maanantai 22. huhtikuun 2019

Mennään virran mukana ♥

HEIPPATIRALLAA

ja oikein ihanaa toisen pääsiäispäivän iltaa! Se, että jäimme pääsiäiseksi kotiin, oli paras ratkaisu ikinä. Tänä vuonna näin, ensi vuonna katsotaan tilanne uudelleen. Nämä neljä päivää ovat tuntuneet todellakin lomalta. Kuten torstaina kerroin, niin sen suurempia suunnitelmia ei ole. Ja se on ollut pääsiäisessä parasta. Ollakin, että ollaan saatu melkoisesti aikaan, niin silti olo on levännyt. Aamupalat ollaan poikkeuksetta syöty vasta 11 maissa eli yöunia on tullut posoteltua liki kellon ympäri. Kynnet on maalissa ja autokatoksen rimotus maalattu. Orapihlaja-aita on nyt siististi leikattu ja kaatopaikkakeikkoja heitimme muutamat.

Takapihan yrtti- ja istutuslaatikot ovat siinä vaiheessa, että yritit, herneet ja mansikat saavat tekeytyä rauhassa hallasuojien alla. Sain paljon kyselyitä IG Storyn puolella, että joko uskallan laittaa yrtit maahan. Kyllä mä uskalsin. Eihän tuo istutuslaatikon multa ihan maatasolla ole, mutta silti ymmärrän huolenaiheenne. Ja arvostan sitä 🙂 Tekemällä oppii. Katsotaan, miten nuo tuosta lähtevät kasvamaan. Ensi vuonna tietää olla sitten istutusten suhteen viisaampi, jos halla ne vie. Onneksi ainakin seuraavaksi viikoksi eteenpäin on luvattu mahtavaa keliä!

Olen huomannut, että elämästä nauttii kaikista eniten, kun ei luo suorituspaineita. Ei itselleen eikä muille. Saatikka yrteille. Kyllä ne siitä kasvaa, jos on kasvaakseen. Vaikka aina sanotaan, että dream big, niin omalla kohdallani tuo dream big voi olla pitkän mittakaavan suunnitelmissa. Mutta lyhyen tähtäimen suunnitelmat on hyvä tehdä niin, että ei lataa kaikkia paukkuja suuriin suunnitelmiin. Pitää takaportin niin sanotusti auki. Tänä pääsiäisenä oma takaporttini oli sohva. Seitsemän jaksoa O.C.:n täydellisiä kotirouvia. Takaporttina toimi myös keittiö. Pitkäperjantain pitkän kaavan mukaan nautittu pääsiäisillallinen. Eilinen mansikkapavlova ja tämän päivän ex tempore -parsapiirakka. Josta ohjetta blogiin viikolla.

En tiedä toimiiko teillä, mutta itselläni toimii loistavasti  ajatus ”mennä virran mukana”. Ainakin omalle ex tempore -luonteelleni nopeat lähdöt ja käänteet elämässä ovat se elämän suola. Silloin se toimii, kun perusturvallisuus on kunnossa. Kun kaikki on niin kovin hyvin, että on varaa vähän seilailla ulapalla purjeet alhaalla 

IHANAA MAANANTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,

 


6 Responses to “Mennään virran mukana ♥”

 1. Riina sanoo:

  Samanmoisia aatoksia! Onnea ovat vapaapäivät vailla pakon ja suunnitelman uomaa 🙂 Kiitos Manse-vinkeistäsi! Saas nähdä, missä käydään, mihin päädytään 🙂

  • Maria sanoo:

   Moi Riina

   ja just näin; tuollaiset vapaapäivät ovat todellisia vapaapäiviä! Ja nyt sen huomaa, että olo on ihan hirmuisen levännyt…vaikka klo 06.00 aamulla saatoinkin ehkä olla hieman eri mieltä 😉

   Ihanaa tiistaita ♥

 2. Leena sanoo:

  Meillä oli olosuhteiden pakosta aikataulutettu pääsiäinen, mutta allekirjoitan pohdintasi täysin. Se mitä kaipaan lapsuudesta, jota muistelen lämmöllä oli juuri aikatauluton pääsiäinen. Ei kyläilyjä tms. kuten jouluna, pääsiäuspupun tuoma yllätys, joka ilahdutti yhtä paljon kun joululahjat. Siinäkin mietittävää.. ilahduin pääsiäusmunasta, uudesta hyppynarusta ja sormikkaista saman verran kun jouluna monesta lahjasta. Joululahjoihin kun oli ladattu toiveita ja tuli pettymystäkin.

  Ja sit minulle tärkeä kysymys, kuumeinen mekon metsästys, mutta sinulla olis just ihana. Olen niin lauska ostostelija, että nämä blogit tuovat mainioita täsmävinkkejä, joten kiitän jos ehdit vastata.

  /Leena

  • Maria sanoo:

   Heippa Leena!

   Tiedätkö, mäkin usein palaan niihin lapsuuden juhlapyhiin. Miten tuntui, että silloin aikatauluttomuus oli se, mikä teki juhlapyhistä, varsinkin pääsiäisestä, ihania 🙂

   Kiitos, tuo mun asu on itse asiassa haalari 🙂 Mutta ihana sellainen, leveälahkeinen ja menee niin arkeen kuin juhlaan! EDIT: ja niin, Cubukselta ostettu 🙂

   Aurinkoista tiistaita ♥

 3. Elina sanoo:

  Hei,

  minäkin olisin kiinnostunut, mistä haalari on ostettu? Se näyttää just hyvältä😊

  -Elina

  • Maria sanoo:

   Moikka Elina,

   eli Cubukselta on ostettu…hyvä kun kysyit, huomasin nyt vasta, että unohdin Leenalle ostopaikan ilmoittaa kiireen keskellä 🙂

   Tuo haalari on kyllä ihana!

   Aurinkoista torstaita ♥

Kommentoi