tiistai 03. syyskuun 2019

Nyhjästään tyhjästä -arkiruoka

MOIKKAMOI!

Eilen illalla oli vähän sellainen ”nyhjästään tyhjästä” -iltaruokameininki. En ole tälle viikolle tilannut kauppakasseja, kun ajattelin että nyhjäistään tyhjästä koko viikko. Tai siis itsehän olen torstaista sunnuntaihin pois ja sillä aikaa muu perhe saa nyhjästä tyhjästä tai tehdä mitä haluavat ruoaksi 🙂

Päiväruoaksi ja iltaruoaksi oli hernekeittoa, mutta niin vain kaikilla oli vielä illemmalla nälkä. Meillä on aina pussillinen perunoita hätävarana. Ne kun ovat varsin hyvä ja helppo hätävara. Helposti muunneltavissa myös. Milloin olen tehnyt perunoista valkosipuliperunoita, milloin sitruunaperunoita. Tällä kertaa tehtiin niitä tyypillisiä veneperunoita uunissa ja sitten tarjolle laitoimme lisukkeita, joita jääkaapista löytyi.

Tämä tyhjästä nyhjästy ruoka oli sellainen, että pitkin iltaa tuli vielä naposteltua perunoita uunivuoasta. Meni myös kylmänäkin loistavasti. Tästä tuli tavallaan perunasalaatti. Lämmin perunasalaatti heti uunista tultuaan, mutta maistuu myös kylmänä.

”Perunasalaatti”

pieniä perunoita
öljyä
sormisuolaa
(valkosipulia)
parmesanjuustoa

-pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi
-sekoita uunivuokaan perunat, loraus oliiviöljyä, suolaa ja valkosipulimurskaa (meillä ei ollut tällä kertaa valkosipulia, mutta laittakaa, jos teillä on)
-paista 200 asteessa kiertoilmauunissa noin 40-45 minuuttia, välillä käännellen (huom! tarkkailkaa uunia välillä, ettei pala)
-raasta päälle parmesania ja laita vuoka vähäksi aikaa vielä lämpimään uuniin, kunnes juusto sulaa

1 kermaviilipurkki
n 1 dl Hellmann’s majoneesia
kuivattuja chililastuja
puolikkaan limen mehu
avokadoa
tomaattia
punasipulia
korianteria

-sekoita kermaviili ja majoneesi. Mausta chililastuilla ja limen mehulla
-kaada perunoiden päälle (loput laitoin tarjolle erilliseen astiaan)
-lisää lohkotut tomaatit ja avokadot, viipaloidut punasipulit, silputtu korianteri ja kuivattua chiliä

Tänään nyhjästään tyhjästä ehkä pestopastaa. Tai jotain muuta yhtä nopeaa. Illalla töiden jälkeen tiedossa orapihlaja-aidan leikkuuprojekti, nurkkien siivousta ja kaatopaikkakeikkaa. Kaikkea sellaista, joka ei tällä hetkellä voisi vähempää hontsittaa, mutta jonka tekemisestä seuraa aivan euforinen olo 🙂

TIISTAITERKKUSIN,


2 Responses to “Nyhjästään tyhjästä -arkiruoka”

  1. ida ihana sanoo:

    Tällaisina ruokapäivinä usein syntyy ne arjen parhaat kokeilut 🙂 Meillä sunnuntai oli lapsuudessa aina sellainen jääkaapin tyhjennyspäivä, jolloin tehtiin pannaria, munakasta, tapaslautasia tai mitä keksittiin, jotta saatiin jämät hyötykäyttöön… Eivätkä olleet yhtään hullumpia ruokia!
    Tämäkin kuulostaa herkulliselta!:)
    Mukavaa loppuviikkoa <3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    • Maria sanoo:

      Moikka Ida!

      Sanos muuta, kaappien tyhjennys on lisäksi vallan terapeuttista puujaa 🙂

      Kiitos tuhannesti ja kivaa loppuviikkoa sinnekin ♥

Kommentoi