tiistai 09. tammikuu 2018

3 x NICE CREAM

HEIPSUN!

Miten on mahdollista, että vielä viime viikolla rakastin pimeitä talvi-iltoja ja joulukuusen välkkyviä valoja ja tänä aamuna aamuauringon noustessa tunsin suurta rakkautta juuri sitä hetkeä kohtaan lintujen sirkuttaessa taustalla? No onhan se onni, että meillä on monta mahdollista hetkeä, joita säiden puolesta rakastaa. Kai se on kuulkaas sitä sopeutumista. Hetkessä elämistä ja elämässä nauttimista. Tai sitten se on se kuuluisa ”naisilla on oikeus muuttaa mieltään” -lause, joka totta totisesti pitää paikkansa :D

Mutta yhden suhteen en koe, että mulla olisi oikeutta muuttaa mieltäni. Ainakaan ihan heti. Ja se on toi sokerin poisheivaaminen ruokavaliosta, josta jo eilen juteltiinkin. Senpä takia olen tässä reilun viikon mittaan opetellut jälleen rakastamaan sokerittomia (siis sellaisia, joihin olisi lisätty sokeria) herkkuja. Oppinut jälleen maistamaan aitoja makuja. Kerroinkin, että suurta herkkuani raakakakkujen lisäksi ovat nice creamit. Se oli pari vuotta sitten, kun tein ekan kerran banaanimaapähkinäjäätelöä ja sen jälkeen se on ollut kuulkaas menoa. Tuon myötä viipaloiduista banaaneista on tullut meidän pakkasen vakiovieraita. Milloin niitä sujahtaa smoothieen, milloin jädeen. Joskus myös ihan suoraan suuhun imeskeltäväksi.

Nice creamit ovat heti valmiita syötäväksi, mutta usein teen niitä kerralla sen verran paljon, että riittää useammalle syöntikerralle. Niin tälläkin kertaa. Perinteisen banaanimaapähkinäjäätelön jätin tällä kertaa väliin, mutta tein kolme uutta makua. Siis itselleni, teille nämä toki voivat olla tuttua kauraa. Ihan ensiksi soseutin blenderissä noin viiden banaanin jäätyneet viipaleet ja sitten jaoin tuon seoksen kolmeen kulhoon. Yksi kerrallansa kaadoin blenderiin ”mausteiden” kera. Saaden aikaan taivaallisia makuja mansikasta, lakritsista ja matchasta.

MANSIKKA NICE CREAM

1,5 banaania
5-6 pakastemansikkaa

-surauta blenderissä sekaisin

***********

LAKRITSI NICE CREAM

1,5 banaania
2 tl raakalakritsijauhetta

-surauta blenderissä sekaisin

***********

MATCHA NICE CREAM

1,5 banaania
1 rkl maapähkinävoita (käytin Urtekramin crunchya)
1-2 tl matchateejauhetta

-surauta blenderissä sekaisin

Mä tykkään hieman sulaneista nice creameista. Mutta jos haluaa oikein jämäkkää jädeä, niin kantsii laittaa blendauksen jälkeen jäätelö vielä hetkeksi pakkaseen. Tosin, jos pääsee jäätymään kovin, niin kantsii ottaa sitten taas vastaavasti sulamaan ennen syömistä :) Kuten ylläolevista resepteistä näette, niin ei ole rakettitiedettä tämä terveellisesti herkuttelu! Tuo matcha nice cream oli jännän makuista. Vaikka tykkään matcha teestä ja matcha latesta, niin tämä vaatii muutaman maistelukerran kyllä, että muuttuu mieleiseksi. Lakritsi nice cream nousi nice creamien kuninkaaksi samantien. Raikas mansikka nice cream tulee varmasti tulevan hellekesän (jep, näin uskon) repertuaariin jäädäkseen.

Olisi kiva tietää, millä te herkutteletten näin karkki/sokerilakon aikana?
Nice creamien ja raakakakkujen lisäksi pahan päivän pelastaa esimerkiksi lakritsitaatelit ♥ 

ILOISIN TIISTAITERKUIN,


12 Responses to “3 x NICE CREAM”

 1. Näitä kuvia katsellessa herahtaa kyllä vesi kielelle! Varsinkin tuo lakritsi nice creamia on kyllä pakko päästä kokeilemaan :P

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Marjukka

   ja voi kiitos ♥

   Hei tuo laku nice cream on niin mahottoman hyvää, ettei montaa päivää pakkasessa vanhene ;)

   Kivaa keskiviikkoa!

 2. Maaruska sanoo:

  Itsekin tässä joulun jälkeen vähentelen herkuttelua..itselle ehdoton herkku on marjat, ilman sen kummempia lisukkeita..mutta nyt viime aikoina olen innostunut leipomaan päiväkahville sokeritonta banaanitaatelipähkinä-kakkua..ensin se ei maistunut miltään,mutta nykyään vie kyllä makeannälän..useimmiten

  Valehtelisin,jos sanoisin,että en mieti irtokarkkeja,viinereitä,munkkeja yms päivittäin!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Maaruska!

   Marjat on kyllä ihan ykkösiä ♥

   Kiitti muuten muistutuksesta, olen unohtanut kokonaan sokerittoman banaanikakun olemassa olon :)

   Tsemppiä sinne sokerihimojen kanssa ja kivaa keskiviikkoa!

 3. Hanna sanoo:

  Täälläkin sokeriton tammikuu ja lakutaateleita, hedelmiä ja marjoja tarjolla :) Jos jätskeihin haluaa kermaista makua, voi noihin lisätä jääkaapissa jähmettyneen kookosmaidon. Virpi Mikkosella (Vanelja) on ihania, hyvää tekevien herkkujen ja ruokien ohjeita. Ilman sokeria, gluteenia ym. Samoin Karita Tykän raakasuklaafudge on niin ihanaa! Meillä on jätskikone, joka pitäisi taas kaivaa esille. Samoin Virpin Nice cream hyvisjätski kirja.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hanna!

   Hei kiitos vinkistä, tuo kookosmaito tuo varmasti näihin kivan lisän ♥

   Ja hei suuresti kiitos kirjamuistutuksista, mulla on Virpin ja Karitan joitain kirjoja tuolla keittiössä, mutta en edes muista koska olen niitä viimeksi selannut :)

   Kivaa keskiviikkoa!

 4. Marie sanoo:

  Näyttääpä herkullisilla! Mun ongelma on vain se, että en pidä banaanista! En tiedä voisko sitä korvata millään, tosi usein monissa ”terveellisissä herkuissa” on banaani isossa roolissa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Marie

   ja anteeksi, kun vastaus kesti!

   Kiitos, nämä olivat hyviä :)
   Tykkäätkö avokadosta? Sillä voisi yrittää korvata banaanin!

   Mukavaa torstaita ♥

 5. Sanna sanoo:

  Ääk, mun edellinen kommentti hävisi jonnekin. En jaksa enää näpyttääniin pitkästi mutta siis kannattaa kokeilla lohilon prode jäätelöitä! Citymarketista saa kaikkia makuja. Terveellinen vaihtoehto, vaikkei uskois :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja juu, Lohilot on niin hyviä! Mutta hirrrrmuisen hintavia :) Just herkuttelin sillä salted caramelilla ja nam!

   Ihanaa torstaita ♥

 6. […] 1. tuoreet mansikat -joskus muinoin sain mansikoiden ylensyönnistä migreenin. Tänä kesänä sitä ei ole onneksi tapahtunut. Mansikat ovat ihanan makeita. Onko näin ollut muina vuosina? 2. jäiset vesimelonisiivut -joita syömme yhdessä karvaisen kaverin kanssa. 3. jäätelövariaatiot -näistä ehdoton suosikki on jäätelökahvi; vaniljajädeä mukin pohjalle ja päälle hasselpähkinällä maustettua kahvilla. Ai että! 4. salaatit ilman salaattia -pilkottua kurkkua, tomaattia, avokadoa, loraus sitruunaa ja tuoreita yrttejä. Maistuvaa ja raikasta! 5. nice cream -pitkästä aikaa intouduin tekemään tuota vähän terveellisempää jädeä pakkaseen. Banaani, avokado, kourallinen mansikoita ja kourallinen mustikoita. Täyttävää ja hyvää. (Wink wink! 3 x nice cream) […]

 7. […] löytyy tällä hetkellä raakasuklaata, mutta jätskihammasta on kolottanut pitkään, joten nice creamea pitää tehdä heti […]

Kommentoi