keskiviikko 27. marraskuun 2019

Parasta viime aikoina

HEIPPAHEI

ja wuhuu, täällä on satanut lunta koko aamun. Sellaista valkoista, joka jää maahan. Joka positiivisesti elämän syrjää katsovan mielestä on ehdottomasti lunta – niiden parin epäilevän mielestä silkkaa räntää :) Yhtä kaikki, valkoinen aina valaisee maiseman.

Viime päivinä on tullut fiilisteltyä. Kietouduttua iltaisin perhekuplaan, keitettyä  glögiä ja puuhailtua keittiössä. Tää on sitä parasta antia, jota marraskuu houkuttelee tekemään. Miettikääs, jos ulkona paistaisi aurinko ja ruoho vihertäisi. Lämpöasteita olisi yli 30. En usko, että itse pystyisin silloin fiilistelemään. Ainakaan tällä tavalla. Mun perisuomalainen sieluni kaipaa tätä aikaa, kun on niin säkkipimeää, ettei eteensä näe. Kun saa ihan surutta tuntea laajalla skaalalla.

Kun saa katsoa ohjelmia ohjelmien perään ja nukahtaa töiden jälkeen sohvalle. Kesken ohjelman. Haluaisin vinkata teille yhden erittäin mielenkiintoisen dokumenttisarjan: Arabia with Levison Wood. Avattiin sunnuntai-iltana telkkari just kun tuosta ohjelmasta oli vartti jäljellä. Etsin käsiini viisiosaisen sarjan Yle Areenasta ja katsoin kahden päivän aikana kaikki viisi jaksoa. Näin esteetikon silmään parasta antia oli kuvaustapa. Kuvauskulmat ja nuo huikeat maisemat. Toisella tapaa parasta antia oli päästä nojatuolimatkalle sinne, minne ei muuten tulisi matkustettua. Ainakaan tällä hetkellä. Huikea dokkari, suosittelen todellakin, mikäli olette yhtään kiinnostuneet näkemään Lähi-Idästä ja Arabian niemimaasta muutakin kuin mitä uutisissa ja somen uutisvirrassa näytetään. Mun travel bucket listalle pääsi Petran kuuluisa rauniokaupunki Jordaniassa!

Parasta aina joulun alla on myös joulun tuoksut. Ne, joita välillä joutuu reseptiä kehitellessään metsästämään. Nyt meillä tuoksuu joulu. Suussakin maistuu joulu. Tarkoituksenani oli leipoa tytöille välipalaksi kaurakeksejä, mutta viime metreillä päätinkin kokeilla jotain itselleni aivan uutta ja korvata kaurahiutaleet mantelijauheella. Lisätä jouluisia mausteita tuomaan makua. Rullata keksit rullalle (niistä ei tullut kauniin pyöreitä ;D) ja sulattaa päälle appelsiiniraakasuklaata. Avot!

Jouluiset keksit

75 g voita
1 dl (luomu)kookossokeria
2 dl mantelijauhoa
neilikkaa
kardemummaa
pomeranssinkuorta
kanelia
chiliä

-sulata voi kattilassa, lisää muut aineet
-anna aineiden sekoittua hyvin ja tarvittaessa lisää voita / mantelijauhoja
-nosta lusikalla nokareita uunipellille ja paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia
-jos haluat tehdä rullia, niin rullaa keksit ennen kuin ne jäähtyvät
-sulata päälle appelsiiniraakasuklaata

Mikä sun elämässä on ollut parasta viime aikoina? Toivottavasti sielläkin on löydetty joulunalusajan ihanuus. Ilman stressiä tai turhia murheita. Asioilla on tapana järjestyä ♥ Nyt vielä yksi keksi pahimpaan lounasnälkään (don’t try this at home) ja koulujuttuja. Tobyn kanssa on kyllä pakko vielä valoisalla päästä lunta ihmettelemään!

MUKAVAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,


4 Responses to “Parasta viime aikoina”

 1. Avatar Jenni sanoo:

  Parasta on ollut se, kun vilkas touhutaapero, joka ei kauheasti enää sylissä kauaa viihdy, on viime aikoina useasti pyytänyt päästä syliin. Levittänyt pienet kätensä ja sanonut ”hauaa syyn” 💕. Ja silloinhan otetaan syliin, ihan sama mitä on kesken 💕.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jenni

   ja voi, kuulostaa niin ihanalta ❤️❤️❤️ Toinen haluaa syliin.

   Noita aikoja on ikävä! Kyllä meillä vielä tytöt haluaa läheisyyttä, mutta ovat sen verran isoja, etteivät oikein mahdu äiskän syliin. Onneksi on tuo sylikoira :D

   Kivaa torstaita ❤️

 2. Avatar Riina sanoo:

  Parasta on arkinen elämä: työt, kotihommat, jumpat ja lukeminen. Sauna, glögi, luminen maisema ja joulun odottelu :) Ja kaamos, ihanan armollinen pimeä aika!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina

   ja hei kuulostaa ihanalta ❤️ Just noin sen kuuluu ollakin; arki on parasta :)

   Armollinen pimeä aika – se oli hienosti sanottu myös!

   Ihanaa torstaita ❤️

Kommentoi