sunnuntai 19. toukokuu 2019

Kesäaika & herkulliset fetasalaattiwrapit

HEI HELLUREI

ja ihanaa sunnuntai-iltaa! Auton mittarissa välähti tänään parhaimmillaan 28.5 astetta. Helle! Tässä vaiheessa kesää. Mieluusti otan vastaan nämä ilmat, mutta jossain vaiheessa voisi vähän pirskotella vettä. Luonto sitä niin kovin kaipaisi. Siitepölyn määrä on tällä hetkellä jäätävä ja petteripunakuonomainen nenäkin sen kertoo, että sade tulisi tarpeeseen jo allergioidenkin kannalta. Silti en valita. Kesän lapsena rakastan hellettä, aurinkoa ja valoisia iltoja. Mutta myös kesäsadetta ja pilvisempiä päiviä.

Ylipäätään rakastan kesäaikaa. Lauantaina mökillä julistimme kesäajan alkaneeksi. Tästä eteenpäin jotakuinkin kolmisen kuukautta mennään kesän ehdoilla. Aivan kesäajassa. Vaikka töitä ja koulua ennen lomia vielä onkin, niin silti iltaisin saa valvoa niin pitkään kuin haluaa. Viikonloppuisin ja lomilla saa herätä silloin kun haluaa. Jos herää keskellä yötä klo 04.47 ja jää ihastelemaan vaaleanpunaista taivaanrantaa vessareissulla, niin sekin on ok. Ja jos sänkyyn takaisin kammetessaan ei saa unta, voi ihan hyvin kuunnella äänikirjaa.

Kesäaika tarkoittaa myös sitä, että lounas kuitataan usein myöhäisellä aamiaisella. Tai jos lounasta tehdään, niin se on jotain sellaista kevyttä ja kesäistä. Kuten eilen. Olin maannut jo tarpeeksi terassilla ja kaipasin hieman keittiöhommia. Pyöräytin edellispäivän salaatinjämien ympärille wrapit. Jotka eivät ihan pysyneet kasassa, mutta jotka maistuivat taivaallisille. Edellispäivän salaattia jatkoin hieman kurkulla ja fetalla. Marinoin hieman punasipuleita ja tein chipotle tabascosta, hunajasta, kermaviilistä ja chilistä kastikkeen. Inspiraation wrappeihin sain uusimmasta Jeanne d´ Arc Living -lehdestä.

SUUSSA SULAVAT WRAPIT
6 kpl

3 dl durumvehnäjauhoja
vajaa desi voita
1 tl leivinjauhetta
ripaus sormisuolaa
n. 0,5 dl vettä

-sekoita vehnäjauhot, voi, leivinjauhe ja sormisuola keskenään
-kaada joukkoon vähitellen vettä, kunnes taikina on sopivan ”sitkoista”
-muotoile taikinasta kuusi palleroa ja anna niiden tekeytyä hetkinen
-kaulitse pallerosta pyöreä taikinalevy ja paista wrappi kerrallaan kuumalla (öljytyllä) pannulla, molemmin puolin n 15 sekuntia

Mulla ei ollut tavallisia vehnäjauhoja mökillä, mutta veikkaan, että niitä käyttämällä nämä olisivat hyvin pysyneet kasassa. Toisaalta, tuo durumvehnäjauhojen koostumus toi wrappeihin sen ihanan suutuntuman!

Eilen illalla saunoimme mökillä pitkän kaavan mukaan, kävimme dippaamassa itsemme veteen ja istuimme vilvoittelemassa saunan terassilla. Kesäajan mukaisesti aloitimme iltaruokavalmistelut vasta yhdeksän jälkeen. Söimme kympin maissa ja sisäinen kello oli sitä mieltä, että ilta on vielä aluillaan :D Pelasimme päivän kolmannen räväytysturnauksen ja painuimme koko porukka unille vasta puolen yön jälkeen.

Tätä kesä on parhaimmillaan! Pläkkityyntä järveä, varvastossujen läpsytystä, mansikoilla ja jäillä höystettyä sitruunalimonadia, likaista koiraa (jep, pesupäivä edessä) ja aikatauluttomuutta. Kesäaika voi näkyä myös täällä blogissa; niinä päivinä, kun täällä on hiljaisempaa tiedätte, että eräs nimeltä mainitsematon bloggaaja tekee sitä, mistä on pitkän pimeän talven haaveillut. Eli nauttii kesästä. Nauttii elämästä 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

PS. hei kiitos jälleen ihanista kommenteistanne, palaan niihin myöhemmin tänään – nyt edessä tuon yhden karvakorvan saattaminen kaupunkilaiskoiraksi :D


4 Responses to “Kesäaika & herkulliset fetasalaattiwrapit”

 1. ida ihana sanoo:

  Oi, kuinka kauniita kuvia!<3 Ja ihanalta kuulostaa itse tehdyt wrapletut, emmepä ole niitä koskaan vielä kokeilleet tehdä itse! Feta on meidän lemppari täytteitä wrapeille ja tortilloille :)
  Kiitos ohjeesta ja kivaa viikkoa!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Ida Ihana

   ja kiitos ♥ Mulla jäi vakkariobjektiivi kotiin ja mukaan mökille matkasi vain 100mm macro, joten suht kapeita kuvakulmia tuli otettu a.D

   Suosittelen koklaamaan noita itse tehtyjä wrappeja…vaikka ne vähän murenevat, niin silti maistuvat taivaallisille!

   Kivaa maanantaita! ♥

 2. Kaura sanoo:

  Ihania kuvia, ja nuo wrapit näyttävät herkuilta :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Kaura!

   Kiitos tuhannesti ♥ Kesän kuvat onnistuvat poikkeuksetta aina; tuo illan valo on niin mahdottoman kaunis :)

   Ihanaa tiistaita (lämmintä sellaista :)! ♥

Kommentoi