lauantai 06. toukokuun 2017

Kesän ekat mökkiterkut (kuvatulvavaroitus)

HEIHEI HELLUREI!

Liekö silmiini asennettu lo-fi -kuvankäsittelyfiltteri vai mikä, mutta tänä aamuna järvi näytti sinisemmältä kuin ikinä. Luonto vehreämmältä, vaikkei vielä ole edes lehti puissa. Tai sitten se on vain se mökin taika, joka saa aistit ääritilaan. Yhtä kaikki, ihan älyttömän ihana eka yö mökillä. Was about time! Tosin eipä ne jäät olleet vielä ihan täysin sulaneet; meidän ja naapurin vene oli laskettavissa, muut venerannan veneet ovat veden äärellä vasta tänään.

Mies laittoi eilen vesipumppuja kuntoon ja itse tein mökin suursiivouksen tyttöjen kanssa. Karvainen kaveri kirmasi vapaana sydämensä kyllyydestä. Söi käpyjä ja tikkuja minkä ehti. Kunnes yhtäkkiä alkoi vinkumaan. Tärisi ja jännittyi täysin. Ei suostunut liikkumaan. Pelkäsin jo, että sai halvaantumiskohtauksen, mutta onneksi siitä lähti liikkeelle. Mentiin sisälle ja sängylle pötköttämään. Reppana läähätti ja kuolasi. Alkoi tiputtelemaan pissaa sänkyyn ja silloin tiesin hajusta, että taitaa olla parempi käyttää lääkärissä.

Meidän kotieläinlääkäri oli lähin ja sinne soittaessani kaikki ajat olivat täynnä. Mutta täytyy kehua kyllä tuota Eläinystäväsi-lääkäriasemaa, sillä lupasivat ottaa meidät kaikesta huolimatta vastaan. Äkkiä moottori kiinni veneeseen ja mies tiputti esikoisen, Tobyn ja mut vastarannalle. Kerittiin kuin kerittiinkin lääkäriin ennen sulkeutumisaikaa ja moninaisten kokeiden ja ultran jälkeen epäilykseni pisutulehduksesta vahvistui. Toki vielä viljelyn tulokset vahvistavat sen lähipäivinä. Lisäksi löytyi struviittivirtsakiteitä, joiden tilannetta nyt myös seurataan. Pikkuinen sai tipalla nesteytystä ja suoneen ekan antibiootin ja kipuannoksen. En voinut muuta kuin nöyrästi kiitellä lähtiessämme, sillä ell ja hoitaja tekivät meidän takia liki tunnin ylitöitä. Suuri kunnioitus heille!

Olin varannut eiliselle illalle Cinco de Mayon kunniaksi tex mex -henkiset myyssiruokatarpeet, mutta ysin jälkeen illalla, kun rantauduimme takaisin saareen, mentiin sieltä mistä aita on matalin. Miehen synttärin kunniaksi piti kippistellä kuplivalla, mutta yksi jääkylmä siideri sai riittää. Mökkisauna ja mökkisänky. En muista, koska tuo meidän karvainen kaverikaan olisi aamulla nukkunut niin pitkään kuin tänään. Ties kuinka kauan tuo vti on vaivannut.

Tänään on jo aivan eri poitsu, virtaa riittää kuin pienessä kylässä :) Hidas aamupala ja vähän paikkojen kuntoon laittoa. Laitettiin vierasmökki kuosiin, sillä saamme kesän ekan yövieraan. Tällä hetkellä huristelemme taas kohti Tamperetta ja tyttöjen tanssinäytöstä. Sen jälkeen haetaan esikoisen ystävä mukaan ja suunnataan takaisin saareen. Josko sitä tänä iltana juhistaisi sitten mökkikauden avajaisia ja miehen eilisiä synttäreitä. Mökkihöperöiden elämä on taas astetta ihanampaa, kun mökkikausi alkoi 

LEPPOISAA LAUANTAITA IHANAT,


6 Responses to “Kesän ekat mökkiterkut (kuvatulvavaroitus)”

 1. Avatar Ansku sanoo:

  Voi karvakaveria! Onneksi pääsitte lääkäriin ja miten ihanaa, että he joustivat ja saitte avun. Se on lähimmäisenrakkautta ja hyvää palvelua parhaimmillaan ♡

  Hei voitko järkkää jonkun bloggaajien nyyttäri-mökkipäivän teidän mökillä, siellä näyttää aivan pökerryttävän ihanalta! :D ♡♡♡

  Ihanaa viikonloppua, ja aurinkoa teille! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Ansku,

   no sanos muuta, nuo eläinlääkäriaseman tyypit ovat kultaakin kalliimpia <3

   Hih, tottakai voidaan - toi oli hyvä idea! Kiitos, tuolla paikalla on pökerryttävä vaikutus, positiivisesti :)

   Ihanaa viikkoa sinnekin <3

 2. Avatar Nina sanoo:

  Ihanaa, että herra on taas kunnossa ja varvikot saa kyytiä, siitä rapsutukset Tobylle! Kyllähän tuollainen pelästyttää.

  Kateellisena vuorostani katselen teidän mökkikuvia, itse kun ei mökillä voida nyt viettää aikaa. Meillä on siellä nyt sauna ja suihkutilat purettu ja lattiavalumiestä odotellaan. Vedet ei siis kulje ja se tekee aika hankalaksi kaiken. No joo, voihan sitä roudata mukana, mut se sotku mikä siel on ei innosta yhtään oleen yötä. Juhannuksen löylyt uudessa saunassa siintää mielessä ja sen voimalla jaksaa odotella mökille pääsyä.

  Kotipiha sai tänään kevätkunnostuksen, siitä hyvä mieli. Pojatkin kotiutuu tänään maailmalta, ihanaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huomenta Nina

   ja kiitos! Kyllä säikähdettiin, mutta nyt toinen on jo oma itsensä. Onneksi <3

   Voi ei, toivottavasti saatte rempan tehtyä nopeasti! Ja hei, sitten saatte ihan uudet juhannussaunakokemukset :)

   Mä just mietin, että tekisi mieli mennä pihahommiin, mutta tässä pihassa ei oikein enää kannata ja toi mummulan piha....grande katastrof :D Ehkä ens vuonna sitten!

   Ihanaa tiistaita, aurinkoista sellaista <3

 3. Voi, näissä kuvissa silmä ja mieli lepää, ja onhan tuo teidän karvakaveri niin hauska tapaus, että naurattamaankin alkaa!:)) Onneksi saitte apua, ja Toby on toipumaan päin!<3 Kuvista näkee, kuinka paljon hän nauttii.:)
  Tuo teidän mustikkavarvikko on IHANA!<3<3<3.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Taina

   ja kiitos <3

   Tobyhan on ihan elementissään tuolla mökillä :D En malta odottaa lasten kesälomaa, että päästään olemaan pidempiä aikoja mökillä (olosuhteidenkin pakosta, jos joudutaan tästä kodista muuttamaan ennen rempan valmistumista). Tosin hihnakäyttäytyminen on Tobylla vähän nihkeässä aina mökkiviikonloppujen jälkeen, kun on tottunut menemään vapaana :)

   Kiitsa, vielä kun saataisiin mustikoita <3

   Tiistaiterkkuja sinne<3

Kommentoi