maanantai 17. joulukuu 2018

Joulun ”must haves”

MOIKKUMOI!

Kyllä se vaan niin on, että tuo valkoinen ihmeaine, jota taivaalta on hiljaksiin tuprutellut liki koko päivän, saa joulumielen sfääreihin. Ei sillä, etteikö se sitä jo ole ollut. Meillä on töissä soinut raskasta joulua taustalla ja iltapäiväkahville paistettiin torttuja. Kiva tapa aloittaa joulunalusviikko!

Ig:n puolella kerroinkin, että mulla on tiettyjä fiksaatioita, joita ilman joulu ei tunnu joululta. Tai jotka ovat niitä pieniä pinttyneitä tapoja, maneereita, jotka juontavat osin juurensa lapsuuteen. Ajattelin jakaa teille niistä muutaman. Saadakseni kohtalotovereita, kenties :)

♥ jouluaattoaamuna herään ennen muuta perhettä ja juon kahvikupillisen kynttilänvalossa
♥ jouluaattona kuunnellaan Céline Dionin These are special times -levyä, repeatilla
♥ samalla kun joulupukin kuuma linja tulee telkkarista
♥ jouluaattoaamuna syödään edellisenä iltana keitettyä riisipuuroa sekä itsetehtyä sekametelisoppaa
♥ riisipuuron jälkeen nautitaan pakkasesta suoraan yksi jäinen joulutorttu, joka dipataan kahviin (aaahhhh!)
♥ joka joulu mennään nukkumaan puhtaisiin lakanoihin
♥ meillä on erikseen joululakanat; valkoiset, joissa on kultaisia enkelifiguureita
♥ nukkumaan mennessä puetaan päälle joululahjaksi saatu pyjama/yöpuku (kyllä, ilman pesemistä)
♥ kello 11 parkkeerataan telkkarin ääreen katsomaan Lumiukkoa
♥ jouluaattoaamuna kuusen alta löytyy jokaiselle yksi paketti (illalla sitten muutama enemmän)
♥ joulusaunassa saunotaan pitkään ja hartaasti ja usein meillä on joulusaunassa vihta
♥ jouluna syödään vihreitä kuulia ja Pandan juhlapöydän konvehteja
♥ jouluna on sallittua myös se, että aloittaa konvehtirasiasta tokan kerroksen ennen kuin eka on syöty :D
♥ tapaninpäivänä syödään pitsaa
♥ joulupäivän saa viettä yöppärissä, mikäli haluaa
♥ jouluaattoiltana kukin lukee tai kuuntelee äänikirjoja tahoillaan…mutta vasta sitten, kun on korkattu joululahjaksi saatu lautapeli
♥ joulun välipäivinä katsotaan leffoja, leffoja ja leffoja
♥ jouluna pukeudutaan punaiseen, ei välttämättä kokopunaiseen, mutta jotain punaista jouluna olisi hyvä olla päällä
♥ jouluaattoiltana myöhään hipsutellaan miehen kanssa keittiöön tekemään kinkkuleivät (Tappara-sinapilla) ja hipsitään vähin äänin takaisin kirjojemme pariin

Yleensä emme ole jouluaattona käyneet haudoilla, vaan käydään haudoilla tai haudalla ennen joulua. Niin tänäkin vuonna. Jos mentäisiin pohjoiseen nelostietä, niin käytäisiin Oriveden hautausmaalla matkalla, mutta nyt kun ajamme lähes aina poikkeuksetta Pohjanmaan halki, niin käymme haudalla jo perjantaina. Joulukirkkoon tekisi mieleni mennä, mutta saas nähdä jääkö haaveeksi…

Vaikka postauksen otsikko onkin joulun ”must haves”, niin silti mun mielestä on parasta se, että jouluna ei ole pakko tehdä mitään. Saa mennä rennolla otteella eteenpäin ja nauttia joka hetkestä. Ilman aikataulutuksia, suuria suunnitelmia tai pakottavia velvoitteita 

TUNNELMALLISTA JOULUNALUSVIIKKOA TOIVOTELLEN,

 


8 Responses to “Joulun ”must haves””

 1. Anu sanoo:

  Hyvin on samanlaiset ”must have” jutut täälläkin. Jouluna pitää aina ja kaikille olla puhtaat lakanat, nykyään melkoinen operaatio, kun se tarkoittaa kuuden ihmisen lakanoita smana päivänä, mutta kuitenkin… ja riisipuuroa ja rusinasoppaa, niillä alkaa aamu. Yleensä käydään äidin haudalla ja mummun ja papan siinä samalla, joulusauna kuuluu myös ohjelmaan ja monta rasiaa suklaata ja hyvä kirja….

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu!

   Ihana kuulla, että teilläkin se joulu syntyy pienistä jutuista ♥ (paitsi tuo kuuden ihmisten lakanoiden vaihto :D)!

   Miten sitä odottaakaan jo jouluaattoa, enää kuusi yötä :)

   Ihanaa tiistaita ♥

 2. Rita sanoo:

  Kyllä, jouluun kuuluu suklaarasia, uusi yöpuku ja kirja! Ja aattoaamuun riisipuuro :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Rita

   ja hei kyllä – ihanaa että sielläkin ne on ne joulun pienet jutut, jotka tekevät joulusta joulun ♥

   Ei sitä enää tällä iällä muuta kaipaakaan, tuossa on lahjaa jo kerrakseen :)

   Kivaa tiistai-iltaa ♥

 3. H sanoo:

  Ainakin ennen Aleksanterin kirkossa oli yökirkko jouluaattoyönä. Siellä kävimme lapsena ja nuorena perheen kanssa. Hyvä kuoro lauloi ja kirkko oli kansaa täynnä. Kavereidenkin perheet kävivät siellä, joten teini-iässäkin mentiin mielellään. Sai nähdä kavereita jouluaattonakin. Istua vierekkäin ja supista lahjoista. Suosittelen kokeilemaan yökirkkoa, jos sellainen Tampereella edelleen on.
  Saman tyylisiä joluperinteitä meilläkin. Saunomme tosin jo aaton aaton iltana, niin on vähemmän tohinaa…Joulusaunassa paistamme nakkeja kiukaalla (kasa nakkeja kiukaalle folioon käärittynä) ja juomme cokista lauteilla. Lasten mielestä tämä on yksi perheen paras jouluperinne:D Huvittava se minusta ainakin on.
  Ihanaa, kun luntakin saatiin. Vaikka ei se joulu siitäkään kiinni ole :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa H

   ja oih, tuo Aleksanterinkirkon jouluyökirkko kuulostaa niin ihanalle ♥
   Me lähdemme Pyhälle jouluksi ja katsoin, että siellä olisi Revontulikappelissa jouluaattoiltana klo 21 joulukirkko. Sinne on ehkä pakko päästä :)

   Ihana tuo teidän nakki-kokisperinne :D Aivan mieletön ja ihanaa, että se on pysynyt mukana kaikki vuodet!

   Sanos muuta, valkoinen lumipeite tekee ihmeitä :)

   Kivaa tiistai-iltaa sinne teille ♥

 4. Pia sanoo:

  Tutulta kuulostaa, on samantyylisiä jouluperinteitä meilläkin mm. puhtaat lakanat kaikille ja jouluksi omat. Jouluaamuna puuro, joulusauna, käymme viemässä kynttilän äidin haudalle (tämä on viides joulu ilman äitiä), kuusen alta löytyy muutama lahja ja aatto illalla joulupukki tuo lisää. Aatto ilta tyttöjen kanssa kuluu pelatessa/leikkiessä, lasten mentyä nukkumaan vasta omaa aikaa, jolloin maistuu kinkkuvoileipä ja ehkä lasillinen glögiä, elokuva miehen kainalossa. Suklaata ja muita herkkuja pitää olla. Joulupäivänä ollaan vaan ja tapanina kyläillään tai saadaan vieraita. Oikein hyvää joulunaikaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Pia

   ja kuulostaa niin hyvälle teidänkin joulutraditiot ♥

   Joulupäivä on pyhitetty pyjamapäiväksi. Käsi joulusuklaarasialla ja uusi kirja toisessa kädessä :) Makean ja suolaisen balanssi pitää olla kunnossa, joten aina joka väliin vähän kinkkuleipää tms :D

   Ihanaa joulunaikaa sinnekin ♥

Kommentoi