perjantai 28. kesäkuu 2019

Lomalta maistuvat perjantai-illan tunnelmat

MMMOIKKA IHANAT!

En tuntenut olevani loman tarpeessa, mutta nyt kun kesäloman eka viikko starttasi, niin sellainen riemukupla nostaa päätään tuolla jossain sisimmässään. Vaikka nyt ekalla pätkällä lomaa on tiedossa vain viikko, niin silti lomafiilis on aivan tapissa. Ehkä senkin takia, että vaikka rakastankin työkavereitani ja rakastan olla toimistolla, niin seuraavaan kokonaiseen toimistopäivään on aikaa niin paljon, ettei kalenteri tahdo riittää :) Pari työviikkoa tämän ekan kesälomaviikon jälkeen kuluu kotitoimistolla, mikä mahdollisuuksien mukaan tarkoittaa mökkitoimistoa. Sen jälkeen on taas pari viikkoa ns. virallista lomaa.

Elämä on ihanaa! Eikä vähiten sen takia, että huomenna koittaa odotettu Toscanan matka. Villa uima-altaalla ja kukkulanäkymillä. Maalaiskylän tunnelmaa ja rakkaita ystäviä. Italian matkan kunniaksi meillä syötiin tänä iltana Ginan pastasalaattia. Olinkin jo unohtanut moisen salaatin ja nyt taas muistin, miksi niin kovin tykkään siitä; siinä maistuu aurinko. Siinä maistuu myös loma.

Alunperin resepti on Anna Bergenströmin kirjasta Makuja ja tuoksuja Pähkinäpuun alla, joka muuten on yksi suosikkikeittokirjoistani. Täynnä fredagsmyseihin sopivia reseptejä. Tämä salaatti kannattaa aloittaa kastikkeesta!

Pastasalaatti à la Gina

250 g pastaa
12 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl oliiveja
timjamia
merisuolaa
mustapippuria
200 gr mozzarellaa
150 gr jamòn serranoa
1 runsas nippu rucolaa
ja kastike, katso alla

KASTIKE: Pane kuppiin 2 veitsen lappeella murskattua valkosipulinkynttä, vajaa teelusikallinen suolaa, 3 rkl viinietikkaa ja 1 tl juoksevaa hunajaa. Anna seistä noin 30 minuuttia. Ota tämän jälkeen pois valkosipuli ja sekoita joukkoon 6-7 rkl oliiviöljyä.

SALAATTI: Keitä pasta napakaksi miedosti suolatussa vedessä ja huuhtele se nopeasti lävikössä kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Pane pasta salaattikulhoon ja kaada päälle kastike. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja timjami. Hienonna päälle sormisuolaa ja mustapippuria.
(tässä vaiheessa laitoin salaattikulhon jääkaappiin….)
Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon mozzarellajuusto revittynä, kinkku ja rucola.

Hassu sattuma, että pari vuotta sitten, kun tuota olen viimeksi tehnyt, oli mies golfkentällä. Ja taas hän on siellä ja saa kotiin tultuaan pastasalaattia. Täältä linkin takaa muuten löytyy resepti myös hurmaaviin pieniin leipäsiin, jotka sopivat tämän salaatin kanssa. Ei tämä niitä kaipaa, mutta jos haluaa jotain laittaa tarjolle lisää, niin nuo leipäset menevät. Saas nähdä kuinka viikon pastan, pizzan ja risoton syömisen jälkeen napa paukkuu. Olen huomannut, että mun ei kannata niitä kovin paljoa ainakaan arjessa syödä. Vatsa alkaa kivistelemään ja olenpas huomannut hiilaritankkauksen jälkeen myös kasvojen ihonkin reagoivan pienellä näpyllä.

Hei kuulkaas, seuraavan kerran palataan Toscanan auringon alta. Kannettavan otan mukaan, mutta se, kuinka usein se aukeaa on vielä arvoitus. Ainakin IG:n puolella luvassa päivittäinen annos aurinkoa, jos sellaista kaipaatte :)

IHANAA KESÄKUUN VIKAA VIIKONLOPPUA 

PS. tuota karvaista kokkauskaveriani tulee kova ikävä, mutta onneksi saamme hänelle kotiin iiiihanan hoitajan!


8 Responses to “Lomalta maistuvat perjantai-illan tunnelmat”

 1. Avatar Tarja sanoo:

  Miten herkullisen kuuloinen resepti! Ja tuli kyllä valtava halu matkustaa taas Italiaan… Viime kerrasta on ihan hirveän pitkä aika.

  Loma alkoi täälläkin ja tuntuu, etten päivääkään olisi enää jaksanut. Tai no: nämä kaksi viimeistä on olleet jo liikaa :D Ihanaa olla omien aikataulujensa herrana seuraavan kuukauden! Koen olevani unelmatyössäni, mutta kyllä sekin vaan kuormittaa, kun sitä oikein pieteetillä tekee… Kun alkaa kiukuttaa, se on positiiviselle ihmiselle merkki, että nyt on aika tehdä jotain.

  Oikein ihanaa lomaa sinulle Maria ja täälläpä odottelen kuvia Toscanasta! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Tarja

   ja kiitos ♥ Italia on ihana, viime kerrasta tosin on jo aikaa reilu kymmenen vuotta. Tuo Toscanan alue on ihan uusi tuttavuus, joten intoa piukalla lähdetään tutkimusmatkalle :)

   Oih, sinulla tuli kanssa loma tarpeeseen! Tiedätkö, mulla sama juttu; siitä kun alan ärsyyntymään pikkujutuista tiedän, että on aika vetää happea. Onneksi tätä tapahtuu erittäin harvoin, sillä sitä ärsyyntyy lisää siitä, että ärsyyntyy :D

   Kiitos Tarja ja ihanaa lomaa sinullekin, nautitaan ♥

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Namskis ja kiitos reseptistä taas.Meillä menee mozzarellaa paljon ihan vihersalaatin,kirsikkatomaattien ym.kera.
  Tykkään tuoreista vihanneksista ja käytän tosi harvoin salaatinkastikkeita.Tätä täytyy kokeilla.
  ihanaa italianmatkaa ja sun hiukset alkaa muistuttaa topsukan pehkoa:D

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna

   ja voi että mä kikattelen tuolle pehkolle, koska itse ajattelin just eilen peilistä monen päivän vanhaa taltuttamatonta säkkäräkäkkärää katsoessani, että ihan on emäntä koiransa kaltainen :D :D

   Hei ja olehan hyvä, mä voisin myös elää mozzarellalla. Varsinkin näin kesällä!

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne ♥

 3. Avatar ida ihana sanoo:

  Ihanaa Toscanan-reissua teille!:) Ne maisemmat on kyllä jotakin niin upeaa, nauttikaa!<3 Täälläkin alkoi eilen loma, tosin nyt suuntaamme ensi viikolla vain Tukholmaan asti :) Ihana reissu varmasti silti. Sitä samaa teille!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun ihana Ida :)

   Vitsit, että tuo sun nimimerkki aiheuttaa aina suun hymyyn kääntymistä…se on niin hyväntuulinen :)

   Kiitos, noista maisemista osaa vain toistaiseksi haaveilla. Niin ihanaa päästä paikan päälle näkemään ne!

   Oih, Tukholma kuulostaa myös erittäin hyvälle :)

   Ihanaa reissua teillekin ja aurinkoista lomaa ♥

 4. Avatar Kaura sanoo:

  Mukavaa lomaa teille. :)

Kommentoi