tiistai 23. huhtikuun 2019

Puutarhajuttuja & herkullista feta-parsapiirakkaa

MOIKKAMOI!

Yhtäkkiä päivän aikana vehreys on vallannut maiseman ikkunan takana. Tuotannon poijjaat kyselivät, että nostettaiskos jo meidän ulkokalusteet ulos ja hei mikä ettei! Niin ihanaa keliä luvattu muutamalle seuraavalle päivälle.

Tietää hyvää myös noiden mun yrtti-istutusten suhteen. Aurinko ja lämpö, bring it on. Vielä kun muistaisi sitten istutuksia kastella 😉 Sain kyselyä, että miten tuon kasvimaani toteutin, joten ilman muuta sen teille esittelen. Vaikkei se todellakaan ole kaikkien oppien mukaan oikein tehty. Mutta suonette anteeksi näin aloittelijalle. Postausta niistä luvassa vielä tällä viikolla.

Toiveissa olisi, että tuolta takapihalta saisimme ammentaa apetta ruoanlaittoon ja ruokapöytään koko kesäkauden. Yrttien lisäksi omissa lokeroissaan kasvaa mansikkaa ja hernettä. Muistan pikkutyttönä Oriveden mummulan hermeettiset hernepellot. Ja sen, kuinka kiva sieltä oli käydä napostelemassa herneitä pahimpaan nälkään. Ihan siinä mittakaavassa en herneviljelijäksi ajatellut ryhtyä. Ainakaan tässä vaiheessa. Lisäksi aiemmin suunnitelemamme perunamaa jäänee tällä haavaa tekemättä. Vaikka meillä onkin sellainen keltainen Texas Ranger -merkkinen perunamaan möyhijä varastossa valmiina odottamassa.ID

Vaikkei tuo puutarhamme vielä kukoistakaan, niin silti nautin jo nyt kävellä siellä ja tutkailla maasta puskevia kasveja. Ja eletään vasta huhtikuuta. Ihana kesä edessä! Eilen hain parsapiirakkaani timjamia takapihalta ja voi että, nautin siitäkin. Kiikutin vielä valmiin parsapiirakan pihalle (kevätiltojen aurinko on paras kuvausvalo ikinä) ja ripsottelin muitakin yrttejä piirakan päälle. Hetkessä herkullista. Ja hei miten se onkaan niin, että talvikautena unohtaa piirakat. Kesällä tulee leivottua monenmoista piirakkaa. Aika usein mökilläkin kuitataan lounas piirakalla ja salaatilla.

HELPPO & HERKULLINEN FETA-PARSAPIIRAKKA

1 valmispiirakkapohja
(tai itse tehty, joka on aina herkullisempaa)

Täyte
n. 300 gr vihreää tankoparsaa
sitruunan mehu
suolaa
2 kananmunaa
200 g majoneesia
100 g fetajuustoa
1 rkl kapriksia
mustapippuria myllystä

-poista parsoista kova ”kantapää”
-laita kattilaan vettä kiehumaan, lisää ripaus suolaa ja sitruunan puolikkaan mehu
-keitä parsoja noin kolme minuuttia ja jäähdytä ne
-painele piirakkapohja vuoan pohjalle (käytin leivinpaperia niin ettei tarvinnut voidella vuokaa)
-lado vuokaan parsat ja ripottele päälle kaprikset
-sekoita munat, majoneesi, murusteltu fetajuusto ja mustapippuri keskenään
-kaada parsojen päälle
-paista uunin alatasolla 175 asteessa (kiertoilmatoiminnolla) 25-30 minuuttia

Tässä piiraassa on suolaa fetajuuston ja kapriksien myötä (+ parsojen keitinvedestä), joten lisäsuolaa ei tarvita!

Mutta nyt viimeiset työjutut pois alta ja sitten autonnokka kohti kotia. Pihavaatteet päälle, koissuli viiden metrin remmiin ja kiinni terassin kaiteeseen. Vähän harmittaa, ettemme voi vielä pestä terassia ja laittaa tuoleja pöydän ympärille. Kunhan nyt saisimme tuon kivetyksen kuntoon, niin asennushiekan pöly ei enää pölyttäisi. Sitten on koko pihan remppa valmis ja voin sanoa, että vähän aikaa kestää ennen kuin mitään uutta projektia otamme työn alle! 😀

AURINKOISTA TIISTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,

 


2 Responses to “Puutarhajuttuja & herkullista feta-parsapiirakkaa”

  1. Kaura sanoo:

    Nam! Suolaiset piirakat on yleensä herkullisia, ja nyt vielä parsalla <3

    • Maria sanoo:

      Moikkamoi!

      Todellakin, voisin elää suolaisilla piirakoilla. Ja parsalla. Eli ihan täydellinen kombo niiden yhdistäminen 🙂

Kommentoi