sunnuntai 18. joulukuun 2016

Gluteenittoman leivonnan helppous & herkullisuus (sis.arvonnan)

HEI HUOMENTA MURUT!

Muistanette varmaan, että olen blogissa aiemminkin sivunnut gluteenitonta ruokavaliota ja hieman tuskaillut tuon esikoisen taiveihottuman että oman gluteenista helposti pömpöttävän vatsani kanssa. Helsingin Myllyn kampanjan myötä pääsin jälleen kokeilemaan gluteenittomia tuotteita. Kehittelemään reseptejä niiden ympärille ja poistamaan niitä ennakkoluuloja, joita valitettavasti pitkän aikaa myös minulla oli gluteenittomia tuotteita kohtaan. Se ennakkoluulo, joka itsellänikin pitkään oli gluteenittomien tuotteiden suhteen on peräisin jostain vuosituhannen vaihteesta, kun ensimmäisen kerran maistoin gluteenitonta valmiskeksiä. Pahvilta maistui, mutta siitä ollaan tultu eteenpäin aimo askelin. Otettu harppaus kohti herkullisuutta. Oikeastaan näiden leipomusteni myötä en osaisi sanoa maun tai suutuntuman perusteella, onko kyseessä gluteeniton tuote vai ei. Ystäväpiirissämme on jonkin verran hieman gluteeniyliherkkiä ihmisiä ja itse asiassa ainakin yksi ihanakin löytyy, jolla on keliakia. Helposti sitä tulee valmistettua ruoka-aineallergisille omat tarjottavat juhliin, mutta tästä lähtien meillä tehdään kaikki tarjottavat gluteenittomina, jos tarve vaatii. Lisäksi myös aika usein, kuten jouluisin, löytyy vieraslistalta yksi maitoyliherkkä, joten gluteenittoman lisäksi tuotteiden pitää olla myös laktoosittomia. Helpottaa juhlavalmisteluja suunnattomasti!

Sain postissa paketin, josta löytyi Myllärin gluteenittomia tuotteita. Mielessäni siinsi vuoden aikana pidettävät juhlat, kun aloin kehittelemään reseptejä. Lähinnä joulu, mutta halusin kehitellä reseptit, joita pystyy helposti mausteita muuttamalla tarjoamaan läpi vuoden. Suolaisen reseptin halusin testata jo nyt jouluaaton varalle. Sillä vaikka meillä jouluaaton tarjoilut tulevat olemaan kahvituslinjalla, niin olen päättänyt tarjoilla myös pikkusuolaista. Lohileivät maistuvat suurimmalle osalle, joten päätin haastaa itseni ja leipoa gluteenitonta limppua joulun makuisena. Viimeistään nyt sain sen ahaa-elämyksen jota olen kaivannut; gluteeniton leivonta ei ole lainkaan vaikeaa, aineet ovat vain gluteenittomia. Muuten leivonta sujui yhtä leppoisasti kuin aina ennenkin. Makeaksi herkuksi valitsin kakun, enkä ihan perinteistä täytekakkua. Kakun, joka on myös helppo tuunata vuodenaikojen mukaan.

helsingin-mylly-22-of-31 helsingin-mylly-27-of-31helsingin-mylly-20-of-31

Aloitetaan tuosta suolaisesta eli gluteenittomasta limpusta. Täytyy myöntää, että en olisi ikinä uskonut, että onnistun saamaan leivästä näin hyvän. Melkein vetää vertoja jopa veljen vaimon saaristolaislimpulle 😉 Sämpylöitä on tullut leivottua paljon, mutta leipää ei juurikaan. Gluteeniton limppu on parasta yön yli levättyään. Kuori rapsakoituu hieman, mutta sisus pysyy ihanan pehmeänä. Anis, fenkoli, neilikka, karpalo ja siirappi tuovat jouluisen maun lisäksi leipää paistettaessa kotiin joulun tuoksun. Muun ajan vuodesta tästä limpusta voi jättää nuo jouluiset mausteet pois, mutta siirappi kannattaa pitää mukana reseptissä. Myllärin Kauralese ja Kaurarouhe toivat leipään sopivasti rakennetta.

GLUTEENITON  LIMPPU

1 kananmuna
2,5 dl maidotonta luonnonjugurttia (esim. maustamaton soijajugurtti)
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl siirappia
4 dl Myllärin Kaurajauho
0,5 dl Myllärin Kauralese
0,5 dl Myllärin Kaurarouhe
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl fenkolia
1 tl neilikkaa
1 tl anista
kuivattuja karpaloita

-sekoita muna, jugurtti, siirappi ja oliiviöljy keskenään
-sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munajugurttiseokseen
-kaada voideltuun leipävuokaan
-paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 20 minuutin ajan
-anna jäähtyä kunnolla ennen leivän kumoamista vuoasta

helsingin-mylly-29-of-31helsingin-mylly-21-of-31 helsingin-mylly-19-of-31helsingin-mylly-2-of-31

Kahvipöydästä tulee toki löytyä myös jotain makeaa pikkusuolaisen lisäksi. Mä olen niitä perinteisen linjan kannattajia, jotka ovat sitä mieltä, että kakku kruunaa kahvipöydän. Juhlassa ja arjessa. Talvella ja kesällä. Viime vuosina perinteiset täytekakut ovat jääneet kokolailla tekemättä ja erilaiset sovellukset trendin aallonharjalla olevista nakukakuista ”naked cake” ovat olleet tuttu näky meidän kahvipöydässä. Niin tänäkin jouluna. Leipomani kakku on rakenteeltaan ihan täydellinen! Nuo Myllärin gluteenittomat Iso Kaurahiutaleet toimivat tässä loistavasti. Mikäli kakusta haluaa laktoosittoman version gluteenittoman lisäksi, niin voi kannattaa korvata ruokaöljyllä ja kuohukerman valita laktoosittomana. Itse huomasin vasta kakun täytettyäni, että olin unohtanut kermavaahdosta kokonaan sokerin. Hups, tekevälle sattuu 🙂 Mutta luumumarmeladi ja sokeroidut hedelmät kakun päällä toivat sen verran makeutta, että tuo sokerin unohtuminen oli loppujen lopuksi ihan hyvä juttu.

helsingin-mylly-17-of-31helsingin-mylly-15-of-31 IDhelsingin-mylly-16-of-31helsingin-mylly-6-of-31

Tämän superhelpon kakun pohjan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakun voi täyttää jääkaappiin jo hyvissä ajoin ja koristella sitten juuri ennen h-hetkeä. Joulun aikaan kakun kerroksiin voi piilottaa luumumarmeladipiiloja, pääsiäisen aikaan täytteenä toimii esimerkiksi persikkarahka. Kesällä tämän gluteenittoman kakun kruunaa tuoreet mansikat ja syksyllä kakusta voi löytyä kanelisen omenan makuja.

GLUTEENITON NAKED CAKE

50 g voita sulatettuna
5 dl Myllärin Iso Kaurahiutaleita
0,5 dl Myllärin Kaurajauhoja
3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 munaa
2 1/2 dl sokeria

Täyte
4 dl kuohukermaa
(sokeria)
luumumarmeladia
Myllärin Kauramysliä
marjoja tai hedelmiä

– yhdistä voi ja Myllärin Iso Kaurahiutaleet
– yhdistä Myllärin Kaurajauho, leivinjauhe ja suola
– vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
– yhdistä aineet keskenään ja paista uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa kauniin ruskeaksi.
– vaahdota väliin ja kakun päälle kermaa
– lisää kerrosten väliin kermavaahdon päälle muutama nokare luumumarmeladia sekä ripsottele hiukan Kauramysliä
– kakusta voi tehdä kaksi tai kolmikerroksisen

helsingin-mylly-13-of-31helsingin-mylly-14-of-31 helsingin-mylly-9-of-31helsingin-mylly-5-of-31

Itse olen vältellyt viljoja milloin mistäkin syystä. Huomaan, että niinä kausina, kun välttelen gluteenia voin jotenkin paremmin. Alavatsa ei pömpötä ihan niin paljon kuin muuten, ruokailun jälkeisiä ähkyväsymyksiä ei esiinnyt ja ihokin näyttäisi olevan tasaisempi. Viime keväänä välttelin gluteenia kuukauden päivät selvittääkseni olisiko gluteeni nivelkipujeni taustalla. Huomasin, että nivelkivut eivät olleet ihan niin pahoja tuon kuukauden aikana. Talven myötä nuo nivelkivut ovat hieman palanneet, mutta eivät onneksi siinä mittakaavassa kuin missä ne olivat. Tällä hetkellä pohdin tosissani, josko sitä ottaisi taas kokeiluluontoisen kuurin ja kokeilisi gluteenitonta ruokavaliota ja sen vaikutusta kipuihin. Kannattaa muuten käydä tykkäilemässä Myllärin fb-sivuista, sieltä kun löytyy hurjan paljon tuotetietoa ja kivoja reseptejä. Myös Myllärin kotisivut ovat täynnä tietoa vatsaa hellivistä tuotteista.

Onko siellä ruudun toisella puolella gluteenitonta ruokavaliota noudattavia? Tai sellaisia ihania lukijoita, jotka haluaisivat kokeilla leipomista ja ruoanlaittoa gluteenittomilla tuotteilla? Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa Myllärin gluteenittomat -tuotepaketin. Vastaamalla tämän postauksen kommenttiboksissa kysymykseen, mitä herkkuja sinä tekisit Myllärin gluteenittomista tuotteista olet mukana tuotepaketin arvonnassa. Arvonta-aika loppuu tasan viikon päästä eli 25.12.2016 klo 10.00. Arvonnan säännnöt löydätte täältä.

SUPERSULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle


66 Responses to “Gluteenittoman leivonnan helppous & herkullisuus (sis.arvonnan)”

 1. Hanna sanoo:

  Hei! Leipoisin ehdottomasti tuota sinun limppuasi. Terveisin epätoivoinen keliaakikko etsimässä maistuvaa joululimppua <3

 2. Mira sanoo:

  Kokeilisin kyllä tuota nakukakkua.

 3. Kati sanoo:

  Tuota leipää aion kokeilla, koen leivän tekemisen gluteiinittomista jauhoista haasteelliseksi. Nämä tuotteet ottaisin normaaliin käyttöön. Gluteiinittoman leivonnaisen tekeminen ei v.älttämättä ole sen haasteellisempaa, kuin ottaa normaalin reseptin ja korvaa vehnäjauhot sekoituksella gluteiinittomia jauhoja, esim. kaura- ja riisijauho. Kaurajauho sopii mielestäni erityisen hyvin mud cake:kiin.

 4. -----almis----- sanoo:

  Olen reilun kuukauden verran testaillut gluteenittomilla tuotteilla leipomista sekä ruoanlaittoa ja oikein hyvin onnistunutkin makujen ja koostumusten kanssa. Muun muassa Semperin, belbaken ja sunnuntain tuotteilla. Repertuaaria on tarkoitus laajentaa, kun on niin paljon tuttuja itseni lisäksi, joille gluteeniton ruokavalio tuntuu sopivan paremmin kuin perus vehnäjauho. Esittelemäsi tuotteet vaikuttavat kokeilunarvoisilta. Kuvat leipomiksista ovat niin herkullisia!

  Mukana arvonnassa!

 5. Hannamanna sanoo:

  Aattoaamuksi tekisin kauragranolaa jouluisesti maustettuna. Aattolounaalle kaurarouheuunipuuroa luumusopan kera nautittuna ja joulun ruokapöytään ohjeesi mukaista leipää. Herkkua

 6. Suvi sanoo:

  Ajattelin tehdä tuolla ohjeellasi limput työkavereille joulumuistamiseksi. Kiitos vinkistä 🙂

 7. -Sini- sanoo:

  Ai miten on taas herkullisen näköiset kuvat! Kokeilisin tuota kakkua, vaikuttaa hyvältä ja nopealta toteuttaa. Tuo pitää muistaa kesälläkin mökillä testata mansikoiden kanssa!

 8. Nkl80 sanoo:

  Leivon usein sämpylöitä ja aamuisin syön kaurapuuroa, mutta olen huomannut, että vatsani ei pidä tällaisista ruuista. Liekkö itsellänikin tuo gluteeni aiheuttaa niitä ei niin mukavia vatsavaivoja. Olisi kiva päästä kokeilemaan olisiko gluteenittomista tuotteista apua.

 9. Kaura sanoo:

  Ihana limppuohje. Aion kokeilla. Britakakkua haluan myös kokeilla gluteenittomasti. 🙂

 10. Marika sanoo:

  Kumpikin leivonnainen menee kokeiliin. Täällä kanssa kipuillaan välllä ihon ja vatsan kanssa, niin josko gluteiinton ruokavalio auttaisi, ei muuta kuin kokeilemaan näitä mielenkiintoisia tuotteita.

 11. Miikku sanoo:

  Meillä perheessä kaksi keliaakikkoa. Leivon kaikki suoraan gluttina
  Tuota limppua pitää kyllä koeilla tehdä. Harvemmin tulee glut. leipää tehtyä. Useammin makeita juttuja.
  Tuotteet tulisivat siis tarpeeseen.

 12. Katya sanoo:

  Kokeilisin tuota limppua,kuulostaa ja näyttää hyvälle!

 13. Katariina Mattila sanoo:

  Meidän perheessä miehellä on keliakia ja leivon melkein kaiken itse. Limppua en ole vielä kokeillut, enkä maustekakkua joten niitä olisi kiva testata.

 14. Maria sanoo:

  Limppua tekisin! Ihanaa että jaatte tätä maukkaan gluteenittoman leivonnan helppouden viestiä, liian usein törmää esim. kahviloissa siihen, että aina löytyy se yksi ja sama gluteeniton mauton pulla tai muffinsi pakkasesta, vaikka olisi mahdollista leipoa vaihtoehtoja, jotka uppoaa kyllä myös ei-gluteenittomille. Suurimmalle osalle yliherkkiä normihuolellisuus keittiössä riittää eli sitä on turha pitää peikkona. Tein muuten sitä sinun gingerbreadia gluteenittomana vaihtamalla jauhot, huippuhyvää tuli. <3

 15. Viivi sanoo:

  Tuota herkullisen kuuloista limppua kokeilisin

 16. Hantsu sanoo:

  Leipoisin ensimmäisenä mudcacen, jota gluteenia sietämätön ystäväkin voisi syödä 🙂

 17. Emo sanoo:

  Tekisin tuota naked cakea. Nam!

 18. MinttuR sanoo:

  Kokeilisin gluteenittomia tuotteita ihan arkiruokiin; kaurajauhoja kastikkeiden suurustamiseen, hiutaleista keittäisin puuroa ja laittaisin smoothieden sekaan. Ehkä innostuisin kokeilemaan leivontaankin!

  • Hanna sanoo:

   Oman kokemukseni mukaan kaurajauhoilla ei kannata suurustaa. Tulee hassun möykkyinen kastike. Vähän sellaisen epämääräisen näköinen. Taval.glut jauhoilla sen sijaan onnistuu tosi hyvin

 19. Aidafoun sanoo:

  Meillä käytetään gluteenittomia tuotteita paljon ja ihan vain oman paremman olon vuoksi. Käyttäisin näitä pieniin kahvileipiin joita valmistan joululahjaksi sekä meille jouluksi. 🙂

 20. Seija sanoo:

  Moi! Tuota ihanan näköistä leipää kokeilisin. Lisäksi kaipaisin tuotteita (ja ohjetta:) jolla leipoa hyvää, gluteenitonta pullaa! 🙂

  • Hanna sanoo:

   Kurkkaa gluteenitonta leivontaa blogi. Siellä tosi hyviä reseptejä. Vappuna tein munkkeja sieltä löytyvällä ohjeella ja tuli huippuhyviä. Isoja ja kuohkeita.

 21. Matilde sanoo:

  Gluteeniton Naked Cake olisi sellainen, jota haluaisin tehdä ja maistaa. Muitakin ohjeita voisi kokeilla.

 22. Riitta sanoo:

  Hei !
  Ajattelin heti testata, vaikka kaikkia vastaavia ei löydykkään kaapista.
  Tuleeko gluteenittomaan limppuun myös maitoa jugurtin lisäksi, kun ohjeessa lukee; sekoita maito, jugurtti…

 23. Teija sanoo:

  Nakukakkua voisi kokeilla tehdä.

 24. Satu sanoo:

  Tekisin juurikin tuota leipää.

 25. Paula sanoo:

  Ystäväpiiristä löytyy useampi keliaatikko, mutta jostain syystä on aina tullut ostettua jotain valmista ja makeaa.
  Olisi mukava tarjota tuota sinun kokeilemaa leipää, ehkä ilman jouluisia mausteita. Ne suolaiset tarjottavat jotenkin tuntuu aina itseltäni jäävän. Kyllähän siellä kuitenkin vaihtoehtoja on, mutta itse tehty on itse tehty ☺

 26. Kaisa sanoo:

  Gluteenitonta elämää pari vuotta takana, tuotteet tulisivat suoraan käyttöön! Parasta on banaanileipä, banaanipannarit jne. Limppuasi ajattelin testata tulevalla viikolla!

 27. Minna sanoo:

  Tekisin leipää, mutta ohjeessa mainitaan myös maito, minkä verran maitoa laitetaan? Reseptin ainesosasta se puuttuu.

  • Maria sanoo:

   Moi Minna,

   ei tule maitoa…itselläni meni munat ja maidot sekaisin eli ohjeessa piti olla munajugurttiseokseen. Kiitos huomiosta, se on nyt korjattu 🙂

 28. moonangel sanoo:

  Leipää ja muffineita ainakin 🙂

 29. alluhukka sanoo:

  Kokeilisin kyllä tuota sinun leipäohjettasi!

 30. MariaK sanoo:

  Herkullisen näköisiä leivonnaisia. Yksi asia kuitenkin jäi tuossa tekstissä vaivaamaan. Laktoositon ja maidoton ruokavalio on kaksi eri asiaa. Laktoosittomalle käyvät esim. laktoositon voi ja laktoositon jogurtti ym. tuotteet joita on nykyään todella paljon. Maidoton tarvitsee taas täysin maidottomat tuotteet kuten kasvimargariinia ja soija-, kaura-, tai riisipohjaisia maidonkorvikkeita ja ”jogurtteja” yms. Maitoallergia ja laktoosi-intoleranssi sekoitetaan usein samaksi vaivaksi, mutta ovat täysin eri asia 🙂

  Mukavaa joulun odotusta ja onnellista tulevaa vuotta! Tykkään kovasti sun blogista 🙂 🙂

 31. Hanna sanoo:

  Olen harjoitellut gluteenitonta elämää kohta vuoden ja lähes kaikki onnistuu gluteenittomana. Ruoatkin tehdään pääsääntöisesti niin että koko perhe syö samaa. Lasagnessa, kastikkeissa ym. ei kukaan huomaa eroa. Kakut, munkit ym. onnistuu hyvin ja ksantaani ja psyllium ovat hyvä apu. Nyt jouluksi paistoin gluteenittomia karjalanpiirakoita. En koe jääneeni mistään paitsi ja painokin pysyy hyhin kurissa, kun ei tule herkuteltua niin 🙂 Gluteenittomuus auttaa muuten myös moniin autoimmuunisairauksiin, esim. siskoni ystävä sai avun reumaan.

 32. Aila sanoo:

  Limppu näyttää herkulliselta ja kaurapipareita jo kokeiltiin, hyvin maistui.

 33. Suvi sanoo:

  Hei!
  Tuota kakkua täyty ehdottomasti kokeilla. Meillä toinen lapsi on gluteenittomalla ruokavaliolla ja sen tiimoilta monenlaista leivontaa on tullut tehtyä. Useimmat onnistuvat oikein hyvin. Gluteenitonta leipää haluaisin oppia tekemään paremmin.

 34. Miukkis sanoo:

  Kauraomenapaistos on suurinta herkkuani. Samalla kokeilisin kyllä myös valmistaa tuon makoisan näköisen Naked cake kakunkin 🙂

 35. Ansa-Maria sanoo:

  Gluteenittomia sämpylöitä.

 36. ninni sanoo:

  Minä olen ollut gluteenittomalla jo monta vuotta ja todennut myös fodmap-ruokavalion yhdistämisestä siihen olleen apua vatsavaivoissa. Minä kokeilisin kyllä pipareiden, kuivakakun tai sinun naked cake kakun tekoa, jos voittaisin 🙂

 37. Laura sanoo:

  Aloittaisin testaamalla nuo molemmat sun tekemät ihanuudet, slurps – tuli vesi kielelle! Mukana ollaan!

 38. Hanna sanoo:

  Kokeilisin kumpaakin ohjettasi jouluksi. Nivelkipujen takia täälläkin kokeiltu jättää gluteeni ja sokeri pois ja selvästi auttaa.

 39. Ella sanoo:

  Käytän glut. kaurajauhoja ja -hiutaleita mm. sämpylöihin ja muihin suolaisiin leipomuksiin sekä myös monissa makeissa leivonnaisissa. Paljon on leipominen kyllä vähentynyt gluteenittomiin ja maidottomiin kun on siirtynyt. Myllärin laatutuotteille olisi kyllä tarvetta.

 40. MariaK sanoo:

  Olen noudattanut gluteenitonta ruokavaliota lääkärin suosituksesta kohta vuoden päivät herkän ja helposti ärtyvän vatsan vuoksi. Juuri leivoin gluteenitonta saaristolaisleipää jouluksi 🙂
  Tuota sinunkin leipäreseptiä pitää testata!

 41. Maria M sanoo:

  Kyllä voisin gluteenitonta leivontaa mielelläni kokeilla.
  Naked caken voisi ainakin leipoa.

 42. Sarkku sanoo:

  Ihana uusi leipäohje! Vinkkejä ja gluteenittomia tuotteita kyllä kaivataan kun leivon mussukalle, jolla keliakia!

 43. Annika sanoo:

  Kokeilisin leipoa sinun gluteenitonta leipää jouluksi.

 44. Henna Mäkelä sanoo:

  Limppua limppua …. Näyttää ihan äly hyvälle voin vain kuvitella miltä maistuu….

 45. Anne sanoo:

  Tuota limppua tekisin! Juuri etsin netistä glut vaihtoehtoa saaristolaislimpulle ja tyrmäsin ne kaikki liian työläinä. 😉

 46. Ella sanoo:

  Keliaakikkona ehdottomasti hyvää leipää!!

 47. Riikka sanoo:

  Mitäkö kokeilisin? Ihan arkisia pullia.

 48. M sanoo:

  Hei! Kyllä löytyisi käyttöä ko.tuotteille,koska perheestä löytyy yksi keliaakikko.:)

 49. Milli sanoo:

  Sämpylöitä kokeilisin.

 50. Hanna sanoo:

  Kokeilisin tuota kakkuohjettasi! Ystäväpiirissä ja työyhteisössä on gluteenitonta tarvitsevia, joten näille tulisi varmasti käyttöä.

 51. JennaO sanoo:

  Kokkailisin niistä maailman ihaninta herkkulimppua <3

 52. Rida sanoo:

  Koska lähipiirissä on keliaakikkoja niin liian usein tulee tehtyä perunajauhoista kääretorttua, noilla voisi kokeilla muutakin. Ja myös suolaista piirakkaa.

 53. M sanoo:

  Tekisin ehdottomasti limppua. Joulun jälkeen aion kokeilla gluteiinitonta ruokavaliota terveydellisistä syistä.

 54. Anu sanoo:

  Kehtaankohan edes osallistua tähän,kun kommentointi muuten on jäänyt muiden kiireiden varjoon..?;)
  oon käyttänytkin näitä jauhoja ja hyviksi todennut.saaristolaislimppua kaipaan,kun gluteenittomalla on menty jo pitkään:)

 55. Nina sanoo:

  Me mieheni kanssa olemme siirtyneet pikkuhiljaa gluteenittomaan ruokavalioon ja ainoastaan saaristolaisleipää olen jäänyt kaipaamaan normi ruokavaliosta joten ehdottomasti aion kokeilla limppua!!!

 56. Salla sanoo:

  Keliakian vuoksi gluteenittomat reseptit ovat erittäin tervetulleita – kiitos! Aion ehdottomasti kokeilla limppua.

 57. Satu sanoo:

  Moikka, molemmat menisivät kokeiluun.Lähipiirissämme on keliakiaa sairastavia ja uusia reseptejä otan mielelläni testailuun 🙂 Molemmat näyttävät niin herkullisilta että ne maistusivat varmasti meidän kotoväellekin.

 58. piitu sanoo:

  Tuota nakukakkua kokeilisin!

 59. Minna sanoo:

  Leipoisin ainakin kauraporkkanasämpylöitä.

 60. PiitiS sanoo:

  Nakukakku, sämpylät ja kaurakeksit leivonta kokeiluun:)

 61. tiiu sanoo:

  Joululimppua ainakin

 62. Sara sanoo:

  Tekisin jouluisen Brita kakun. Kaurajauhoista ja perunajauhoista.

Kommentoi