keskiviikko 24. toukokuun 2017

Keittiötä & seinävalaisimia

MOIMOI!

Ja hei, tuntuuko teistäkin jotenkin tuskaiselta viettää työpäivät sisällä? Mielelläni kantaisin läppärin ulos, mutta jonkinlainen häikäisysuoja pitäisi ostaa. Ruudusta kun ei näe näin valoisalla mitään. Kävin tuossa hätsynpikaisesti mummulassa ja sain kuulla, että keittiön seinävalaisimet tulisi olla mielellään maanantaina hankittu. Jaiks :D Sähkäri toki pystyy tulemaan sen jälkeenkin, mutta nyt menisi asentaminen samalla kun tekee muitakin hommia.

Katsotaan ensin miltä tuo keittiö näyttää. Huuva ja uuni on rosteria, apk integroitu, mikro ja jääkaappipakastin valkoisia. Lisäksi tuohon jääkaappiseinälle tulee upotettavan altaan yläpuolelle koko seinän levyinen hylly. Seinävalaisimien paikat olen laittanut kuviin näteillä nuolilla ;)

Turhaan muuten pelkäsin sitä, että keittiö pimenee liikaa tuon tummanharmaan/vaalean mustan seinän takia. Valoa virtaa näin päivälläkin, vaikka aurinko paistaa jo ihan toisesta suunnasta. Aamupäivällähän tuo keittiö kylpee auringossa ♥ Asiaan. Seinävalaisimet. Alunperin mietimme mustia. Mutta miltäs hopeiset/valkoiset näyttäisivät teidän silmään? Ehkä kuitenkin mustat? Kuten kerroin niin tässä vaiheessa remppaa alkaa jo tulla turnausväsymystä eikä jaksaisi yhtään miettiä mitään valaisimia :D Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka monta. Kokosin alle kaksi suosikkiani, kahdessa eri versiossa. Kuin ihmeen kaupalla, se kauan havittelemani Tolomeo jäi pois kärkikahinoista.

Tulisiko ikkunaseinästä (jossa kaksi seinävalaisinta) kevyempi, jos siinä ei olisi isoja nivelvalaisimia. Jos laittaisi kunnon nivelvalaisimen sitten tuonne altaan päälle? Vai pitäisikö laittaa kaikkiin nuo ”ei nivelvalaisimet”? Vai kaikkiin nivelvalaisimet.  Mitä mieltä olette? Muutenhan tuo keittiö alkaa olemaan plakkarissa. Työtaso mitattiin ja laitettiin tilaukseen maanantaina. Se tulee olemaan valkoista kvartsia. Vihreillä yrteillä ja puisilla leikkuulaudoilla ajattelin tuoda ilmettä ja kotoisuutta. Hei, näettekö tekin jo sielujen silmin mun tulevan perjantaimyyssipaikan? Jep, niin minäkin :)

KESKIVIIKKOTERKUIN,

PS. ja tässä vielä mielen virkistykseksi tuo keittiösuunnitelmamme (Soile Pellisen, Keittiömaailma Lielahti piirtämänä :)):


15 Responses to “Keittiötä & seinävalaisimia”

 1. Avatar Ella sanoo:

  Minulta ääni ”ei nivelvalaisimelle” eli kannatan Bazar Mini-tyylistä. Aika turhan pitkältä nuo valaisimen varret/nivelet näyttää ainakin tuossa ylävasemmassa kulmassa. Suunnittelukuvassa valkoinenkin on kaunis, jos tuo varsi olisi erilainen. Toki toimii mustanakin. Vaikea valinta. Tämän takia olen sanonut, ettei me ikinä saataisi okt-rakennettua, kun ei osaa tehdä päätöksiä :)

 2. Avatar Elina sanoo:

  Moi! Hienoa, että remontti etenee :) Multa ääni mustille valaisimille ilman niveliä eli Bazar mini tai Gras 304. Musta olisi hyvä pari tummalle seinälle, niin se ei jäisi niin yksinäiseksi. Nivelet valaisimissa tuntuvat vähän turhilta, kun niitä ei käytänössä varmaan tarvitsisi.

 3. Avatar Seija sanoo:

  Laittaisin altaan pariksi 304:n, siinä on mukavaa rouheutta! Minustakin nuo valkoiset näyttää tuossa seinällä hyviltä ja vastapariksi kivan ilmavilta ja raikkailta. Jossain Helena Karihtalan (meniköhän nimi oikein ;) sisustuksissa on näkynyt samaa eleettömyyttä. Mutta mikä on se fiilis, jota tavoittelet? Se tietysti ratkaisee eli luottaisin täysin sun hyvään makuun vaikka ihan fiilispohjalta valittuna.

 4. Avatar Iukku sanoo:

  Samaa multa edellisten kanssa, ei pitkiä varsia, koska ovat turhat.

 5. Avatar Sade sanoo:

  Valkoiset ilman niveliä :)

 6. Avatar Nina sanoo:

  Itse tykkään eniten tuosta bazar ministä.

 7. Avatar Merja sanoo:

  Valkoiset ilman niveliä.
  Mustissa näkyy heti kaikki keittiössä liikkuva rasvapöly. Nivelten välejä kiva pitää puhtaana.

 8. Tulee todella tyylikäs!

 9. Avatar Johanna sanoo:

  Näistä vaihtoehdoista valitsisin Bazar mini valaisimet.
  Tosin, muuten ottaisin ja teille sopisi just noi sun mainitsemat Tolomeot.

 10. Avatar Tytti sanoo:

  Superihana keittiö – kuinkas muutenkaan : ) Näen ikkunaseinällä mustat Rydens Bazar minit ja altaan päällä mustan Rydensin nivelillä. Se antaa sopivasti liikkuvuutta valolle jonka alapuolella on hylly.

 11. Avatar Tuuli sanoo:

  Mäkin tykkään Ministä ❤

 12. Avatar Johanna sanoo:

  Hei!

  Kyllä enemmistön kanssa samaa mieltä – mini ilman mitään niveliä :-) Todennäköisesti jos tuo olisi minun keittiöni, niin valitsisin nuo valkoiset valaisimet tuolle seinälle. Ne ovat vaan niin kauniit. Mustaa juttua seinän pariksi sommittelisin sitten joillain muilla jutuilla.

  Kaunis keittiö tulee teille niin kuin koko talokin :-) Ja voin vain kuvitella, ettei enää hotsittaisi yhtään tehdä remppasuunnitelmia, päätöksiä ym …

  Rentouttavaa viikonloppua siis tarkoitan Helatorstaita – ihan perjantaifiilis tänään :-D

  Terveisin, Johanna

 13. Avatar aikku sanoo:

  Mustat olisi tyylikkäät ja novoisi takaseinän värin kanssa tilan yhtenäiseksi.Tuo takaseinä on upea!

 14. Avatar Sanna sanoo:

  Minä taas laittaisin N 304:set valkoisena,joka seinälle.Siinä enemmän ulottuvuutta,kuin minissä.Muut jotenkin liian pitkiä.Valkoisena keveämmät ja mustaa ei tulisi liikaa.

 15. Avatar Tiina sanoo:

  Huomenta!
  Komppaan edellisiä, että ei turhaan pitkiä nivelvalaisia, koska niille ei ole tarvetta. Lyhyet varret ovat parhaat, värissä en osaa auttaa. Molemmat näyttävät hyviltä sekä valkoinen että musta. Kaunis keittiö teille tulossa. Minua kiinnostaisi nuo alakaapistojen kulmat. Miten ne ovat hyöhynnetty? Meillä saman mallinen keittiö ja remppa tulossa jossain vaiheessa. Nyt meillä on kulmaliesi ja siitä haluaisin luopua.
  Tiina

Kommentoi