keskiviikko 03. kesäkuun 2020

Monenlaisia happy placeja

MOIKKIS IHANAT!

Aina sanotaan, että ”Home is where your heart is”. Mulla tämä vastaava sanonta menee vähän vastaavasti ”My happy place is where my heart is.” Tuo lause kätkee sisäänsä paljon. Tuo lause mahdollistaa sen, että oli paikka mikä tahansa, niin se voi olla mun happy place. Sellainen paikka, jossa on mahdottoman hyvä olla. Mutta ennen kaikkea paikka, jossa rauhoitun olemaan läsnä. Tuntemaan paikan ihanuuden joka solulla. Ennen kaikkea tuntemaan paikan ihanuuden sydämessä.

Ylipäätään se, että on avoin elämää ja universumia kohtaan, avaa ihan uuden maailman. Maailman, jossa pystyy aistimaan elämän kaikki vivahteet. Suurin este elämästä nauttimiselle on usein ennakkoluulomme ja se, ettemme uskalla heittäytyä. Pelko siitä, että tila ei ole pysyvä. Että jotai pahaa tapahtuu. Happy place tarkoittaa sitä, että siellä pystyy elämään koko skaalalla. Pystyy niistä kenties epämiellyttävistäkin tunteista huolimatta/tai jopa niiden ansiosta  tuntemaan sellaista tunteiden yltäkylläisyyttä ja pakahtumisen tunnetta, että paikasta muodostuu happy place.

♥ kotona
♥ miehen kainalossa
♥ omassa sängyssä
♥ mökillä
♥ sohvan nurkassa
♥ Pyhällä
♥ omenapuun alla
♥ kukkahanskat kädessä yrttilaatikon vierellä
♥ oman auton kuljettajan paikka
♥ kotitoimiston tuolissa
♥ työpaikan kahvihuoneessa
♥ turkoosin Andamaanienmeren äärellä varpaat valkoisessa hiekassa
♥ Tammelantorilla aamukahvipaikassa
♥ keittiönpöydän äärellä
♥ metsässä suuren kuusen alla
♥ kesähuoneessa

Aloin miettimään, että onko joku paikka, joka ei missään nimessä voisi toimia mun happy placena. Ekana tuli mieleen hautaustoimisto. Mutta tiedättekö, että kaiken sen surun ja pakahduttavan ikävän lisäksi, mikä tuolla oli läsnä, oli läsnä myös vahvasti kiitollisuus ja tietynlainen helpotus. Eli sen hetken myös hautaustoimisto tuntui happy placelta. No entäs sitten hammaslääkärin penkki? :) Aiemmin se ei olisi millään muotoa ollut mun happy place, kunnes muutin ajattelutapaani. Hampaiden hyvinvointiin satsaaminen on satsaus omaan hyvinvointiini. Tuolla tuolissa usein tulee nykyään ajateltua, että ihanaa – tääkin tuli nyt tehtyä.

Joten ei, mä en keksi yhtään paikkaa, joka ei voisi olla happy place. Mun elämä on mun happy place. Siihen ei olla tultu helpolla, vaan se on vaatinut työtä pääni sisällä vuosien ajan. Suurin kunnia siitä, että pystyn nauttimaan elämästä näin avoimesti johtuu siitä, että mun ei tarvitse pelätä. Turvallisuuden tunne on merkittävä tekijä mun happy placessa. Mun täytyy olla varma, että mä saan olla just sellainen oma aito itseni kuin olen. Ilman pelkoa, että joku tuomitsisi. Kun hyväksyn itseni tällaisenä kuin olen, sillä ei loppuviimein ole merkitystä, jos en jollekin muulle tällaisena kelpaa. Millainen on sun happy place?

Mä lähden nyt metsästämään kännykkään sellaista telinettä, että voi kuvata kaikista mahdollisista kulmista. #bloggerslyfe :D

AURINKOISTA ILTAA TOIVOTELLEN,


4 Responses to “Monenlaisia happy placeja”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Järven ranta on oma happy place eikä vuodenajalla ole väliä. Toinen paikka on meidän auto, kun mies ajaa ja saan vaan olla ja nauttia (itselläni ei ole ajokorttia). Niin ja totta kai lapsuudenkoti. Kerran myös hammaslääkärin tuoli on ollut happy place, kun hammas oli tulehtunut, ja kun se poistettiin, niin kipu helpotti. Oli ihana hammaslääkäri julkisella puolella.

  Aurinkoista loppuviikkoa ☀️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkis Anna

   ja hei totta, missä vain oikeastaan luonnon äärellä on happy place :) Ja juu, mäkin tykkään istua repsikan paikalla ja katsella maisemia. Se on ihanaa!
   Mä olen saanut myös positiivisia kokemuksia julkisen puolen hammaslääkäreistä. Yleensä mahdollinen kipu jää sille tielleen :)

   Aurinkoista torstaita ♥️

 2. Avatar Vierailija sanoo:

  Eikö ystävien seura pääse yhdeksikään happy placeksi?😟
  Minulle ystävät ovat miehen ja perheen jälkeen tärkein onnen lähde, ihmiset yleensäkin, vasta sitten paikat. Niistä ihaninta mitä tiedän on mökkiranta aamuyön auringonnousu järvenselällä, vanhat suojellut metsät, rauhoittavat synkän kauniit kuusikot, ja Kefalonian rannat. 🥰 Vesi on tärkeä, mutta luonto yleensäkin, eläimineen, ja sen tuhoamista pelkään niin että sydäntä repii. Unhappy place on avohakkuualueet ja saastunut meri..😢

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka vierailija

   ja hei on, todellakin – niin ystävien kuin lastenkin seura on happy placejen aateliaa ♥️♥️♥️

   IG:ssä avasin happy placea vielä enemmän ja kerroin että se ei ole välttämättä minulle mikään paikka, vaan sellainen tila, jossa on hyvä olla :)

   Ihania happy placeja sinulla!

   Aurinkoista torstaita ♥️

Kommentoi