lauantai 15. syyskuun 2018

French toast kinda morning

HEISSULIHEI

ja suloista lauantaiaamua ihanat lukijat! Takana yli 10 tunnin yöunet, verkkainen herätys sateenropinaan ja jalkopäissä unituhinaa pitävä karvainen kaveri. Vieressä se suurin rakkaus ja alakerrasta kuuluvat paljaiden pikkuvarpaiden tassutukset. Aamupalaksi nopeasti hieman erilaista puuron lisäksi. Pitkästä aikaa läsnä se toinen, joka hoitaa koiran aamulenkitykset.

Itse sain hipsutella sillä aikaa villasukissa keittiössä kynttilänvalossa. Paistaa vehnäjauhoissa ja punaisessa luomumaidossa kieritettyjä paahtoleipiä. Käännellä ne taiten sokerikaneliseoksessa. Rakentaa niistä neljä annosta turkkilaisen jugurtin, mustikoiden ja siirapin kera. Istua aamiaispöytään ja katsoa ulos pimeää syysmaisemaa. Pitää perhepalaveri ja päättää, että tänään ei suunnatakaan mökille, vaan nautitaan kaupunkielämästä.

Ehkä on taas korkea aika mennä katsomaan, mitä Tampereen Kauppahallissa tapahtuu. Se on ihana paikka, ei vain pelkästään näin lauantaisin, vaan aina! Illaksi taidetaan ottaa jotain grilliin menevää. Sen kanssa hunajatimjamiporkkanoita ja rapeaksi ruskistettuja perunoita. Yksi Netflix -sarja päätökseen ja uuden aloittaminen. Johonkin väliin ajoitettua juoksulenkkiä ja ennen saunaa puutarhahommia.

Tänä aamuna on taas miljoona syytä olla kiitollinen. Sydän pakahtuu ajatuksesta, että siihen kiitollisuuteen ei jälleen tarvita mitään maata mullistavia. Ihan vain se, että on lauantai. Ja ne french toastit. Taustalla huriseva astianpesukoneen ääni ja eteisen lattialla koiran kanssa painiva reissumies.

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,


6 Responses to “French toast kinda morning”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Näistä tälläisista postauksistasi tulee niin hyvälle tuulelle, oikein tunnen kun suupielet nousee ylöspäin tätä lukiessani, kiitos Maria <3

    Ihanaa lauantai iltaa ja viikonloppua sinne, meillä täällä satelee ja oon niin kovin syksyistä, mutta mie tykkään, kun sisällä saa tunnelmoida ja fiilistellä pitkän kesän jälkeen.

    • Maria sanoo:

      Heippahei Sari

      ja voi itku, kiitos kaunis ♥ Niin ihana kuulla ♥

      Täällä oli eilen myös sangen sateisen syksyistä ja tänään niin ihanan aurinkoisen syksyistä. Molempi parempi 🙂

      Ihanaista sunnuntai-iltaa ♥

  2. Anna sanoo:

    Ihana postaus <3 Sä olet teidän perheen tunnelmanluoja, lämmin äiti ja vaimo <3 Sun lapsilla ja miehellä varmasti hyvä olla <3

    • Maria sanoo:

      Moi Anna

      ja voi itku sunkin ihanan kommentin kanssa, kiitos ♥
      Rakastan luoda tunnelmaa – onneksi se välittyy sinne ruutujen toiselle puolellekin 🙂

      Suloista sunnuntai-iltaa ♥

  3. Aivan kuten sanoit, on tosiaan paljon syytä olla kiitollinen pienistäkin asioista. Kuten siitä että raskaan työviikon jälkeen on lauantai. Hymyilin eilen kun lähdin töistä. Hymyilin, koska oli niin hyvä työviikko. Ja etenkin hyvä perjantai. Mukava alku viikonlopulle.

    Hyvää viikonloppua <3

    • Maria sanoo:

      Moikka Ei-Leen

      ja kiitos sinullekin ihanasta kommentista ♥ Sehän se on just parasta; huomata olevansa kiitollinen pienistä jutuista 🙂

      Aurinkoista sunnuntai-iltaa sinne ♥

Kommentoi