maanantai 15. tammikuun 2018

Vartissa valmis kolmen aineksen keitto

HEIPPAHEI MAANANTAIHIN!

Näin vähän vanhemmassa puutalossa asuessaan sen voi aistia heti herätessään, että pakkanen on kiristynyt. Kyllä meillä pitäisi olla eristykset ihan kunnossa, mutta silti nurkista käy välillä vähän huiku. Niin kuin vanhan talon luonteeseen kuuluukin. Ei siinä auta kuin vetää villasukkaa jalkaan ja pitkähihaista päälle. Toimia aamutoimet rivakkaan tahtiin, jotta veri lähtee kiertämään nukkumisesta kankeutuneihin jäseniin. Valmistaa kotitoimistopäivän lounaaksi lämmittävää keittoa. Kiireen keskellä sellaista, jonka valmistamiseen ei kauaa kulu aikaa. Keittoa, jossa on juuri sopivasti potkua.

Niin tänäkin maanantaina. Lounasajan lähestyessa kroppa suorastaan jo huusi jotain lämmittävää polttoainetta. Pikainen silmäys kaappeihin ja vähän reilun vartin päästä olin jo ruokailemassa. Punainen linssipaketti oli eksynyt kuivakaapin taka-alalle, enkä ollut sitä huomannut. Rakastan linssejä ja liian harvoin niistä tulee mitään valmistettua. Pikaisella etsimisellä löysin blogiini tammikuussa 2014 tallentamani ohjeen. Jossa oli tämän päiväiseen kiireystasooni vähän liian monta ainesosaa ja vaihetta. Joten oikaisin. Kolme ainesosaa ja vartissa valmista. Voiko olla mahdollista? Kyllä voi, testatkaa vaikka itse 🙂

HELPPO JA HERKULLINEN LINSSISOPPA

1 prk punaisia linssejä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl sriracha-kastiketta

-huuhtele linssit kylmällä vedellä
-kaada ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin vartin verran

HUOM!
Varioi keittoa soseuttamalla se sauvasekoittimella,
lisäämällä siihen loraus hunajaa
tai vaikka murustelemalla salaattijuustoa sen päälle tai ripsottelemalla (runsaasti) korianteria, niin kuin mä tein 🙂

Yhtä kaikki, muista kiireenkin keskellä nauttia ruokailusta. Tähän keittoon toimii ehkä parhaiten muuten sellainen ”sileämpi” tomaattimurska, sillä mielestäni noista linsseistä tulee jo kivasti suutuntumaa. En voi käsittää, että olin taas unohtanut linssien olemassaolon. Ehkä se johtuu tästä kikhernehuumastani. Jonka ei toki pitäisi poissulkea muita ihania raaka-aineita 🙂 Hei, nyt vielä muutama työjuttu ja sitten hiihtoladulle. Vihdosta viimein; viikonloppuna meillä molemmilla oli vähän vetopoisolo ja ehkä sellainen orastava flunssakin. Parempi oli ottaa varman päälle ja odottaa sitä, että niiskutus on loppunut! Ainoa ongelma on vain se, että mitä ihmettä tuonne Siperiaan (heh, normi talvikelihän tuo, mutta kun ei ole taas tottunut) kuuluu pukea päälle? 😀

MUKAVAA MAANANATAITA,

PS. Olisi muuten kiva tietää, mihin te käytätte linssejä?


2 Responses to “Vartissa valmis kolmen aineksen keitto”

 1. -A- sanoo:

  Meillä oli juuri viime viikolla linssikeittoa, lasten lemppariruoka (koulussa!) kun on. Iisi ja täyttävä keitto. Tomaattimurskaa, porkkanaa, paljon vs. ja sipulia, hunajaa jne. ja hiljalleen vaan antaa porista kattilassa ja suitsait sukkelaan onkin jo valmista. Tälläiset melkein itsestään valmistuvat ruoat ovat parhaita.

  • Maria sanoo:

   Heippa Saksaan

   ja hei ihan mahtavaa, jos siellä tarjoillaan koulussakin linssikeittoa! Iso peukku sille 🙂

   Namskis näin nälkäisenä ei kannattaisi lukea teidän kommentteja saatikka avata omaa blogia 😀

   Ihanaa loppuviikkoa ♥

Kommentoi