sunnuntai 08. tammikuun 2017

Kurkistus kellariin / remppakuvia

HEIHEI HEISSULIVEI!

Ihan täydellinen sunnuntai; urheilua, ulkoilua, hyvää ruokaa ja päiväunet. Meillä tytsyt lähtivät serkkujensa kanssa sirkukseen ja me muut lösähdettiin takan eteen sohvalle. Mies tahkoi Xboxia ja me Tobyn kanssa otettiin ilo irti nukkumalla oikein kunnon päikkärit. En muistakaan koska viimeksi päikkärit olis tuntuneet noin piristävältä. Yleensä kun sitä on päikkäreitten jälkeen ihan töttöröö. Karvainen kaveri jäi jatkamaan vielä päikkyjä. Nukkuu viileällä laattalattialla takan edessä sellaisessa hyljeasennossa – kaikki ketarat ojennettuna. Suloinen.

Toissapäivänä kurkistettiin tulevan kotimme, mummulan, yläkertaan ja kurkistetaanpas nyt kellariin. Keskikerrosta ei ole vielä aloitettu, mutta sitäkin sitten jossain vaiheessa. Kellariin meille tulee kuntoilutila/varasto, saunaosasto, mancave ja apukeittiö (lue: Marian bistro). Rappusten alle viinikellari. Hih, ikään kuin meidän muutama pullo kaipaisi erillistä tilaa. Saapahan sinne sitten ainakin esimerkiksi hilloja ja mehuja säilöön jos ei muuta. Alunperin suunnittelimme kodarin rakentamista tänne, mutta kyllä sen paikka on siellä yläkerrassa, missä makkaritkin ovat. Täältä löytyy ennen -kuvia ja pohjat, jos haluatte vilkaista :)

Keskikerroksen portaista kun tullaan alas näyttää tältä. Vasemmalle vievä ovi vie tällä hetkellä pannuhuoneeseen ja edessä on meidän tuleva saunaosasto (tuolla missä miehen jalat näkyvät).mancave-8-of-17

Alarappuselta alas astuttaessa ja oikealle katsoessa avautuu näkymä tulevaan telkkarihuoneeseen. Autotallin ovi muurataan umpeen ja seinään ylemmäs tulee pieni ikkuna (hätäpoistumistie).

mancave-13-of-17 mancave-9-of-17

Mutta ei mennä vielä tuonne telkkarihuoneeseen vaan pyörähdetään pikkuisen lisää oikealle. Rappusten viereiseen käytävään teetämme ison kirjahyllyn (vihdosta viimein saa kirjat esille!) ja tuon käytävän päähän rappusten alle tulee viinikellari. Huomatkaa erään remppatarkastelijan mairea hymy tuolla viinikellarissa ;)

mancave-10-of-17 mancave-11-of-17

Viinikellariin tulee puuristikko takaseinälle sekä lasiovi! No mutta, astutaan sisään telkkarihuoneeseen ja katsotaan oikealle. Nurkkaan rakennetaan pieni wc ja sen viereen Marian bistro. Keittiötila keskikerroksessa on todella pieni (verrattuna nykyiseemme), joten apukeittiö tulee tarpeen. Tänne tulee myös iso pakastin sekä kaikki supertarpeelliset keittiön pienkoneet, joita ei ihan joka päivä tarvitse. Esimerkiksi popcornkone :D Marian bistroon tulee tottakai saareke tai baaritiski.

mancave-7-of-17 mancave-12-of-17

Pyörähdetään vielä oikealle ja katsotaan sinne mistä tultiin eli rappusten suuntaan, niin hahmotatte tilan paremmin:

mancave-1-of-17 mancave-14-of-17

Joko olette pyörällä päästänne? No vielä yksi pyörähdys oikealle. Bobcat hiukka haittaa kuvailuja, mutta sen nokan edestä laitetaan seinä takaisin umpeen ja siihen tulee televisio. Mancaven puolelle siis. Tuo bobcatin edessä oleva ovi vie suihkuhuoneeseen ja saunaan. Iso sohva tulee tuonne nykyisen autotallin oven eteen sekä pitkälle seinälle. Sohvan ylle metsästämme jostain käytetyn surffilaudan tuon sahan tilalle ;) Saa vinkata, jos on kontakteja.

mancave-3-of-17 mancave-2-of-17

Suihkuhuone ja sauna näyttävät tällä hetkellä tältä…ehm, pikkuinen hetki menee ennen kuin päästään löylyihin. Suihkuhuone ja sauna tulevat olemaan tummanpuhuvat. Meitä miellyttää tällä hetkellä liki musta laatta, jossa saisi olla jotain pronssin tms. hohtoa.

mancave-5-of-17

Kun saunaosastolta lähdetään takaisin rappusiin päin jää oikealle tosiaan tuo nykyinen pannuhuone. Ovi poistetaan ja öljypannun tilalle tulee maalämpö. Toiseen huoneeseen tulee säilytystilaa ja pieni kuntoilunurkkaus.

mancave-6-of-17 mancave-15-of-17

Pannuhuoneen ovesta mentäessä oikealle jäävään syvennykseen tulee karvaisen kaverin autopesukatu :D No sellainen syvä allas ja vähän tasoa. Ne olen suunnitellut laittavani kaapinovien taakse, niin eivät näy sitten alas rappusia tullessa.

mancave-16-of-17

Mä veikkaan, että siellä pilven päällä iskä tuumaa tällä hetkellä, että ”ei saakelin saakeli Maija”. Ja kuitenkin tyytyväisenä myhäilee partaansa ja harmittelee, kun ei ole todistamassa muutosta paikan päällä  Kerrankin hänen konjakkipulloillensa löytyisi niiden arvoinen säilytyspaikka (viinikellari). Äippä taas varmasti siellä on vaan superonnellisena, kun talo saa jälleen elämää sisäänsä. Iloa, naurua ja rakkautta. Tosin voipi hänkin muutaman kerran pudistella päätä tälle meidän vauhdille, pikaisille päätöksille ja rymsteerauksille. Mutta siihenhän koko suku onkin jo tottunut. Elämä 

Mitä veikkaatte, päästäänkö muuttamaan maalis-huhtikuussa? Onneksi on ripeät remppamiehet asialla niin pienenpieni toivo aikataulun pitämisestä on :) Hei, palataan myöhemmin kommenttien kanssa. Nyt on pakko mennä pyöräyttämään muutamat raakaherkkupallerot; tasan viikko sokeritonta elämää takana ja nyt koetellaan. Koetellaan kovin ja karkkihammasta kolottaa pahasti. Näin viime yönä unta siitä, että söin Englannin lakuja ja ai että, ne maistui hyvälle :D

SULOISTA SUNNUNTAITA,

alle


13 Responses to “Kurkistus kellariin / remppakuvia”

 1. Riina sanoo:

  Hyvät suunnitelmat! Kiva juttu tuo Marian bistro :) Sormipaneelien säilyttämiselle iso HURRAA :D Laita jakoon sokerittomia herkkureseptejä, jos viitsit – niistä olisi iloa kärvistelyissä, vaikka en ihan totaalikieltäytymiseen ole ryhtynytkään sokrun kanssa. Banaanijäätelöreseptisi on muuten ollut ihan mahtava juttu, maapahkinätwistillä tai ilman :)

  • Maria sanoo:

   Heippa Riina

   ja kiitos kaunis! :) Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty, eikö? Hiukkasen vaan kauhistuttaa, sillä nyt on niin monta osa-aluetta työn alla samaan aikaan. Hyvä tästä vielä tulee :)

   Joo, mulla on itse asiassa tälle päivälle suunnitelmissa sokerittomien herkkujen postaus, joten stay tuned!

   Kiva kuulla, tuo jäde on ihan parasta :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Aika pyörällä olen päästäni, mutta sen voin jo sanoa, että tuosta teidän taloprojektista tulee varmasti ihana!
  Pitelen peukkusia, että pääsisitte muuttamaan heti kevään kynnyksellä.

  Täälläkin otettu päikkärit ja keitetty sen päälle päiväkahvit, nyt on virkeä.

  Suloista sunnuntaita sinne <3

  • Maria sanoo:

   Heipsuli Sari

   ja hih, sorry kun näin teitä pyöritin :D

   Lopputuloksesta tulee kyllä ihana – mikäli suunnitelmat ja todellisuus kohtaa. Jännityksellä odotan, miten käy ;)

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinnekin <3

 3. Hannah sanoo:

  Ihanaa päästä seuraamaan teidän remonttia, jollain tasolla itsekin haaveilen uudesta talosta… Yksi lempiharrastukseni on etuovi.com surffailu ja potentiaalisten talojen etsiminen ja visioiminen :-) Oikeasti emme tässä kohtaa tarvitse mihinkään muuttaa, talo on uudehko ja sellainen kun viime muutossa haluttiinkin, Myös sijainti painaa paljon tässä elämänvaiheessa, kun ympäriltä löytyy erityisesti lasten koko elämä: kaverit, koulu, kaupat, metsä ja puistot. Emmekä me todellakaan ole rakentajia tai remontoijia. Mutta aina voi vähän haaveilla… Toisaalta myös aika menee niin nopeasti, yläasteikä on jo melko lähellä, silloin mahdollisesti koulun sijainti vaihtuu yms. Aika näyttää :-)

  • Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja hei kiva kuulla :)

   Mulla on ollut sama harrastus aiemmin – tosin nyt se harrastus on jäänyt realistisen projektin jalkoihin. Saas nähdä onko enää remppahaluja tämän projektin jälkeen :D
   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 4. Janika sanoo:

  Iiks..kellari! Mulla on joku selittämätön kammo kellareita kohtaan..spooky! Suunnitelmat kuulostaa kuitenkin hyviltä..ihan tuntuu kuin tässä itsekin olisi ” synnyttämässä ” uutta taloa kun seuraa projektianne :)

  • Maria sanoo:

   Moikka Janika

   ja hei, mullakin on ollut aiemmin kellarikammo! Kunnes raskausaikana tuli himo kellarin hajuun ja olin tuolla alvariinsa nuuskuttelemassa seiniä :D

   Ihana kuulla, että olet mukana projektissa <3
   Kivaa alkanutta viikkoa!

 5. Katja sanoo:

  Odotan innolla jo loppu tulosta :) Jokusen tovin toki saa vielä töitä paiskia, mutta hienoja ideoita. Sulla on silmää kauneudelle ja tyylille!

  • Maria sanoo:

   Moikka Katja

   ja kiitos :)

   Sanopas se, vielä kun saisi ne ideat toteutukseen, niin olisi oikein hyvä ;)

   Ihanaista alkanutta viikkoa <3

 6. F sanoo:

  Olenpas onneton tämän internetin kanssa, en nyt mitenkään osannut löytää noita kaikkia 10 viestiä, joiden joukossa pitäisi olla sellainen mihin oli tarkoitus vastata. Miksiköhän ne eivät kaikki lataudu itselleni?

  Oli puhetta Oriveden kunnasta ja meidän molempien linkistä sinne. Kyselin isältä mutta nimet eivät tuntuneet tutuilta ja ovat ehkä kauan sitten pois muuttaneelta unohtuneet. Muisteli joskus nuorena tehneensä kesätöitä Eskolan tilalla, jonka naapurissa kuulemma oli Mikkolan tila mutta kyseessä ei taida olla samat Mikkolat. Pieni maailma joka tapauksessa. :)

 7. Niina sanoo:

  Ai että, muistan niin elävästi tuojotelleeni noin kolme vuotta sitten ihan samanlaista spa-osastoa, eikä kumma kyllä, ahistanut yhtään! :D täytyy tutkailla nämä vielä oikein ajatuksen kanssa. Tämän kellarikerroksen hahmotin heti mutta teidän yläkertaan tarvii vielä palata paremmalla ajalla.

  Jännää! :)

  • Maria sanoo:

   Heipsan Niina,

   oih, toivottavasti teillä spa-osasto nykyään edustavampi kuin kolme vuotta sitten :D
   Yläkerrasta en muistakaan olenko laittanut pohjakuvaa..voisin sellaisen muuten tuonne yläkertapostaukseen linkittää!

   Ihanaista viikonloppua <3

Kommentoi