tiistai 11. syyskuun 2018

Sohvapöytä hakusessa, mutta millainen?

*postaus sisältää mainoslinkkejä

ILTAA IHANAT!

Tiedättekö, että en inhoa montaa asiaa, enkä tätäkään asiaa varsinaisesti inhoa, mutta se, mikä saa mut näkemään punaista on toimimattomat laitteet. Lähinnä tietokoneet ja/tai puhelimet. Latasin tuossa taannoin uusimman päivityksen puhelimelleni ja kas, sen jälkeen en ole pystynyt päivittämään mitään sovelluksia tai edes lataamaan uusia. Niin paljon olen asiaa nyt googletellut ja harmistukseni lukenut, että tuo taitaa olla uusimman versiopäivityksen yksi haittapuolista. Joillain ihmisillä ei sovellukset vaan enää päivity/lataudu. Great. Uuden ohjelmistöpäivityksen myötä tähän voisi saada ehkä parannuksen, mutta kaikista viisainta on palauttaa varmuuskopio, jonka on ottanut ennen tuota versiopäivityksen asennusta. Tarkoittaa omalla kohdallani varmuuskopiota 26.6.2018. Sanomattakin selvää, että ketuttaa.

Nyt tuo palauttaa parhaillaan varmuuskopiota, mutta siinä menee kesän ajan kuvat. Onneksi on Instaan tullut päivitettyä ne tärkeimmät. Puuh. Toivottavasti nyt toimisi sitten. Näen meinaan jo kauhuskenaarioita siitä, että mulla on joku asiakkaan kanssa sovittu yhteistyö eikä Instagram enää avaudu :D Pieniähän nämä murheet, puhelimella pystyy kuitenkin soittamaan ja vastaanottamaan puheluita. Eikös se se puhelimen tarkoitus olekin olla? ;) 

Puhelimesta sohvapöytiin. Meillä on ollut tuo äidin ja iskän vanha Ikean Liatorp olohuoneessa muutostamme asti. Nököttänyt tuossa paikallaan, jossa se on nököttänyt viimeiset viisi vuotta. Heti muuton jälkeen ajattelin, että en pidä siitä. Mutta olen oppinut tykkäämään siitä. Ehkä se on hivenen maalaisromanttinen tämän hetken makuuni, mutta se on kaunis. Kunnes mies kysyi yksi ilta, että olenko huomannut, että meidän sohvapöydän alataso on murtumassa kahtia hetkellä millä hyvänsä. Kyllä, siellä on iso poikittainen railo tuossa alalevyssä. Kuka käski täyttää tuon alatason sisustuslehdillä…

Kuitenkin nyt eletään ehkä sitä vaihetta, että uusi sohvapöytä olisi tarpeen. Tämän voisi viedä mökille, missä se saisi viettää eläkepäiviään ilman lehtipinon painavaa taakkaa. Mökillähän meillä on jo saman sarjan tv-taso. Toisaalta rakastan tuota valkoisuutta, mutta miksi mieleni halajaa silti mustaa sohvapöytää. En missään nimessä haluaisi olohuoneesta liian tunkkaista. Siellä kuitenkin on jo musta vitriini ja piano. Näin sohvien ollessa vastakkain tilaan menisi myös suorakaiteen muotoinen sohvapöytä, mutta koska sohvat vaihtunevat taas jossain kohtaa l-muotoiseen asentoon, niin pöydän tulee olla joko pyöreä tai neliskanttinen. Liatorpin mitat ovat 93 cm x 93 cm. Se on melkein maksimi, mitä tuohon tilaan menee sohvien ollessa vastakkain.

Mikäli sohvat ovat kulmikkain, vähän niin kuin l-muodossa, niin tuohon keskelle sopisi iso pyöreä pöytä. Aivan kuten tuo musta Big George -sohvapöytä. En tiedä miksi, mutta omaan silmääni tuo Big George -sohvapöytä näyttää aika päheelle myös mattametallisena. Pöydän halkaisija on 110 cm, joten se on ihanan iso. Voi olla, että se menisi myös sohvien keskelle, sillä tuossa on tilaa siirtää sohvia vielä etäämmälle toisistaan. Korkeuttakin tuolla pöydällä on liki yhtä paljon kuin nykyisellä. Tykkään, että sohvien ollessa vastakkain on kiva, että pöytä on ainakin samalla tasolla kuin millä sohvilla istutaan. Tuo valkoinen Holste -sohvapöytä on aivan unelma, se olisi vielä kymmenen senttiä halkaisijaltaan enemmän. Siinä kuitenkin on miinuspuolena, että se jää korkeudeltaan noin 10 senttiä sohvien istumiskorkeuden alle. Olisiko se teidän mielestä hölmönnäköistä? Ei ehkä silloin, kun sohvat ovat kulmikkain, mutta tuntuu, että sohvien ollessa vastakkain pöytä uppoisi sinne väliin :) Myös hinta on tässä kyllä kipurajan yläpuolella…

Hitahana hämäläisenä olen syttynyt nyt vasta marmorikantisiin pöytiin. Mutta kun niitä tuntuu vain olevan niin monella. Tuo upea mustamarmorikantinen Jim -sohvapöytä toisi ihanaa arvokkuutta olohuoneeseen. Tuohon mummun kruusaillut korkeat kynttilänjalat päälle ja muutama taideteos lisää seinälle. Tässä halkaisija on vain 80 cm, joten pelkään että jää liian pieneksi. En tiedä miksi, mutta tykkään reilunkokoisista sohvapöydistä. Lisäksi tämän kaunokaisen hinta on myös vähän yläkanttiin siinä missä korkeus on alakanttiin. Mikäli Rakel -sohvapöydällä olisi hieman enemmän halkaisijaa kuin 79 cm, niin kallistuisin sen puoleen. Muotoilun lisäksi miellyttää hinta. En tiedä, mikä tuossa marmorikantisessa Jim -sohvapöydässä kiehtoo. Onko se tuo, että nuo jalat ovat mustat? Kuitenkin, sekin on ehkä aavistuksen liian pieni halkaisijaltaan.

Huomaatteko muuten, että melkoisen ihastunut olen noihin mustiin esittelemiini pöytiin? Tällä hetkellä eniten silmääni miellyttää Big George, mustana. Vaikka se on musta, niin se on kuitenkin aika siro, eikö? Ja tuossa kollaasikuvassa sopii niin nätisti valkoisen sohvan eteen. Kuva sai mut haaveilemaan sinertävästä matosta ja sinertävästä keramiikasta. Koska päätin olla ostamatta lainkaan syysvaatteita tänä vuonna (sitä yhtä beigeä neuletta ei lasketa), niin eikös sitten saa ostaa sillä rahalla jotain muuta? Vaikka sohvapöydän :D

IHANAA SADEILTAA TOIVOTELLEN,

PS. tänään oli niin hirmu pimeää töiden jälkeen, että ei valo riittänyt kuvailla teille syysgarderobiani. Uusi yritys huomenna myyntikokoustelupäivän jälkeen :)


12 Responses to “Sohvapöytä hakusessa, mutta millainen?”

 1. Kay sanoo:

  Vaikea näin kuvista arvioida mittasuhteita mutta minun silmääni miellyttää myös tuo Rakel. Ja enemmän kallistuisin sen tai Big Georgen puoleen, tuo marmoritaso on jotenkin kylmä…

  Täällä kanssa sohvapöytänä sama Liatorp, ostin viime kesänä käytettynä ja tykkään siitä kovasti. Välillä tosin mietin, että onko hippusen liian iso olohuoneeseen. Ehkä tännekin tulee jossain vaiheessa musta pyöreä pöytä ♥︎

  • Maria sanoo:

   Heipsunhei!

   Rakel on ihana, mutta mä pelkään, että se on liian pieni tuohon meidän isoon olkkariin…mietin, että jos niitä olisikin kaksi? :) Big George käväisi eilen jo ostoskorissa, kunnes piheys iski :D

   Liatorp on aika iso, mutta ah niin ihana…sellainen kodikas!

   Ihanaa torstaita sinne ♥

 2. Sanna sanoo:

  Minä tykkään tuosta Rakelista,mutta jos liian pieni…Onko big george peltiä?Mulla vihloo heti takahampaissa,kun kuvittelen miten kahvikuppi kolisee siihen:DMinulla himotuksena sohvapöydäksi joku luonnonvärinen….vanha kulahtanut puupenkki,tai joku bambunen tms.Mites ois sellainen?

  • Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei tuo Rakel on ♥♥♥

   Juu, Big George on metallia ja nyt kun sanoit, niin mullakin alkoi vihlomaan hampaita :D Vähän kuin miettii koulujen liitutauluja ja siihen kynsimistä. Auts!

   No hei olis ihana tuollainen vanha kulahtanut, mutta puu on tosi hankala kun olen niin kriittinen siitä, että sen pitää mätsätä tuohon meidän parkettiin :D Sellainen vanha on ollut pitkään etsinnässä, mutta ei ole löytynyt, varsinkaan pyöreänä…

   Ihanaista torstaita ♥

 3. Jenni sanoo:

  Tuo musta George on kyllä hieno! Sopii hyvin kun teillä on mm. musta vitriini ja muita yksityiskohtia :)

  • Maria sanoo:

   Moikka Jenni

   ja kiitos! Tuo George olisi kyllä ihana :) Ehkä klikkaan sen tänään uudelleen ostoskoriin, eilen iski piheys :D

   Aurinkoista torstaita! ♥

 4. Tiina sanoo:

  Toi George todella kaunis, ja mustana tietty. Ja itse asiassa tuota olen katsellut minäkin, heh! Mutta juu… Mustassa on vaan se yksi miinusjuttu, se musta soffapöytä kun kerää pölyä (joka valitettavasti myös näkyy ;)) ) aika paljon, siksi minä luovuin mustasta pöydästä viime syksynä, mutta kummasti se vaan kuitenkin kiehtoo ja näyttää niin hyvältä. Pitäisi siis varmaan potkia tätä taloudenhoitajaa vähän persuuksille, että josko se heiluttelisi sitä pölyrättiä vähän useammin.

  Ihanaa viikkoa sinne. ♥ – Tiina
  P.s Maalijuttua on tarkoitus postailla ihan koht’sillään, että tulossa on viimein sitäkin. :))

  • Maria sanoo:

   Hellou ihana! :)

   Hei meillä onkin vähän samis maku sisustuksen suhteen ♥ Se on ihan totta, että se musta sohvapöytä kerää tai siinä näkyy pöly ihan sikahyvin. Meillähän oli vanhassa kodissa se musta arkkupöytä ja sitä sai pyyhkiä koko ajan. Tosin, kyllä tuossa Liatorpin lasipinnassakin pöly viihtyy :D

   Ihanaista torstaita sinne ja hei ei hätää (tässä on ollut niin kiire, etten itsekään ole muistanut maalipostausta :D) ♥♥♥

 5. Janina sanoo:

  Pyöreä kyllä sopisi tuohon hyvin ja ehdottomasti mustan värisenä! Sopis sitten hyvin tuon vitriinin kanssa yhteen. Metallista en suosittele, jotenkin niin kylmän oloinen eikä yhtään kodikas. Meillä oli hetken musta metallinen sohvapöytä ja aika nopeesti sai siirtyä terassille sohvapöydäksi. Toisaalta joku vanha puun värinenkin olis tosi ihana, mutta vaatii tietty sitten sen, että sopii lattian värin kanssa yhteen. :)

  • Maria sanoo:

   Moikka Janina!

   Pyöreä miellyttäisi minunkin silmääni :) Tilasin eilen pöydän ja se on tuo metallinen musta George. Onneksi siinä on palautusaikaa, jos ei miellytäkään. Meillä on yksi sivupöytä ollut metallisena eikä silloin tuntunut liian kolkolta. Katsotaan miten tuo isommassa koossa menee. Tilasin tosin siihen päälle myös rottinkia, joka vähän pehmentää :)

   Ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 6. Ansu sanoo:

  BoConseptilla on myös kivoja pöytiä. Itse olen ihastunut Lugo-pöytiin joita saa erimuotoisia ja eri kansilla. Ovat kevyen näköisiä ja niitä voi yhdistellä keskenään.

 7. […] pähkäilemään olkkariin  valaisindilemmaa (tsek IG story). Sekä ihastelemaan tuota uutta sohvapöytää….siitäkin kuvia tuolla IG:n […]

Kommentoi