sunnuntai 15. huhtikuu 2018

Terveellinen ruokavalio osana kokonaishyvinvointia & arvonta

*Kaupallinen yhteistyö: Life

HEIPPAHEI IHANAT

ja sangen suloista sunnuntai-iltaa! Täällä on juhlat juhlittu ja nyt on aika oikaista sohvalle. Yhdet polttarit ja kolmet synttärit yhdelle viikonlopulle on jotain, mitä en ole ennen kokenut. Jotain, minkä takia ruokavalioni kokee taas ihan varmasti pienen korjausliikkeen huomen aamusta lähtien. Lifen brändilähettilään ominaisuudessa tulin kertomaan teille terveellisistä elämäntavoista ja niiden vaikutuksesta kokonaishyvinvointiini. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

Terveelliset elämäntavat käsittävät pyhän kolminaisuuden osa-alueet eli liikunnan, levon ja ravinnon. Liikuntaan ja sitä tukeviin luonnonmukaisiin tuotteisiin tulen palaamaan vielä myöhemmin tänä vuonna ja levon merkityksestäkin tulen juttelemaan tuonnempana. Tänään keskitytään osa-alueeseen, joka ainakin itselläni on se haastavin näistä. Tai on ollut aiemmin haastavin, nimittäin terveellinen, monipuolinen ja oikean määrän energiaa sisältävä ruokavalio. Edelleen painin joidenkin haasteiden kanssa terveellisen ruokavalion suhteen, joita ajattelin tässä postauksessani vähän avata teille.

Vasta muutamien vuosien sisään olen oivaltanut sen, että itseni näännyttäminen liian niukalla ravinnolla saa aikaan vain yleisen hyvinvointini huononemisen. Oli aikoja, että pidin täällä blogissakin kirjaa bikinikuntoon pääsemisestäni. Siitä, että kuinka saada 105 päivässä pois senttejä vyötäröltä ja reisistä. Tuohon aikaan juoksin lähemmäs 50 kilometriä viikossa ja loppujen lopuksi kävi niin, että taisin ajaa itseni vähän piippuun. Lepopäiviä en pitänyt juuri lainkaan ja suurin syy yleiseen jaksamattomuuteeni oli se, että sain aivan liian vähän energiaa liikunnan kuluttamiin kaloreihin nähden. Näin jälkikäteen tuon ajan kuvia katsellessani en voi kuin ihmetellä, että mistä niitä senttejä ajattelin nipistää.

Onneksi oppia ikä kaikki. Tällä hetkellä liikun ja syön terveellisesti ihan vain sen oman hyvän olon takia. En sen takia, että kenties jossain nurkan takana odottaa bikiniloma. Vaikka se on myönnettävä, että viihdyn bikineissä siellä altaan reunalla huomattavasti paremmin, kun olo on jäntevä ja lihaksikas. Itsetuntokysymyksiä nämä myös luonnollisesti ovat!

Sain jälleen piipahtaa ihanan ja ammattitaitoisen Maaritin luona Lielahden Life-myymälässä keskustelemassa terveellisemmästä ruokavaliosta ja siitä, että miten tukisin luonnonmukaisten tuotteiden avulla kokonaishyvinvointiani mahdollisimman hyvin.

Huomaan, että vaikka syönkin arjessa pääsääntöisesti terveellisesti, niin silti minulla on edelleen haasteita terveellisen ruokavalion ylläpitämisessä:

LIIAN PITKÄT RUOKAVÄLIT, LIIAN ISOT ANNOKSET JA NÄLKÄÄN NAPOSTELU

Kyllähän te tiedätte, ruuhkavuodet ja mahdoton kiire. Ei muka ehtisi työpäivien aikana syömään. Joskus oli niitä aamuja, että skippasin kokonaan aamupalan tai kuittasin sen parilla kupillisella kahvia. Parin viime vuoden aikana kokemani herätyksen ansiosta en jätä ikinä aamupalaa väliin. Sillä se kostautuu heti naposteluna pitkin päivää ja äärettömänä makeanhimona. Olen opetellut syömään aamupalan. Alkujaan en tuntenut nälän tunnetta herätessäni, mutta nykyään aamupalat sujahtavat suuhun tuosta vain. Aika usein syön puuroa aamupalaksi. Kaurapuuro itsessään ei täytä kovin pitkäksi aikaa, joten laitan siihen nokareen Lifen Luomu Kookosöljyä. Lisäksi mustikoita tai muita marjoja tai hedelmiä. Viikonloppusin teemme pannukakut, jotka kruunaamme kaurajugurtilla, marjoilla, kookoslastuilla sekä lorauksella hunajaa.

Yleensä en ole laittanut pannukakkuihin chiansiemeniä, mutta nyt kun olen monesta eri lähteestä lukenut chiasiemenien terveysvaikutuksista, niin voisin kokeilla korvata seuraavan kerran pannareiden kananmunan vaikka chiansiemenillä. Life Chiasiemenet ovat luomuviljeltyjä ja peräisin Etelä-Amerikasta ja Meksikosta. Chiasiementen kanssa on hyvä muistaa, että niitä ei tulisi nauttia enempää kuin 15 g vuorokaudessa eli noin 1,5 ruokalusikallista. Lisäksi ne on hyvä turvottaa vedessä tai jossain muussa nesteessä ennen käyttöä. Ne ovat todellisia superfoodeja, joilla on tutkittu olevan monia hyviä ominaisuuksia; ne sisältävät paljon kuituja, antioksidantteja, proteiineja sekä Omega 3 -rasvahappoja.

Kiireisinä aikoina turvaudun yön yli tehtäviin tuorepuuroihin tai chiasiemenpuuroon. Chiasiemenpuuro valmistuu myös tarvittaessa vartissa. Just siinä ajassa, että ehtii itse käymään suihkussa ja kuivaamaan hiukset

MUSTIKKAINEN CHIAPUURO

1,5 rkl Life Chiasiemeniä
1 dl sokeritonta mantelimaitoa
0,5 kaurajugurttia
kourallinen mustikoita
ripaus luomukookossokeria

-sekoita aineet keskenään ja laita jääkaappiin turpoamaan
-surauta sekaisin sauvasekottimella (ei pakollista) ja koristele esimerkiksi vadelmilla ja kookoslastuilla

Chiapuurot ovat helposti varioitavissa. Joskus laitan siihen banaanin (tällöin ei tarvitse muuta makeutusta), kanelia ja kardemummaa. Maku on ihanan korvapuustimainen! Aamupalan syön kotona, mutta silti töissä yhdeksän kahvilla syön yleensä mandariinin tai omenan. Tai mikäli on vielä nälkä niin maustamatonta kasvispohjaistajugurttia, pähkinöitä ja mustikoita. Lounaan pyrin nauttimaan klo 11.30, sillä jos se venähtää, niin olotila on aika nuutunut. Toimistolla ollessani pyrin syömään kevyen lounaan. Ruokaisaa salaattia tai keittoa.

Kevyt lounas vaatii iltapäivälle myös välipalan. Tämän aika usein laistan, mutta pyrin skarppaamaan jatkossa. Muuten väli lounaan ja iltaruoan jälkeen venyy aivan liian pitkäksi. Silloin iltaruoalla tulee syötyä aivan liikaa, mikä ilmenee jaksamattomuutena loppuillan. Raakapatukoita olen joskus kuljettanut mukanani ja nyt Maarit kertoi, että Lifellä on omia proteiinipatukoita. Tuo Life Sitruunajuustokakku -proteiinipatukka on niin hyvää, että se maistuu kahvin kanssa loistavasti. Suklaan ystäville löytyy myös Life Suklaa -proteiinipatukka. Niissä ei ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita, mutta sokeria vältteleville ne eivät välttämättä sovi.

Niinä päivinä, kun muistan syödä töissä välipalan jaksan hienosti odottaa iltaruokaa. Jos en ole syönyt välipalaa, niin heti kotiin päästyäni huomaan napostelevani jotain. Teen leivän siinä samalla, kun valmistan iltaruokaa tai popsin pähkinöitä. Iltapalaa en ole tottunut syömään, paitsi niinä iltoina, kun olen käynyt urheilemassa. Tähän tarvitsee kyllä ehkä tehdä muutos. Syödä noin tunti ennen nukkumaan menoa vaikka banaani tai ruisleipä.

Hävettää vähän myöntää, mutta en ole ikinä ennen juonut palautusjuomia. Vaikka miehen kanssa seurustellessamme alkuaikoina keittiön kaapit olivat täynnä jos jonkinlaisia puteleita ja sheikkereitä. Nyt Maarit nakkasi minulle mukaan Life Sport Nutrition Whey Vanilla -heraproteiinijauheen. Olin ennakkoluuloinen ja ajattelin sen maistuvan sellaiselle jauhoiselle. Mutta ehei, se oli itse asiassa todella hyvää. Juoksulenkin jälkeen olen usein todella nälkäinen enkä jaksa odottaa kunnon ruokaa. Tulee taas helposti puputettua sitä leipää. Tuon palautusjuoman olen juonut nyt kolme kertaa juoksulenkin jälkeen ja tuntuu, että nälkä lähtee ja pysyy loitolla. Kerran olen sekoittanut jauheen kookosveteen, mutta kaksi kertaa mantelimaitoon. Se menee mantelimaitoon pelkälläänkin, mutta tuo viimeksi tekemäni palautussmoothie oli niin hyvää, että siinä täytyy pysyä jatkossa! 

VANILJAINEN PALAUTUSSMOOTHIE

1 dl Life Sport Nutrition Whey Vanilla -heraproteiinijauhetta
1 tl Life MSM + Flexilett -jauhetta
3 dl mantelimaitoa
puolikas banaani
kourallinen jäisiä mansikoita

-surauta aineet sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella ja nauti!

MSM-jauhetta aloin taannoin käyttämään olkapääkipuun ja siihen se auttoikin loistavasti. Aiemmin otin MSM -jauheen aamulla veden kanssa, mutta nyt sain kokeiluun Life MSM + Flexilett -jauheen, joka sisältää myös kollageenin muodostumisessa elintärkeää C-vitamiinia sekä muita nivelien rustoja helliviä aineita. Sujautin sitä myös tuohon palautussmoothieen, missä se menikin hienosti alas. Pelkälleen kun tuo MSM -jauhe ei mielestäni maistu kovin hyvälle :)

MAKEANHIMON TALTUTTAMINEN

Vaikka rakastan olotilaani, kun välttelen valkoista sokeria, asuu minussa silti jossain tuolla syövereissä se pikkuinen sokerihiiri. Se, jota ruokin taannoin opiskeluaikoina aamuisin suklaatäytekekseillä, päivisin roskaruoalla ja iltaisin taas suklaatäytekekseillä. Se, joka istuu olkapäällä ja pyytää kärryttelemään ostoskärryjen kanssa karkkihyllyn ohi. Se, jolle onneksi melkein aina pystyn näyttämään, että selkäranka ei katkea :) Syy, miksi välttelen valkoista sokeria on ihan yksinkertaisesti se, että huomaan olotilani olevan todella väsähtänyt sokeripiikkien jälkeen. Energiatasoni heilahtelevat verensokerin heilahdellessa ja tuntuu, että sitä on joko ylipirteä tai sitten aivan yliväsynyt.

Makeanhimo voi olla merkki kromin puutteesta. Senpä takia olen ottanut nyt käyttöön Life KrominKromi auttaa elimistöä säilyttämään tasaisen verensokeritason edistämällä makroravinteiden aineenvaihduntaa ja veren glukoositasojen pysymistä normaaleina. Silloin kun olen saanut liikuntapuolen kuntoon on yleensä oloni niin hyvä, että en juurikaan haaveile irtokarkeista. Muut sokerihöttötuotteethan jätän rauhaan, mutta irtokarkit ja jäätelö ovat ne pullonkaulani tässä terveyspainotteisessa ruokavaliossa.

Terveellinen elämäntapa ruokkii itse itseään; on helpompi syödä terveellisesti, kun liikkuu ja vastaavasti on helpompi lähteä lenkille, kun on hyvä ja energinen olo terveellisen ruokavalion takia.

TARPEEKSI MONIPUOLISESTI JA PUHTAASTI SYÖMINEN / VITAMIINIEN TURVAAMINEN

Uskon, että ihmisen hyvinvointi lähtee sisältäpäin. Siitä, mitä suustamme sisään laitamme. Sisäinen hehku ansaitaan terveellisellä ruokavaliolla. Aina välillä haaveilen, että joku ammattilainen tarkastelisi parin viikon aikana ruokailujani. Että saanko tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita. Syönkö kenties välillä liian terveellisesti. Vai voiko niin edes tehdä? Omassa voinnissaan ja peilikuvassaan sen kyllä näkee, mikäli energiantarve on alittunut tai ylittynyt, joten siitä en olisi huolissani, että tuleeko painoa tai lähteekö sitä. Vuosien saatossa olen oppinut olemaan tyytyväinen kroppaani ja itseeni.

Puhtaasti syöminen, tuoreiden raaka-aineiden ja lähiruoan käyttäminen on asia, johon minun pitäisi myös vielä enemmän panostaa. Vaikkemme eineksiä nyt niin kovin paljoa syökään. Salaatteja pyrin syömään päivittäin, mutta Suomessa, jossa suuri osa vihanneksista on talvisin tuontitavaraa täytyy olla tarkkana, että ruokavaliosta saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit. Itse otan vitamiineja lisäksi purkista. Life MultiWoman monivitamiinissa vitamiinien ja kivennäisaineiden tukena on karpalo- ja parsakaaliuutteet sekä viinirypäleensiemenuute, jonka sisältämät antioksidantit ovat hyväksi esimerkiksi hiussuonten verenkierrolle. Jokainen monivitamiini sisältää 12 eri vitamiinia ja 8 kivennäisainetta, sekä kasviuutteita joiden luonnolliset tehoaineet mm. tukevat vitamiinien imeytymistä. Huom! Tämä valmiste ei sovellu jodiallergikoille, kilpirauhasen liikatoiminnasta kärsiville tai thyroxin-lääkityksen kanssa käytettynä.

Vaikka syömme kalaa kerran tai kaksi viikossa ja lisäksi syön pähkinöitä sekä avokadoja, niin purkista tulee otettua myös Omega 3 -rasvahappoja. Life Omega 3 70% on erittäin hyvin tiivistetty ja stabiili luonnollisessa muodossa oleva vahva kalaöljy. Raaka-aine on eettisesti ja ekologisesti puhtaalla tavalla tuotettu. Silloin vuosi sitten, kun aloin syömään Omega 3 -kapseleita huomasin ensimmäisenä muutoksen vartaloni ihossa ja hiuksissani. Rutikuivuus niistä alkoi pikkuhiljaa katoamaan. 

Monivitamiinin ja Omega 3 -rasvahappojen lisäksi päivittäin syön vatsaa helliviä maitohappobakteereita. Life Probiootit maitohappobakteerikannat ovat tutkitusti mahahappoja ja sappisuoloja kestäviä kantoja, jotka pystyvät kulkeutumaan suolistoon ja elämään siellä. Valmisteessa on seitsemän ihmisperäistä maitohappobakteerikantaa ja 5 miljardia bakteeria/kapseli. Kehon hyvinvoinnin keskus sijaitsee suolistossa, joten sen takia pidän erittäin tärkeänä syödä maitohappobakteereja päivittäin, ei vain ulkomaan matkojen tai antibioottikuurien aikana.

Uutena vitamiinina otin käyttöön Life MagnesiuminMagnesiumia tarvitaan kehon jokaisessa solussa. Erityisen tärkeä rooli sillä on sydämessä, verisuonissa, hermostossa, lihaksissa ja luustossa sekä energia-aineenvaihdunnassa. Magnesium ja B6-vitamiini edistävät hermoston normaalia toimintaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Näin ruuhkavuosien aikaan sitä välillä tuntee itsensä väsyneeksi; monipuolinen ja vitamiinirikas ruokavalio sekä lisäravinteet ja -vitamiinit tulevat tarpeeseen!

Kohtuus kaikessa on hyvä pitää mielessä myös mitä tulee terveellisiin elämäntapoihin. Tarpeeksi unta, mutta ei liikaa. Tarpeeksi liikuntaa, mutta ei liikaa. Tarpeeksi ruokaa, mutta ei liikaa. Nimittäin ne ruoat, joita usein terveysruoaksi tituleerataan eivät liiallisina olekaan enää niin terveellisiä. Avokadoa ja pähkinöitä on hyvä sisällyttää ruokavalioon, mutta sen muistaen, että ei niitäkään kannata liikaa syödä. Suurta osaa kokonaishyvinvoinnistani näyttelee se, että mieli on virkeä. Että on hyvä olla. Sen takia en tuppaa soimaamaan itseäni, mikäli välillä joskus ruokavaliosta löytyy herkkuja. Lempeästi, tässäkin asiassa.

Mitkä ovat sinulle tärkeimpiä tekoja oman kehosi hyvinvoinnissa? Millä Life:n valikoimista löytyvällä Life -tuotesarjan tuotteella haluaisit auttaa kehoasi voimaan hyvin?

Vastaamalla em. kysymyksiin tämän postauksen kommenttiosiossa voitte saada omaksenne kyseisen tuotteen :) Arvonta-aika alkaa nyt ja loppuu tasan viikon päästä! Arvonnan säännöt löydätte täältä.

SUPERIHANAA SUNNUNTAI-ILTAA,

PS. ♥ Life haluaa tarjota myös teille ihanille lukijoille mahdollisuuden hyvinvointiin. Sen kunniaksi saatte tämän vuoden ajan alennusta 20%koodilla atmarias Lifen verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeissä tehdyistä normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteista

PPS. ♥ Lifen liikkeissä ja verkossa on  ”Osta 3 maksa 2” –kampanja, alkaen huomisesta (voimassa 16.-22.4.). Kahden Lifen oman tuotesarjan tuotteen ostaja saa kolmannen (edullisimman) kaupanpäällisiksi.

 


47 Responses to “Terveellinen ruokavalio osana kokonaishyvinvointia & arvonta”

 1. Katya sanoo:

  Liikunta ja lepo tärkeimmät asiat. Life MultiSport lähtisi testaukseen!

  • Sanna sanoo:

   Hei!
   Sun iho aivan hehkuu! Se mikä tuon tekee niin sitä haluaisin minäkin kokeilla- nyt peilistä näkyy vain silmäpussit ja pintakuiva sisäilmaongelmasta kärsinyt iho!! Ja ensisijaisesti haluaisin ehkä jotain joka ratkaisisi polvien ongelmat- ovat perustaneet oman bändin( minä vaan pidän niiden pitämää ääntä kamalana, taidan olla umpimielinen…)

 2. Hanna sanoo:

  Oman itsen etusijalle asettaminen joskus isossa perheessä. Life Sport Nutrition Whey Vanillaa olisi kiva testata, tällä hetkellä käytössä Wholefoodin Voimaruoka360 vanilla, vaikka ei taida ihan vastaava tuote olla :)

 3. Pajulintu sanoo:

  Terveellinen ravinto, säännöllinen liikunta ja riittävä uni ovat hyvinvoinnin perusta.
  Haluaisin kokeilla Life magnesiumia.

 4. Airi sanoo:

  Olen saanut voimaa nyt pyöräilystä jotta jaksan lasten kanssa vipeltää. Multi Woman on jo käytössä.

 5. Leena sanoo:

  Oman hyvinvointini perusta on terveellinen ja monipuolinen, mahdollisimman pitkälle itse tehty ruoka sekä päivittäinen liikunta. Sitä vastoin unet jäävät aina valitettavasti aivan liian lyhyiksi – siihen pitäisi kiinnittää enemän huomiota. Haluaisin kokeilla Omega-3 70% -kapseleita; kuiva ihoni huutaa lisää hyviä rasvoja.

 6. Minna. sanoo:

  Terveellinen ja säännöllinen ruoka/ruokarytmi sekä liikunta.
  Testaisin Magnesiumia tai omega kapseleita :)

 7. Niina sanoo:

  Terveellinen ruoka ja riittävä lepo auttavat jaksamaan. Liikuntaa tulisi harrastaa enemmän, siinä siis petrattavaa. Haluaisin kokeilla noita Omega-3 kapseleita.

 8. Päivi J sanoo:

  Ruuhkavuosia tässä myös elellessä huomaan, että omaan jaksamiseen ja terveyteen kyllä vaikuttavat ne kolme asiaa: uni, liikunta ja ravinto. Jos joku näistä kolmesta jää vähemmälle huomiolle, niin sen kyllä huomaa olossa. Haluaisin kokeilla Life omega 3 70%.

 9. Marika sanoo:

  Kunnon yöunet, liikunta ja monipuolinen ruoka, siinä perusta hyvään ja tasapainoiseen oloon.

  Multiwoman on mielenkiintoinen uusi juttu, jota olisikiva kokeilla.

 10. Minttu-Maaria sanoo:

  Riittävä uni ja rentoutuminen ovat minulle tärkeimmät! Eniten kiinnostusta herätti Life MultiWoman.

 11. Sarkku sanoo:

  Riittävä uni ja värikäs ravinto!
  MultiWoman kiinnostaisi!

 12. Satu sanoo:

  Moikka,
  Liikunta, hyvä ruoka ja lepo.Ne ovat mulle tärkeimmät.Kokeiluun ottaisin chiasiemenet ja omega-3 kapselit :)

 13. Nelli sanoo:

  Minulle tärkeintä on monipuolinen liikunta ja kehonhuolto. Haluaisin krampeista kärsivänä testata life magnesiumia.

 14. Eija sanoo:

  Kiitos upeasta kirjoituksesta!
  Minulle hyvät unet, säännölliset ruoka-ajat, ulkoilu ja hyötyliikunta takaavat hyvinvointia

 15. Jenni sanoo:

  Runsas ulkoilu ja nukkuminen aina kuin mahdollista, sillä lapset 4v,2v ja 2kk saavat kotiäidin helposti uupumaan. Olo on usein vetämätön, eikä peilistäkään katso mikään hehkein nainen tällä hetkellä Lisäksi pyrin panostamaan terveelliseen ravintoon, paljon marjoja ja kasviksia.
  Oikeastaan kaikki mainitsemasi tuotteet herätti kiinnostusta, mutta ensimmäisenä lähtisi testiin Omega3.

 16. NinaK sanoo:

  Life probiootit tulisivat tarpeeseen. Liikunta ja terveelliset elintavat, unohtamatta riittävää yöunta!

 17. Sanna P sanoo:

  Liikunta, terveellinen ja puhdas ravinto, tarvittavat ravintolisät, tarpeeksi lepoa, meditointi. Life Flexilett Curcumin kiinnostaisi kovasti ^_^

 18. Ruusunnuppu sanoo:

  Terveellinen kasvis voittoinen ruokavalio,ulkoilu,vitamiinit. Mangesium olisi tarpeen.

 19. Satu sanoo:

  Lifen woman Multivitamiini oli hevi googletuksella pitoisuuksiltaan parasja koitan kaikin tavoin olla itelleni ihana joka päivä

 20. Riksu sanoo:

  Riittävä ja laadukas uni luo pohjan kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille niin mielen kuin kehonkin osalta. Kun saa unta riittävästi, niin jaksaa liikkua, on eloisampi, syö terveellisemmin ja on muutenkin valoisampi.

  Life-tuotteista tykkäisin etenkin Citrus Body Shuffle-vartalovoiteesta kuivaa ihoani hoitaa :)

 21. susamaikki sanoo:

  Plant-based wholefood – periaatteen mukaisesti kehoa ja mieltä ravitsen! Mut Life MultiVegetarian -tabuista saisi lisäboostia!

 22. Joogatar sanoo:

  Liikunta ja terveelliset elämäntavat, ruokavalio ja lepo ♡

  Life MultiSport sopisi minulle ja siitä saa tarvittavat vitamiinit kuntoiluun.

 23. Eve sanoo:

  Hyvät yöunet, liikunta sekä terveellinen ruokavalio on itselle tärkeitä. Haluaisin kokeilla vaikka mitä, mutta lifen multisport kuulostaisi superhyvältä!

 24. sikkuralla sanoo:

  Riittävä lepo tuntuu ainakin tällä hetkellä olevan kortilla. Tietysti myös terveellienn ruokavalio ja liikunta ovat tärkeitä.
  Life D-vitamiini 100 µg olisi ainakin tarpeen.

 25. MarjaKoo sanoo:

  Life Flexilett Curcumin kuulostaa lupaavalta. Hyvät yöunet ja turhan stressin välttely on ollut tarpeen, toki myös terveellinen ruokavalio.

 26. maijis_ sanoo:

  Liikunta, riittävä uni ja terveellinen ruokavalio ovat itselle tärkeitä kehon hyvinvointiin. Tällä hetkellä unta ei tule joka yö riittävästi ja se kostautuu seuraavana päivänä.
  Voisin kokeilla Life MultiWomania.

 27. Maria M sanoo:

  Riittävä lepo, stressitön elämä, terveellinen ruoka ja liikunta… Tässähän ne eväät, mutta ei niin helppoa toteuttaa ainakaan tässä elämän vaiheessa…
  MSM -jauhetta voisi kyllä kokeilla; koira ja hevoset jo saakin, niin miksei itse ole kokeillut.-)

 28. Mini sanoo:

  Itselläni terveellinen ruokavalio on kaiken a ja o sekä fyysisen, henkisen hyvinvoinnin että ulkonäönkin kannalta. Bonusta sitten liikunta, hyvät yöunet ja riittävä nesteytys.

  Kokeiluun lähtisi Multisport whey vanilla ☺️

 29. Erika sanoo:

  Pitäisi muistaa liikkua säännöllisesti ja riittävästi. Myös monipuolinen ruokavalio ja erityisesti hedelmät vaikuttavat omaan vointiini ihan selkeästi. MultiWoman kiinnostaa, etenkin kun tuntuu siltä, että jotain potkua kaipaisi elämään.

 30. Myy sanoo:

  Olen huomannut, että voin parhaiten, kun käyn säännöllisesti liikkumassa. Kokeilisin mielelläni Lide D-vitamiinia!

 31. Lena sanoo:

  Säännöllinen treeni ja terveellinen ruokavalio kaikessa yksinkertaisuudessaan! Kunpa vielä saisin nukuttua riittävästi!

  Chiasiemeniä envieläkään (!) ole kokeillut!

 32. Annika sanoo:

  Oman hyvinvointini kannalta pidän tärkeimpinä liikuntaa, riittävää lepoa, ravitsevaa ruokaa ja ystävyyssuhteita. MultiSport kiinnostaisi, koska liikuntaa tulee harrastettua paljon.

 33. SAMP sanoo:

  Ruokavalio on SE juttu, jolla pidän ohoni hehkuvana ja keopan kuosissa ☺️ Kasvispainotteinen ruokavalio riittävällä proteiinilla ja hyvillä rasvoilla (kalat!) on oma juttuni. Plussaa, kun saa liikunnan ja riittävän vedenjuonnin rutiiniksi. Tässä elämäntilanteessa valitettavsti jostain täytyy karsia ja se on uni Ja sen näkee kasvoista, vaikka mitä tekisi!

  Kokeiluun lähtisi chiasiemenet, d-vitamiini tai multisport whey.

 34. Päivi sanoo:

  Säännöllinen liikunta on itselläni avain hyvään oloon. Kokeilisin mielelläni chiasiemeniä, niitä voisi lisätä smoothiesiin, joita tykkään päivittäin tehdä.

 35. Heke sanoo:

  Ruokavalio kun olisi kunnossa niin vointi olisi loistava! Kevään ja kesän tullessa liikunta ei ole ongelma. Itselläni myös hyvät yöunet vaikuttavat olennaisesti hyvinvointiini. D-vitskut lähtisivät kokeiluun! Tai multisport whey vanilla!

 36. Jennaaa sanoo:

  Life shower cream sensitive. Jostain syystä olen kokenut haastavaksi löytää herkälle iholleni sopivan suihkusaippuan!

 37. Juulia sanoo:

  Riittävän unen olen huomannut olevan minun hyvinvoinnilleni se kaikkein tärkein juttu! Tietenkin myös ruokavalio ja liikunta/ulkoilu ovat tärkeitä.

  https://www.life.fi/epages/life.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/HLT/Products/100044 tämä olisi ihana saada testiin, sillä tekee kuulemma hyvää kynsille ja hiuksille!

 38. anna s. sanoo:

  D-vitamiinit ovat aina tarpeellisia :) Riittävä uni on ainakin itselleni hyvin tärkeä, jos sitä ei saa tarpeeksi sen huomaa koko lähipiiri :)

 39. Ella sanoo:

  Riittävä veden juonti. Haluaisin kokeilla ainakin omega-3!:)

 40. Ida sanoo:

  riittävä uni ja terveellinen ruokavalio minkä kylkeen vitamiinit :) Valitsisin Life multiwoman monivitamiinit sekä probiootin vatsan toimintaa edistämään :)

 41. Riina sanoo:

  Riittävä lepo, terveellinen ruokavalio ja liikunta :) haluaisin testata probiootteja

 42. Anne sanoo:

  Liikkuminen ja pyrkimys terveelliseen ruokavalioon. Probiootteja testaisin, parantaisin niillä suoliston ja siten koko kropan hyvinvointia.

 43. Asta O. sanoo:

  Monivitamiinit ja Omegat kiinnostaa. Yritän syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Liikunta auttaa jaksamaan.

 44. Teija sanoo:

  Jokapäiväinen liikunta ja riittävä uni.
  Kookosöljy.

 45. Lauraveee sanoo:

  Vitamiinit, hyvä ruoka ja tasapaino vapaa-ajan ja työn välillä :) Tämän haluaisin voittaa:

  https://www.life.fi/epages/life.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/HLT/Products/100105

Kommentoi