sunnuntai 25. elokuun 2019

Hyvän mielen juttuja

HEISSUNHEI!

Mä en kestä; miksei se parikymppinen hieman stressipampulaminäni tajunnut sunnuntaiden suloisuutta? Olisi katsokaas ollut vähän helpompi olla, kun olisi ottanut sunnuntain löysin rantein. Sen sijaan, että olisi ladannut itselleen liikaa paineita tulevaa viikkoa varten. Ei sillä, kyllähän sunnuntait tätä nykyäkin kuluu osin suunnitellessa tulevaa viikkoa, mutta mä koen sen suunnittelemisen varsin ihanana. Se on yksi niitä asioita, joista tulee hyvä mieli.

Tänään hyvää mieltä on myös tuonut ”repäise hatusta” tai lähinnä jääkaapista, keksitty lounas. Perjantaiset guacamoletortillojen ja eiliset sushien täytteiden jämät pääsivät lounaspiirakkaan. Siitä onkin muuten pitkä aika, kun olen viimeksi piirakkaa leiponut. Täytyy ottaa taas tavaksi nämä piirakkahommelit. Pakkasesta löytyi neljän viljan valmispohja. Mökkikasseista nuo jämäruoat. Jääkaapissa oli pari päivää sitten päiväyksensä menettänyt kermaviili ja kananmuniakin oli jokunen. Hyvä mieli tulee myös jääkaapista, joka on yllättävänkin tyhjä ajatellen huomista viikkomaitokauppatavaroiden hankkimista ajatellen. Hävikin vähentäminen on muutenkin viime aikoina ollut itselleni se yksi suurimmista hyvän mielen jutuista.

Hyvän mielen jämäpiirakka

1 valmis piirakkapohja

Täyte
savulohta
punasipulia
mozzarellaa
ravun pyrstöjä

1 kermaviili
wasabi-tuorejuustoseosta
2 kananmunaa
ruohosipulia
sitruunapippuria

Sulata piirakkapohja ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lado savulohet sun muut piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviili, tuorejuusto, kananmuna, ruohosipuli ja pari teelusikallista sitruunapippuria keskenään ja levitä täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes päällinen on hieman saanut väriä.

Mökiltä kotiin tullessamme mies alkoi ajamaan nurtsia, kunnes muistimme omenat. Joita oli kuivuuden takia (?) tippunut jo melkolailla maahan. Toisen omenapuun alla kyykin sen verran, että sain omenat siivottua. Niitä tuli kokonaisen kottikärryllisen verran. Paikkojen siistiminen saa aina mielen hyväksi. Niin tänäkin sunnuntaina. Ottaen vielä huomioon, että noista ompuista osa oli niin kelpoja, että niistä saa aineita illan omppuhillotalkoisiin.

Hyvää mieltä rutkasti tulee tuomaan vaatehuoneen siivouskin. Sitä siis seuraavaksi. Tosin ajatuksissa oli siirtää kesävaatteet jo säilöön, mutta kun ensi viikon säätiloja katsoo, niin en tiedä kantsiiko sittenkään :) Lapset siivosivat taannoin omat vaatekaappinsa ja heidän jäljiltä on isot kassit vaatteita menossa kirpparille. Veikkaan, että tuolta munkin vaatekaapista lähtee 30% vähintään kiertoon. Parin viikon päästä olen varannut kolmeksi viikoksi pöydän Tarina -kirpparilta Laukontorilta. Ilmoittelen sitten lähempänä tarkempia speksejä. Mutta myyntiin lähtee siis rutkasti vaatteita, mutta myös sisustustavaraa. Olkaahan kuulolla!

Hyvää mieltä on tuonut myös se, että löysin uuden kirjasarjan BookBeatistä. Suosin nykyään kirjasarjoja ennemmin kuin yksittäisiä kirjoja. Jään jotenkin niin koukkuun henkilötarinoihin, että on kiva kuunnella jatkumoa kirjasarjassa, vaikka itse päätapahtuma (usein murha…ei nyt niin hyvää mieltä tuova ;) vaihtuukin kirjoittain. Nyt sitä vaatehuonetta siivoamaan! Huomenna muuten luvassa Takaisin ruotuun -postaussarjan seuraava osa, jossa aiheena mielen hyvinvointi ja jaksaminen arjessa. Niin kovin tärkeä ja ajankohtainen aihe 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

 


4 Responses to “Hyvän mielen juttuja”

 1. Avatar Riina sanoo:

  Samoin hävikin välttäminen köökissä on mulle suorastaan intohimo – ja kaupan -30% -tuotteiden bongaaminen, jottei kaupassakaan hävikkiä olisi :)

  Näytät tosi freesiltä ja onnelliselta! Otsis ja päivetys todella pukevat sua!
  Kiva lukea ruotupostauksiasi!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Riina

   ja hei just tuo; mäkin bongaan aletuotteita välillä! Näin kun tekee kerran viikkoon isot maitokauppaostokset on tuo sellainen juttu, jota ei enää tule niin paljoa tehtyä. Täytyykin joku viikko olla taas alehaukkana liikenteessä ja jättää viikkomaitokauppaostokset tekemättä :)

   Voi kiitos, olo on onnellinen :)

   Iloista maanantaita ♥

 2. Avatar Hanna sanoo:

  Aivan mahtava teeppari!! Ja kirjasarjasuosituksena Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarina, ei kylläkään dekkari-osastoa :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja hei eikös :) Ostin tuon Toscanasta, kun osui ja upposi :D

   Kiitos vinkistä, tallensin tuon vinkkisi tulevia syysiltoja ajatellen!

   Ihanaa maanantaita ♥

Kommentoi