonlopun aloitusta ♥️

Kommentoi