keskiviikko 11. joulukuun 2019

Uusi postaussarja: Hyvinvoinnin vuosikello

HELLOU IHANAT!

Oi vitsit, kiitos vielä hurjan paljon vinkeistä vatsapöpön taltuttamiseen blogissa ja IG:ssä. Olin eilen illalla ihan varma, että ei hyvä heilu yön aikana. Mutta niin vain on vatsapulputukset ja etova olo poissa. Olo on normaali. Tai niin normaali kuin se nyt yleensä on ;D

Tuossa taannoin, kun kyselin postaustoiveita vuodelle 2020 niin yhtenä toiveena oli hyvinvointi ja ne käytännön vinkit, miten mä voin hyvin. Hyvinvointi on lähellä mun sydäntä (niin kuin sen pitäisi olla lähellä jokaisen sydäntä) ja tunnen, että tuohon laajaan käsitteeseen uppoutuminen on vasta alussa. Opiskelujen myötä olen saanut pintaraapaisun  ja onnekas olen että opinnot vielä jatkuvat. Tahdon tietää lisää. Mutta kaikkea ei nuo positiivisen psykologiankaan opinnot aiheesta kerro, joten ensi vuoden tavoitteena on ahmia tietoa. Jalostaa sitä käytäntöön.

Ensi vuoden ensimmäisenä maanantaina eli loppiaisena 6.1. alkaa koko vuoden kestävä postaussarja: Hyvinvoinnin vuosikello. Uusi postaus ilmestyy joka kuun eka maanantai. Ellei sitten satu ylivoimaista estettä, jonka sattuessa postaus siirtyy päivällä tai parilla. Olen hahmotellut kuukausittaiset aihealueet alle, mutta nämä eivät ole kiveen nakutettu. Muutoksia voi tulla, mutta jonkinlainen runko on hyvä olla olemassa mietittynä. Taustalla pohjana toimii osin Seligmanin PERMA -malli pienin lisäyksin ja modifikaatioin. Hyvinvointi käsittää niin paljon muutakin kuin tuon pyhän kolminaisuuden eli liikunnan, levon ja ravinnon. Näistä kolmestahan me ollaan juteltu blogissa kymmenen vuoden aikana paljonkin, joten niitä sivuutetaan vain helmikuun postauksessa. Muuten keskitytään siihen kaikkeen muuhun. Siihen, mikä kruunaa ainakin mun hyvinvointini ja jonka ansiosta mä koen voivani hyvin. Jonka ansiosta hymy on herkässä ja askel kevyt.

Tammikuu: Uskalla rakastua itseesi
Helmikuu: Hyvinvoinnin kulmakivet
Maaliskuu: Merkityksellinen elämä
Huhtikuu: Ihmissuhteiden ihanuus
Toukokuu: Optimistinen elämän asenne
Kesäkuu: Itsensä kehittäminen
Heinäkuu: Itsemyötätunto
Elokuu: Mielekäs työ osana elämää
Syyskuu: Harrastukset hektisen elämän vastapainona
Lokakuu: Aikaansaamisen ihanuus
Marraskuu: Pieniä konkreettisia tekoja mielialan nostamiseen
Joulukuu: Hetkessä eläminen ID

Postauksissa tulen jakamaan teoriaa ja tutkimuksia niin, että tarvittaessa halukkaat pystyvät tutkimaan asiaa vielä syvemmältä. Eli olen suunnitellut postauksiin jo tietynlaista viite- ja lähderakennetta. Lisäksi kustakin teemasta jaan omat vinkkini ja mielessä siintää myös se, että jokaisen postauksen loppuun saataisiin pieni harjoitus, jonka avulla oivaltaa asia paremmin ja jonka avulla tuoda teoria lähemmäksi oman itsensä hyvinvointia.

Miltä kuulostaa? Jos teille tulee asian tiimoilta jotain ideoita, niin olen pelkkänä korvana :) Itse olen tosi innoissani tästä postaussarjasta, toivottavasti tekin 

KESKIVIIKKOTERKKUSIN,


10 Responses to “Uusi postaussarja: Hyvinvoinnin vuosikello”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  En malta odottaa!!! Ja olet lukenut ajatukseni noista käytännön pienistä harjoituksista! Ihanaa, ihanaa, ihanaa ❤️❤️❤️❤️❤️

 2. Avatar Riina sanoo:

  Hyvältä kuulostaa!! Mukava, kun mukana teoslähteitä!

 3. Avatar Hanne sanoo:

  Voi, maltan tuskin odottaa. Upeita lukuhetkiä on tiedossa.<3

 4. Avatar Krista sanoo:

  Oo. Ihana aihe! Satuin laukaisemaan tän postauksen ja nyt odotan innolla tulevaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Krista

   ja voi että, kiitos ❤️❤️❤️

   Näin muuten unta, että leikattiin mulle lyhyt polkka ja värjättiin tummaksi :D

   Ihanaa torstaita! :)

 5. Avatar H sanoo:

  Voi, kuulostaa ihanalta! Eikö vois ilmestyä mielummin joka maanantai? :D

  Ja hei, mitä ne vinkit oli, joita sait vatsapöpön taltuttamiseen?

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa H

   ja kiitos ❤️❤️❤️ Hih, joka maanantaillekin riittäisi juttua hyvinvoinnista :D

   Suurin osa vinkeistä koski valkopippuria; 10 valkopippuria nieltynä veden kanssa. Itselläni tuo taisi auttaa :) Sitten oli myös niitä yrttiviinapullovinkkejä (Fernet Branco ja Underberg) ja hei kuulemma peruskokis!

   Ihanaa perjantaita! :)

Kommentoi