maanantai 31. lokakuun 2016

Ennen kuvat; mancave

HEISSULIVEI

ja huhhahhei! Remontti on virallisesti aloitettu. Ekana lähti omenapuut talon vierestä, siltä osin kuin olisivat olleet keskiviikkona tulevan kaivurin tiellä. Niisk. Luumupuu säilyy, ellei juuret vaurioitu salaojien kaivamisessa niin paljon, että puu kupsahtaa. Seuraavaksi ehkä tehdään koepiikkaus autotallin lattiaan ja katsotaan sisältääkö talo anturat. Toivossa on hyvä elää, sillä ellei niitä löydy, niin remppa hieman laajenee. Ajattelin nyt esitellä teille tuolta meidän tulevasta kodista miehen valtakuntaa. Sekä karuja kuvia lähtötilanteesta. Mutta katsotaan sitä ennen lähtötilanne pohjapiirrustuksen suhteen ja tuo aiemmin tekemäni suunnitelma. Eli alla ensinnä lähtötilanne (piirros vuodelta 1961) ja sen jälkeen aiemmin tekemäni suunnitelma:

20160211151308_00001 kellari

Autotallista ei ole aiemmin ollut pääsyä itse taloon. Tuohon tekemääni suunnitelmaan on tullut ajan saatossa sen verran muutoksia, että seiniä ei ihan noin rankalla kädellä kaadeta man caven ja muun tilan välillä. Koska kantavat seinät, you know. Kuntoilutila ei myöskään tule tuohon paikkaan, mihin sen olen piirtänyt, vaan piirroksessa kodinhoitohuoneen tilalle. Kuntoilutila sisältää siis kuntopyörän ja tuhottoman paljon säilytystilaa 😀 Vaikka alkuperäisessä piirroksessa on piirretty seinä autotallin ja urheiluvälinevaraston välille, niin sellaista ei ole. Eli tuo on avaraa tilaa. Askarteluhuone on nykyiselläänkin erotettu. Se huone jää apukeittiöksi, baariksi. Meillä tulee yläkertaan sen verran vähän keittiötilaa, että tänne tulee varajääkaappi ja luultavammin täysmittainen pakastinkin. Lisäksi käytämme olemassa olevan keittiön täyspuisia alakaappeja hyödyksemme. Baari nimellä emme halua tuota kutsua, sillä emme ole baari-ihmisiä, mutta sellainen baaritiski tulee apukeittiön ja televisiohuoneen välille. Hei, bistro voisi olla tuolle oikea sana. Vihdosta viimein saan sen haaveilemani Marian Bistron!

Alla olevissa kuvissa on autotallin ovesta katsottuna eteenpäin. Pahoitteluni kännykkäkuvista. Ylin kuva on otettu ennen eilistä projektia ja alin tyhjennysprojektin jälkeen. Harmillisesti en tajunnut ottaa kuvia ennen kuin koko projekti alkoi. Tästä tilasta kun lähti yksi vaihtolavallinen romua kaatopaikalle ennen kuin pääsimme edes tuohon ylimmän kuvan tilanteeseen. Lähdetäänkö pienelle mielikuvitusmatkalle? Kuvitelkaa istuvanne oikein ihanalla löhösohvalla. Umpeen muuratun autotallin oven edessä. Varpaat uppoavat muhkeaan nukkamattoon. Kynttilän liekit lepattavat tutulla mustalla arkkupöydällä. Seinillä on liki mustaa sävyä ja samoin isoissa lattialaatoissa. Kattoon upotetut ledit tuovat tunnelmaa yhdessä puisella sivusenkillä olevien tunnelmavalojen kanssa. Vastapäätä näkyy (aivan liian iso, mutta miehelle se suotakoon) televisio. Lapset loikoilevat telkkarin edessä matolla ja pelailevat lautapeliä.

mancave-1

Käännät katsettasi vasempaan siitä sohvalta ja näet puretun seinän (tuo seinä, missä on lavuaari ja punaista ”muovimattoa”). Saatat nähdä myös hämyisen porraskäytävän yläkertaan, jonka seiniä koristaa mustavalkoiset valokuvat mustissa kehyksissä. Kurotut ottamaan sohvan vasemmalla puolen olevalta mummun vanhalta senkiltä höyryävän teekupposen ja käperryt vielä syvemmälle sohvan syleilyyn. Huikkaat miehelle bistron puolelle, että voisi tehdä hätsynpikaisesti napostelulautasen perjantain kunniaksi. Ihastelet siinä katsoessasi bistron tiskin päällä roikkuvia Tom Dixonin Beat Light Stout valaisimia. Kuinka kivasti tuo messinkinen sisus heijastaakaan lämmintä valoa. Hetken ihastelet myös bistron takaseinälle puusepän rakentamaa viinipullotelineseinää. Vielä kun sen saisi täytettyä joku päivä 😉

man-cave-2man-cave-3

Itse bistron puolihan on kokenut melkoisen muutoksen, harmi ettei niistä veljen tekemistä graffiteista säilytetty yhtään. Sivusilmällä näet, kun mies hääräilee napostelulautasen kimpussa ja samalla muistat, että se Cheers -valokyltti on edelleen tilaamatta….muistaakohan mies enää sitä? Päätät olla mainitsematta asiasta 😉 Mietit tulevia mm-jääkiekon finaaleja ja sitä, kuinka hienoa on pystyttää kisakatsomo tänne miehen valtakuntaan. Saada lapset ajoissa nukkumaan pari kerrosta ylöspäin ja hurrata huolella Suomen tehdessä maalin. Mietit myös sitä, kuinka iso onni oli tehdä wc bistron nurkassa sijaitsevaan varastoon (alakuvan oikea ylänurkka), ettei tarvitse kivuta rappusia ylös.

IDman-cave-4

Siinä oli alakertaa mancaven osalta, myöhemmin katsotaan loppuosaan tuosta kellarista. Aikamoinen projekti vai mitä? 🙂 Tuo tila periaatteessa rakennetaan alusta asti uudelleen. Lattia piikataan, sorat vaihdetaan, seinät piikataan, laitetaan lattialämmitys, eristykset yms. Täytyy myöntää, että jossain vaiheessa suunnitteluprojektissa meinasi mennä pupu pöksyyn. Mutta koska nyt on jo päästy tähän asti, niin enää ei peräännytä! Tuonne Pinterestin Basement -kansiooni olen kerännyt inspiraatiokuvia tulevasta man cavesta. Emme halua siitä mitään modernia ja vaaleaa, vaan hämyistä ja rustiikkista. Sellainen ruskea kulahtanut sikarituoli kummittelee edelleen mielessäni. Jos jossain sellaisen näette, niin hihkaiskaahan.

Nyt jauhelihasoppaa ääntä kohden, sitten sähköpostit & kommentit haltuun. Iltapäivästä onkin palaveri rakennusarkkitehdin kanssa. Lupia pitää pyytää jos jonkinlaisia. Täytynee voidella naapurit glögipullolla 😉

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle


8 Responses to “Ennen kuvat; mancave”

 1. Mysterious M sanoo:

  Kyllä on varmasti ihana alkaa tuollaista projektia toteuttamaan! Mahtaa tulla hieno ja mielelläni seuraan sen edistymistä:) Tsemppiä!

  • Maria sanoo:

   Heipsan,

   on aivan mielettömän ihanaa ja samalla puntit tutisee 😀

   Hei, lukuisia tilannekuvia seuraa täällä blogissa talven aikana 🙂

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Soili / Design Mertanen sanoo:

  Ihan mahtava postaus. 🙂

  Jos meillä ei olisi niin suurta talon peruskorjausta tehty ja takana, niin ajattelisin noista kuvista, että aaapuaaa ja kääääks. – Teillä on tässä kyllä on ihan mieletön mahdollisuus, ei ollenkaan hullumpaa. Kyllä tuolla Marian bistron jo näkee. <3 Ps. Hienot graffitit. 🙂

  • Maria sanoo:

   Hei huomenta Soili
   ja kiitos 🙂

   Hih, tuo aaapuaa ja kääks on juurikin ne ajatukset, joita meidän päässä on matkan varrella risteillyt 😀

   Kyllä, lopputulemasta tulee niiiin hienot!

   Eikös olekin hienot graffitit? Meillä äiti ja iskä antoivat aikoinaan veljen sotkea tuon autotallin ja varaston, ettei tarvinnut julkisilla paikoilla töhrystellä 😉

   Ihanaa torstaita <3

 3. Niina sanoo:

  Antaa palaa vaan! Ajatus työnmäärästä voi olla jollekkin vähän liikaa mutta homma etenee yllättävän nopeasti! Tsemppiä remppaan. 🙂

 4. […] tunnelmallista, eikö? Kauneus on katsojan silmässä 😉 Myös kellarikerros (eli tuleva mancave + Marian bistro + saunaosasto) on kokenut kummia. Palataan siihen vaikka […]

 5. […] rakentamista tänne, mutta kyllä sen paikka on siellä yläkerrassa, missä makkaritkin ovat. Täältä löytyy ennen -kuvia ja pohjat, jos haluatte vilkaista […]

 6. […] PS. Uusille lukijoille tiedoksi; mancave näytti ennen tältä! […]

Kommentoi