perjantai 05. kesäkuun 2020

Rippijuhlat update

HEISSUNHEI!

Rippijuhlat lähestyvät ja ovat kolmen viikon päästä – jaiks! Ensi viikolla tuo pieni muru suuntaa riparille. Ei olla koskaan oltu viikkoa erossa, mutta en epäile hetkeäkään etteikö toinen pärjäisi. Itsestäni en olisi niin varma 😉 Onneksi tähän mennessä aikataulu konfirmaatiopäivältä on selkiintynyt sitten viime postauksen. Konfirmaatio on meillä heti klo 10.00. Konfirmoivat nuo nuoret kolmessa eri erässä ja neljä läheistä / konfirmoitava pääsee kirkkoon. Tämä on kyllä tosi valitettavaa esimerkiksi kummien takia. Meillä ensimmäiset vieraat on kutsuttu klo 13 ja seuraavat klo 15.30. Edelleen juhlat on tarkoitus järjestää ulkona. Suomen suven yllättäessä suojaudumme teltoilla + autokatoksella.

Koska pitopalvelu ei voi järjestää buffet-tarjontaa poikkeusaikana, niin me menemme esikoisen toiveen mukaan. Meille tulee tuolta pitopalvelun puolesta hodarikärry. Hodarit tarjoillaan ranskisten, bataattiranskisten ja coleslawn kanssa. Rippilapsen toiveena oli myös ceasarsalaatti, joten eiköhän sellainenkin järjesty. Koska hodareitten syömisessä on vaara, että osa ruoasta päätyy rinnuksille (puhun lähinnä omasta puolestani) niin pukeutumiskoodi on rennon kesäinen.

Poikkeusaika sallinee poikkeukselliset, perinteitä rikkovat juhlajärjestelyt.

Kutsut suunnittelin viime viikolla ja laitoin ne tilaukseen kuorineen samantien. Tänään olisi tarkoitus saada ne postiin. Kutsujen lisäksi kirjekuoreen sujahtaa saatekirje, josta selviää juhla-aika. Kahdet erilliset kutsut erillisine aikoineen olisivat tulleet sen verran kalliimmaksi, että päätimme laittaa kutsuun tekstin ”tarkistattehan juhla-ajan oheisesta saatekirjeestä”. Lisäksi saatekirjeeseen tulee juhlien varalle muun muassa seuraavia toimintaohjeita vieraille:

🌸 ettehän saavu juhliin flunssaisena
🌸 onnitteluhalaukset ja -kättelyt korvataan maljan nostamisella
🌸 pukeuduttehan säähän sopivasti, kyseessä on ulkojuhlat
🌸 suosittelemme käsidesien ahkeraa käyttöä – niitä löytyy juhlapaikalta useita pulloja
🌸 ruoka-aineallergioista pyydämme ilmoittamaan 18.6. mennessä
🌸 asettelemme ruokapöydät ulos väljästi, mutta silti toivomme että turvavälejä noudatetaan

Mekon kävimme ostamassa pari viikkoa sitten ja se oli itse asiassa ensimmäinen mekko, jonka esikoinen rekistä otti ulos ja jota sovitti. Sopii hänelle niin täydellisesti. Sopi myös budjettiin täydellisesti, kunnes kuulin paljonko olkaimien sisäänottaminen maksaa. Koska olkaimissa on reilusti paljetteja, niin en olisi itse osannut sitä tehdä. Mutta sitten ajattelin asian niin, että rippijuhlat ovat vain kerran eikä ne neljään kymmeneen euroon saa kaatua.

Meillä piti olla alunperin myös kolmas kattaus esikoisen kavereille, mutta päättivätkin bestiksensä kanssa kutsua nuo yhteiset kaverinsa illalla bestiksen juhlapaikalle. Joten kymmenen henkilöä tippui vieraslistalta. Edelleen olen ihan varma, etteivät kaikki kutsutut pääse tulemaan ja sen ymmärtää tässä tilanteessa. Toivotaan vain, että tautitilanne pysyy yhtä maltillisena kuin mitä se on nyt tällä viikolla ollut.

Ensi viikolla olen lomalla ja silloin ajattelin omistaa päivän juhlien suunnittelulle sekä hankinnoille. Neljään ulkopöytään meillä lienee varastossa äiskän vanhoja mankeloituja pöytäliinoja. Ne on kunnia ottaa käyttöön. Osa niistä oli käytössä samalla pihalla viisitoista vuotta sitten tänään, kun vietimme täällä esikoisen ristiäisiä. Ikeaan täytyy tehdä reissu maljakoita varten. Haluaisin pöytiin yhtenevät maljakot pioneille/luonnonkukille. Myös pieniä tuikkukippoja tai lyhtyjä haaveilin ostavani. Ehkä myös kylmän sään yllättäessä muutamia fleecehuopia.

Servietit pääruoalle sekä jälkkärikahville on myös ostoslistalla. Jotenkin musta tuntuu, että olen nyt unohtanut jotain vai kuuluuko rippijuhlien suunnitelujen mennä näin helposti? 😀 Mitenkähän muuten on tuon kakun ottamisen kanssa? Eikös se ole verrattavissa buffettiin. Pitänee pyytää pitopalvelun henkilöä kakun leikkauspuuhiin.

Mitä mieltä te olette…kyseessä on nuoren alaikäisen juhlat; onko soveliasta tarjota alkumaljana kuohuviiniä? Rippijuhlissa, joissa minä olen ollut on muistaakseni kaikissa ollut kuohuviinimalja. Toki sekin voi olla alkoholiton sellainen.

Siellä on muuten monella muullakin tänä kesänä edessä rippijuhlien järjestäminen. Miten teillä sujuu juhlajärjestelyt?

Ihanaa, pian päästää juhlimaan tuota tärkeää päivää ♥ Mutta sitä ennen vielä muutaman kerran möksälle! Tälle illalle ja huomiselle on luvattu melkoisia sateita. Tekee luonnolle (ja siitepölytilanteelle) niin hyvää. Sadekeli vietetään sisällä sarjoja katsellen ja takkaa poltellen. Saunoen ja nukkuen. Sit mun tekee mieli tehdä yhdessä miehen kanssa jotain oikein hyvää ruokaa. Kokkailla sielun kyllyydestä. Jos johonkin väliin sade taukoaa, niin klapikone laitetaan laulamaan. Ja hei, punaviinihammasta on  kolottanut jo tovin. Lasillinen täyteläistä, muutama salmiakkipääkallo ja jalat rahille. Aika täykky viikonloppu edessä, toivottavasti sielläkin!

 

PERJANTAITERKUIN,

PS. EDIT 8.6. buffet-tarjoilu onnistuu, kun juhlissa on nimetty osallistujamäärä. Eli vielä kerran muutettiin tarjoiluja ja päädyttiin siihen alkuperäiseen buffet-ideaan 🙂


27 Responses to “Rippijuhlat update”

 1. Emilia sanoo:

  Hei,

  olipa hauska lukea tästä, koska oma esikoiseni lähtee myös 2 viikon päästä riparille ja juhlat ja konfirmaatio on kolmen viikon päästä. Me asumme kerrostalossa, joten mahdollisuutta ulkojuhliin ei valitettavasti ole, mutta pienet juhlat pidämme kuitenkin kotona ja odotamme niitä innolla.

  Meillä myös alkumaljaksi ajattelin kuohuviiniä, enkä näe sitä ongelmana. Kakut on tilattu ja kutsut lähetetty, muuten kaikki onkin vielä vaiheessa.

  Meillä konfirmaatio tapahtuu isossa kirkossa, joten jokainen konfirmoitava saa mukaan 10 läheistä, joka on tosi kivaa. Olen kyllä tosi iloinen, että leiri pystytään toteuttamaan, kun jossain vaiheessa kevättä näytti todella huonolta.

  Innolla odotan sun postauksia tästä aiheesta. Kivaa viikonloppua!

  • Maria sanoo:

   Heippa Emilia

   ja hei ihanaa juhlanalusaikaa ja juhlia, kun ne koittavat teille ♥

   Tämä aika on jotenkin niin herkkää aikaa, eikä vain noille nuorille vaan myös meille vanhemmille.

   Ihanaa, että teille saa jokainen konfirmoitava ottaa noin paljon läheisiä. Meillä myös iso kirkko, johon kyllä mahtuisi, mutta veikkaan että pitävät kiinni siitä 50 ihmisen kokoontumisrajoituksesta. Täytyy ottaa kummeille livelähtetystä puhelimella 🙂

   Kiitos samoin, ihanaa viikonloppua ♥

 2. Rita sanoo:

  Meillä olisi pitänyt olla juhlat reilun viikon kuluttua, mutta nyt niihin onkin vielä pari kuukautta aikaa. Toivon todella, että tautitilanne pysyy kesän ajan maltillisena ja pääsemme juhlat pitämään.
  Kiitos tuosta teidän juhlavieraiden ohjelistauksesta, saatan sen kopioida!

  Meillä siis ei ole asia vielä mitenkään millään mallilla. Täytynee heinäkuun lopulla alkaa asiaa edistämään. Yhdet juhlat järkänneenä tiedän kyllä suurinpiirtein mitä kaikkea tulen tekemään näiden osalta!

  • Maria sanoo:

   Moikka Rita

   ja hei toivotaan todellakin, ettei tautiin tule takapakkia, että loppukesänkin juhlat saadaan järjestettyä. Ja ylipäätään muutenkin 🙂

   Olehan hyvä, nuo oli sellaisia ohjeita, joita ensi hätään tuli mieleen. Muuten sitten ohjeistetaan paikan päällä lisää!

   Mä kans ajattelen niin, että nyt kun järkkää nämä juhlat, niin kuopuksen menee parin vuoden päästä jo rutiinilla. Onneksi on tämä blogi minne palata juhlajärjestelyiden tiimoilta 😀

   Ihanaista viikonloppua teille ♥

 3. Eva sanoo:

  Hei, kiva lukea näitä rippijuhlapostauksia. Meillä on myös tänä kesänä esikoisen rippijuhlat, tosin vasta elokuun alussa, joten meillä ei vielä olla valmisteluissa noin pitkällä. Huomenna on tarkoitus lähteä mekko-ostoksille. Tsemppiä juhlavalmisteluihin ja toivotaan kaunista säätä juhlapäiväksi!

  • Maria sanoo:

   Heippa Eva

   ja ihania juhlan valmisteluita sinnekin ♥

   Nämä valmistelevat puuhat ovat jo puoli ruokaa; mä tykkään, kun saa fiilistellä ennen h-hetkeä 🙂

   Tsemppiä sinnekin ja toivotaan, että sopiva mekko löytyy ♥

 4. -A- sanoo:

  Hei Maria!
  Hyvältä kuulostaa suunnitelmanne. Minusta on tosi kiva, kun rippi-ja yo -juhlissa on alettu kuunnella enemmän nuorta juhlittavaa ja tarjoilut ovat jo useissa juhlissa olleet muuta kuin perinteinen buffet-pöytä.

  Meidän lasten rippijuhlissa alkumalja on ollut kaikille Pommacia ja se on tuntunut meidän perheessä sopivammalle ja yhtä juhlavan tunnun tuonut 😊

  • Maria sanoo:

   Heipsan A

   ja kiitos ♥

   Juu, meillä juhlat menevät pääosin rippilapsen toiveiden mukaan. Toki kaikkea ei voi poikkeus/kustannussyistä toteuttaa, mutta pääosin mennään hänen suunnitelmillaan 🙂

   Tuo Pommac kuulostaa oikein hyvältä vaihtoehdolta!

   Ihanaa viikonloppua ♥

 5. Nina sanoo:

  Voi tuo on ihanaa puuhaa, suunnitella rippijuhlia ja myöhemmin sitten lakkiaisia! Kun nyt kysyit kuoharista rippijuhlissa, niin ilman muuta sitä voi nauttia alkumaljana. Sehän on juhlajuoma ja eihän kukaan humalaan itseensä sillä juo…🥂 Ja rinnalle vaihtoehtona alkoholiton. Näin ajattelee eräs Sääksjärveläinen suuri ajattelija. 😃

  • Maria sanoo:

   Heissun eräs Sääksjärveläinen suuri ajattelija ♥

   Näinhän se on, kun kuitenkin alkumaljat jää yhteen lasiin. Ruoan kanssa meille tulee olemaan vissyä, limppaa ja alkoholitonta olutta. Ehkä sitten illalla juhlien jälkeen voi itse nostaa jalat sohvalle ja nauttia vielä yhden kuoharilasillisen 🙂

   Ihanaa viikonloppua teille ♥

 6. Hanna sanoo:

  Kuulostaa ihanilta juhlilta❤️
  Meilläkin piti olla rippijuhlat noin viikon päästä, mutta ne siirtyivätkin marraskuun loppuun! Ensi järkytyksestä toivuttu😅 Esikoisella kun oli toiveena juhlat omalla mökillä, koska hänen ristiäisetkin pidetty siellä. Mutta Suomen marraskuun tietäen, juhlat eivät nyt mitenkään tule olemaan mökillä. Eikä ainakaan ulkona.
  Ihana hempeä, herkkä kesäinen mekko oli jo ostettu, kun kaikki heittikin härän pyllyä. Noooo.. Näin alkukesästä ajatus jouluisista valoista ja kynttilöistä tuntuu hiukka kaukaiselta, mutta uskon, että tunnelmaan pääsee, kun asiaa on puoli vuotta sulatellut.😉
  Eli nauttikaa kaikki te ketkä rippijuhlat saatte kesällä ja vieläpä vaikka ulkona pitää, me sitten juhlitaan marraskuun lopussa 1.adventtina. Yhtä kaikki, rippijuhlat on yksi iso etappi ja vieraathan sen juhlan tekevät.🤩
  Oikein ihania juhlia teille 🌸💖

  • Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja kiitos ♥

   Voihan kehveli, aika pitkälle siirtyi juhlat! Mutta hei, niistä tulee ainutlaatuiset. Just tuo adventin aika tuo juhliin aivan uuden fiiliksen. Ja itse asiassa sehän sopii rippijuhliinkin tuo tietynlainen harras juhlava tunnelma. Kuulostaa ihanalta kynttilöineen kaikkineen ♥

   Harmistus, että mekkokin oli jo ostettu…saakohan sitä enää vaihdettua talvisempaan?

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne ♥

 7. Outi sanoo:

  Hyvin suunnitellut juhlat, ja kaikki asiat olet ottanut huomioon. Meillä sai rippikoulutyttö itse suunnitella mitä haluaa tarjota. Toki äidin ehdotuksiakin kuunteli. Hän ei halunnut missään tapauksessa mitään alkumaljoja.
  Ihania juhlia teille🌻

  • Maria sanoo:

   Hei Outi

   ja kiitos ♥ Mä rakastan suunnitella. Ihan kaikkea juhlista arjen ruokalistoihin 😀

   Ihanaa, että siellä rippukoulutyttö pääsi myös mukaan suunnitteluihin. Meillä tuo rippilapsi itse ehdotti pinkkiä kuoharia…lie mistä moisen idean saanut 😉

   Ihanaa viikonloppua ♥

 8. H sanoo:

  Meillä myös juhlien ajankohtaa veivattiin usean otteeseen. Konfirmaation piti olla juhannuksena, nyt se on kesäkuinen torstaiaamupäivä ja paikalle saa tulla kaksi perheenjäsentä. Pidämme juhlan kahden viikon kuluttua leiristä (varoaika, että isovanhemmatkin uskaltaa kutsua). Varasimme juhlatilan ja pitopalvelun, paikalle on kutsuttu alle 30 henkilöä. Tarjolla on lohikeitto ja kakkukahvit, ei buffettia. Kavereille neiti järjestää piknikin seuraavalla viikolla syntymäpäivänään.
  Ja kyllä, hodarikärry on hyvä idea. Esikoisen rippijuhlissa muutama vuosi sitten kakkubuffetin herkkujen jälkeen grillasimme hodareja illan mittaan. Täytettiin hodarit perusjuttujen lisäksi mm. itse tehdyllä coleslawilla ja marinoidulla punasipulilla…Nuoren juhlahan se on, voi olla rentoa myös tarjoilun suhteen. Ei meillä teineille edes mene läpi voileipäkakkuehdotukset 😉 Kun eivät itse siitä tykkää.

  • Maria sanoo:

   Heippa H

   ja hei hyvä tuo varoaika leiriin nähden! Meilläkin on viikko varoaikaa (alkuperäisen suunnitelman mukaan päivä :D), toivotaan, että riittää!

   Teidän juhlat kuulostaa ihanalle! Mä ehdotin lohisoppaa, mutta mun ehdotus ei mennyt läpi rippijuhlavaliokunnalta 😉 Ja ihana idea tuo piknik!

   Hei juu, voileipäkakkuakin väläytin ja sain sellaisen katseen, että oksat pois 😉

   Ihanaa viikonloppua sinne ja tesemppiä juhlajärjestelyihin ♥

 9. H sanoo:

  Ja vielä noista alkumaljoista. Itse miellän ne yo -juhliin. En ole törmännyt alkumaljoihin rippijuhlissa, joten ei niitä meilläkään tarjoilla. Onkohan tässä alueellisia eroja? Itse ajattelen, että on kirkollisesta ja alaikäisen juhlasta pohjimmiltaan kyse. Mutta kai sekin vaan on tottumuskysymys. Kukin juhlii omalle lähipiirille luontevalla tavalla 🙂
  Oon varmaan tässä kohtaa vanhanaikainen. En ole oikein ymmärtänyt opeillekaan annettuja kuoharipulloja, kun ne on kuitenkin lahjoja lapselta. Ja ite oon työni puolesta ollut vastaanottamassa niitä 🙂
  Mukavia juhlia teille, toivotaan ihanaa auringonpaistetta.

  • Maria sanoo:

   No niinhän ne yleensä on vissiin ollut kuoharimaljat enemmänkin yo-juhlien juttu, mutta parissa viime rippijuhlissa, jossa olemme olleet on nostettu maljat. Siitä vissiin esikoinen sai idean. Ja toisaalta kun ei kättelyitä tai halauksia ole, niin onnitellaan nostamalla malja vieraiden saapuessa 🙂

   Tiedätkö, tämä alkoholin mahdollinen tarjoaminen olisi ollut munkin mielestä vielä pari vuotta sitten nounou kirkollisessa juhlassa, mutta jotenkin olen löyhännyt ajatusmaailmaani sen suhteen. Ehkä punnitsen asiaa viimeisen hetkeen asti… 😀

   Kiitos samoin sinne, ainakin hei nyt on luvattu aurinkoista kesäkuuta ♥

  • Minttu sanoo:

   Alkumaljat ei kuulu rippijuhliin. Nykyaikana ihmiset haluavat muuttaa kaikkia asioita oman mielensä mukaisiksi, ei enää niin miten on ”ennen vanhaan” tehty tai mikä on soveliasta.
   Omien lasten juhlissa (nyt parikymppisiä) ei ole maljoja nosteltu ja ainoastaan perheissä, joissa alkoholia muutenkin käytetään on käytetty alkumaljoja.

   • Maria sanoo:

    Hei Minttu!

    Tässä on nykyään monenlaista käytäntöä ja mun mielestä olisi hyvä, jos hyväksyisimme, että se mikä ei itselle sovi, voi olla muille ok.
    Elämä menee eteenpäin ja kehittyy. Uusia traditioita muodostuu.

    Se, että alkumaljat nostetaan rippijuhlissa ei tarkoita sitä, etteikö ko. perheessä käytettäisi alkoholia kohtuudella. Meillä ainakin juodaan ruoan kanssa lasilliset viiniä silloin tällöin, voidaan juoda kuohuviinilasilliset kesäillassa ja kenties jopa saunan jälkeen janojuomana yksi lonkero. Ei se tarkoita automaattisesti, että meillä alkumaljat olisi mikään pakko.

    Kukin tehköön, niin kuin parhaaksi näkee ♥

 10. Sanna sanoo:

  Kuulostaa hyvältä!jos tarjoaisin alkumaljat,tarjoaisin ne alkoholittomana.Tai esim.joku pommac+limu malja.
  Jotenkin tuntuu,että lasten juhliin sopivampi…vaikkei kuoharissakaan mitään pahaa ole:D ihania juhlia!

  • Maria sanoo:

   Heissan Sanna,

   ja kiitos ♥

   Mä en tiedä, mistä tuo armas rippilapsi on saanut rosekuoharin päähänsä alkumaljoihin…katsotaan nyt miten käy. Hänhän ei itse maljaa saa kuin Pommac roseena 😀

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua täältä mökiltä ♥ Sataa ropisee huopakattoon ja on niin tunnelmallista. Tosin sade ei haittaa klapihommia, joten niiden pariin seuraavaksi 🙂

 11. Malla sanoo:

  Oma kokemukseni kymmenestä rippijuhlasta on, että kahdeksassa näistä tarjottiin alkumalja (alkoholia sisältävä ja alkoholiton vaihtoehto molemmat tarjolla). Maljan nostaminen näytti olevan selvästi kovin tärkeä hetki näissä perheissä myös itselleen rippilapselle. Eli kukin perhe tekee tavallaan tuumaan minä. Ja onhan ehtoollisellakin viini, joten en näe tässä mitään ristiriitaa senkään suhteen.

  Kuuntelin tässä vanhemman riskiryhmään kuuluvan rouvan tarinointia valmistujaisjuhlista, joihin hän oli osallistunut nyt korona keväänä: ”Olihan siellä ne pöydät järjestetty etäisyyksien pitämiseksi, mutta kyllä me kaikki samaan ihan kylki kylkeen ahtauduttiin”. Tuli ihan sellainen ”voihan pyhä sylvi teidän kanssanne” fiilis. On kuitenkin suhteellisen helppoa huolehtia noista etäisyyksien pitämisistä ja silti viettää kaikkien mukavaa aikaa yhdessä juhlassakin. Noh – olemme kaikki erilaisia miten tilanteen näemme, vaikka olisi yhteisestäkin hyvästä kysymys ja se vain on hyväksyttävä.

  Tunnelmallisia selvästikin hyvin nuoren itsensä näköisiä rippijuhlia teidän perheelle ja sitä ennen mahtavaa riparia rippilapselle!

  • Maria sanoo:

   Moi Malla

   ja hei tällaisia havaintoja mäkin olen tehnyt, että nykyään kuoharimaljat on enemmän sääntö kuin poikkeus. En kyllä muista, että esim. omana rippikesänäni sellaisia olisi ollut 😀

   Tänä vuonna olen kyllä kallistumassa maljaan (alkoholilliseen ja holittomaan), sillä kun ei onnitteluhaleja ole, niin tuo olisi arvokas tapa toivottaa vieraat tervetulleiksi ja nostaa malja tuolle tärkeän virstanpylvään saavuttavalle ♥

   Sepäs se just on, että se on meistä ihmisistä kiinni tuo turvavälien pitäminen. Mä en ajatellut toimia turvavälipoliisina meidän juhlissa, joten odotan, että kaikki huolehtivat siitä itse 😉

   Kiitos tuhannesti ja ihanaa viikonloppua ♥

 12. Tuuli sanoo:

  Meillä alkumalja oli alkoholiton. Halusin niin, koska itse rippilapsi on vielä alaikäinen. Toisaalta on myös jotenkin helppoa, kun kaikille tarjoillaan sama juoma.
  Tyttären juhlissa teimme juoman itse, että saimme keltaista koska mekkokin oli keltainen. Pojan juhlissa tarjosimme Pommac Roseeta, syystä että hän oli sitä aiemmin maistanut ja tykkäsi.

  • Maria sanoo:

   Moi Tuuli!

   Sepäs se onkin, helppous että kaikille on sama juoma. Me vielä pohditaan tuota 🙂

   Oiii, ihana idea tehdä mekon värinen juoma ❤️ Meillä tyttö haluaa myös pinkkiä juomaa, vissiin juurikin sen takia, että mätsää mekkoon!

   Ihania kesäpäiviä ❤️

 13. -A- sanoo:

  Heipä hei Maria! Postausta sekä kommentteja lukiessa tuli mieleeni, että kesäinen alkumalja voisi olla myös joku kuusenkerkkäkuohuva, joku muu alkoton kuohuviini tai sitten joku raikas drinkki vaikka mansikoilla. 🙂 Ruokajuomana toki voi olla pöydässä tarjolla mitä vain, moneen ruokalajiin sopivaa viiniä jne. Moni autoileva ottaa kuitenkin sen alkottoman. 🙂 Tällaista tuli vain mieleeni. Rippijuhlat tulevat olemaan varmasti todella ihanat ja järjestätte varmasti niin ikimuistoisen juhlan. <3

Kommentoi