torstai 27. joulukuu 2018

Joulun välipäivien leffasuosituksetKaupallinen yhteistyö: Viaplay


HEIPPAHEI IHANAT!

Ja joulun jälkeisiä terkkuja täältä tunturin juurelta; täältä missä pakkanen paukkuu poskesta hiukkasen nipistäen, missä päivän valoisin hetki kestää vain silmänräpäyksen ja missä kietoudutaan vilttien sisään pyjamissa nauttimaan jouluisista leffoista. Leffaeväitä unohtamatta. Kaupallisen yhteistyön myötä Viaplayn kanssa pääsin esittelemään teille omat suosikkini Viaplayn tarjonnasta.

Olemme tässä joulunpyhien aikana katsoneet enemmän elokuvia kuin koko vuonna yhteensä. Sellaisia koko perheen elokuvia. Piirrettyjä elokuvia  tai animaatioita tulee harvemmin katsottua, mutta jouluna ne kuuluvat asiaan. Arjessa elokuvien ja sarjojen katsominen on mulle erittäin tärkeä rentoutuskeino. Joulun aikaan leffan eteen rauhoittuminen tuntuu vielä enemmän luksukselta, sillä tietää, että kun yksi leffa loppuu, niin voi heti perään aloittaa toisen. Voiko olla mitään ihanampaa? Vaikka joulun välipäivät ajoittuvat tänä vuonna näin viikolle, niin silti suosittelen lämpimästi tällaista #VIAPLAYVIIKONLOPPU -tyylistä rentoutumista myös keskellä viikkoa, mikäli siihen suinkin on mahdollisuus.

Koko perheen kesken olemme kantaneet tarjottavat mökin olohuoneeseen ja rakentaneet sohvalle majan. Kylki kyljessä kyhnyttäneet ja katsoneet elokuvia, jotka ovat jatkaneet joulun fiilistä. Ensimmäisenä ja rakkaimpana meille kaikille Mikki Hiiri – Joulu Ankkalinnassa. Ostin tämän aikoinaan dvd:llä, kun esikoinen oli vajaan vuoden vanha. Muistan vieläkin, kun toinen rauhoittui sitterissään kuuntelemaan telkkarin ääniä, kun itse kahvikuppi kädessäni yritin virittäytyä sohvalla joulun tunnelmaan kaunista animaatiota katsellen. Joka ikinen vuosi sen jälkeen meillä virittäydyttiin tulevaan jouluun Mikki Hiiren ja ystävien seurassa.

Kunnes dvd -levy hukkui jonnekin. Pariin jouluun meillä ei ole tätä jouluklassikkoa katsottu sattuneesta syystä, mutta tämän joulun alla huomasin, että se löytyy Viaplayn valikoimista. Lapset osaavat jopa vuorosanat ulkoa tästä ihastuttavasta monia pikkuisia joulutarinoita sisältävästä hyvän tuulen elokuvasta 

Marras-joulukuussa Viaplayn valikoimiin tuli uutena Itse ilkimys -elokuvat (1-3). Pari ekaa olemme muistaakseni käyneet katsomassa leffassa, joten nyt oli tuon kolmannen vuoro. Koti- tai mökkisohvalta katsottuna. Harvoin sitä enää näin aikuisiällä jaksaa täysin keskittyä ns. lasten elokuviin, mutta Itse ilkimys saa kyllä meidät aikuisetkin istumaan aloilleen.

Jos tuo Mikki Hiiri – Joulu Ankkalinnassa on meidän perheen jouluklassikko, niin sitä monelle on kyllä Saiturin joulu -elokuvakin. Erittäin opettavainen tarina siitä, miten ahne Scrooge ymmärtää sen, mistä joulussa on kyse. Suosittelen ihan kaikille, paitsi en ehkä ihan perheen pienemmille. Uutuutena Viaplayssa julkaistiin loppuvuoden aikana myös Lemmikkien salainen elämä. Heh, se saa minut miettimään vain, että mitenkähän tuo meidän karvainen ystävä käyttäytyy kotona, kun yksin jää. Ihana hyvänmielen elokuva!

Myös miehen kanssa rakastamme katsoa kaksin elokuvia ja varsinkin sarjoihin koukutumme herkästi. Kerroinkin tuossa taannoin teille, että olemme katsoneet 110 jaksoa The Blacklistiä. Jäimme niin koukkuun tuohon sarjaan, että kun pitkä katseluputkemme loppui, tipuimme ikään kuin tyhjän päälle. Yksi parhaista joululahjoista tänä vuonna oli se, kun huomasin sarjan kuudennen tuotantokauden alkavan Viaplaylla 4.1. Voi kuulkaa, lasken tunteja siihen. Sen verran kova ikävä on jo rikollisnero Reddingtonia ja FBI-agentti Keeniä ja Ressleriä. Jos johonkin sarjaan haluatte koukuttua, niin sanokaa minun sanoneeni; tähän se käy vallan helposti :)

Niin ikään joululeffat Love Actually ja The Holiday kuuluvat jokavuotisiin jouluperinteisiin. Yleensä olen katsonut nuo joulun alla. Silloin kun mies on ollut työreissussa ja lapset ovat menneet jo nukkumaan. Lämmittänyt glögiä ja napostellut juustoja. Imenyt romantiikan nälkäisenä itseeni rakkautta ruudun välityksellä ja virittäytynyt joulutunnelmaan. Nämä kaksi leffaa sopivat myös loistavasti joulun jälkeiseen aikana. Näihin päiviin, kun haluaa vielä hetken pysyä siellä joulukuplassaan.

Silloin kun liki 17 vuotta sitten tapasimme tuon elämäni rakkauden kanssa olin sitä mieltä, että hänellä on varsin omalaatuinen leffamaku. Leffamaku, johon mahtui kaksi suosikkia. Toinen oli joku jääkiekkoleffa ja toinen joululeffa, jonka jok’ikisen vuorosanan tuo mieheni osaa ulkoa. Jos voisin, liittäisin tähän näytteen. Koska näytteen liittäminen ei onnistu, suosittelen teitä katsomaan Viaplaysta Joulupuu on kärvennetty -leffan. Pitkään olin sitä mieltä (ehkä juurikin niiden miehen vuorosananäytteiden takia ;), että en halua edes koko leffaa nähdä. Mutta hei, tästä on tullu yksi oma suosikkini myös. Älyttömän hauska elokuva! Vaikkei  Clark Griswoldin perheessä kaikki jouluna menekään niin sanotusti putkeen, niin joulufiilistä tämä leffa kyllä nostattaa mukavasti. 

Näiden ihanien leffojen parissa meillä on vietetty viime päivät. Välillä toki ollaan käyty koko perheen voimin laskettelemassa tai käyty miehen kanssa kaksin hiihtämässä. Tobyn kanssa kävelty pitkiä lenkkejä ja nautittu hiljaisuudesta. Arkinen kiire on jäänyt taakse ja sehän se loman tarkoituksena onkin. Meillä kaikilla on varmasti tiedossa ne itselle sopivimmat rentoutuskeinot, mutta lämpimästi suosittelen teille myös kunnon leffamaratonia rentoutuskeinona. 

Meillä ei ole täällä mökillä sellaista älytelkkaria, jossa itsessään löytyisi Viaplay-sovellus, joten olemme katselleet telkkarista leffoja kännykän kautta (HDMI-piuhan + adapterin kautta) tai sitten ihan vain kannettavalta.

Osataanko siellä ruudun toisella puolella rentoutua leffojen parissa? Suosittelen ainakin kokeilemaan tuota meille sopivaa rentoutuskeinoa ja  tutustumaan Viaplayn valikoimaan tarkemmin heidän nettisivuillaan. Meillä on tänä iltana listalla yksi Viaplayn uutuusleffoista eli I, Tonya -elokuva, joka kertoo kaikkien aikojen Olympia-skandaalista. Yhdistävänä tekijänä tässä on se, että me molemmat miehen kanssa asuttiin skandaalin tapahtuessa rapakon toisella puolella (skandaalin toinen osapuoli oli siitä ”kylästä”, jossa mies asui) ja seurattiin uutisista tapahtumien kulkua! Kumpikin omilla tahoillaan. Ja hei, tuntuu että siitä on ihan vain muutama vuosi. Mutta siitä on  jo 25 vuotta. Jep, paljon on vettä virrannut Atlantissa tuon jälkeen, mutta skandaalin käry on vieläkin ilmassa.

Viaplayn lahjakortti olisi muuten oiva lahjaidea, ei vain jouluna, vaan ympäri vuoden hänelle, joka tykkää rentoutua leffojen ja sarjojen äärellä. Niitä on ostettavissa K-kaupoista ja R-kioskeista! :)

LEPPOISIA JOULUN VÄLIPÄIVIÄ TOIVOTELLEN,

PS. seuratkaahan Instagramiani tänään illemmalla! Siellä nimittäin pärähtää käyntiin arvonta, jossa kolmen IG-seuraajan ja kommentoijan on mahdollisuus voittaa 2kk ilmaista katseluaikaa Viaplaylle!

 


Kommentoi