maanantai 19. joulukuun 2016

Viisi yötä jouluun on ♥

HEIPPAHEI MAANANTAI

ja joulunalusviikko ♥ Hihii, tänään on sellainen maanantai, että oikeasti voisi olla ketutuskäyrä hyvinkin korkealla ellei olisi maailmankaikkeuden kivoin viikko käsillä. Joulunalusviikko on suorastaan taianomainen ja tänä vuonna siitä ihanan tekee se, että mitään kurjaa ei ole sattunut tässä joulun alla (lue: ihmishenkiä ei ole menetetty eikä mitään kamalaa sairautta ole todettu). Jouluthan on ollut meille vähän haastavia viime vuosina. Sitä joulun taikaa ei riko se, että koiruli on yhtäkkiä tänään kakannut kaksi kertaa sisään. Taikaa ei riko sekään, että nenänpielet on niin rikki niistämisestä, että väännän itkua joka kerta nessuun tarttuessani. Taikaa ei myöskään rikottu pankin tallelokeroholvissa, kun tiirikkatimpan ja sorkkarautasamin (aka lukkosepät) kanssa avasimme vanhempiemme tallelokeroa. Muistakaamme kertoa lapsillemme ajoissa, missä tallelokeron avainta säilytetään. Taika ei kadonnut silloinkaan, kun tajusimme, että kaksi elintärkeää paperia (osakekirjaa) on kateissa. Koska mä katsokaas uskon siihen, että kaikki selviää ja kaikki löytyy. Nenänpielet toipuvat, kiitos bepanthenin. Koirulillakin saattaa olla vaan ”mitäs jätitte mut yksin liki kokopäiväksi” -kakitsuhätä ja päätti tehdä molemmat tarpeensa ulkolenkiltä sisään tultuaan, tiirikkatimppa sai tallelokeron auki ja ehkä ne osakekirjatkin jostain löytyvät.
joulukuusi-1-of-9 joulukuusi-2-of-9joulukuusi-8-of-9Kuusen koristelimme lauantai-iltana. Allekirjoittanut oli hieman kuumehuuruissa silloin ja eilen vähän asettelin palloja tasaisemmin. Pelkistetyltä kuusi näyttää vielä, mutta punaiset pallot odottavat ripustajaansa. En muista, että meillä näin komeaa kuusta koskaan aiemmin olisi ollutkaan. Ehkä olen itse hieman jäävi tätä toteamaan, sillä tänä vuonna kuusiraadin valitsijamiehistö oli kovin vähissä ;D Kuusi kuulemma tuoksuu ihan joululle. Sain veljeltä pari Duactia, joten ehkä tässä on vielä toivoa, että mäkin tuoksutan sen kuusen tuoksun. Joulukukat on kokolailla ostettu, tänä vuonna mennään parilla isolla ja näyttävällä valkoisella joulutähdellä. Amarylliksetkin aukenevat juuri jouluksi. Hyasinttien kanssa sama juttu. joulukuusi-3-of-9IDjoulukuusi-5-of-9 joulukuusi-4-of-9joulukuusi-6-of-9

Nyt alkaa olla ne illat käsillä, että talon hiljennettyä käperryn sohvannurkkaan katselemaan kuusta ja ihastelemaan. Fiilistelemään joulua ja lukemaan kirjaa. Itseni tuntien tätä kestää enintään sinne Tapaninpäivän iltaan. Sitten olen taas iltaisin tarmoa täynnä ja suunnittelen kevättä. Iloitsen siitä, että päivä alkaa pitenemään ja mökkikausi lähestyy. Kevään varrelle on varattuna yksi ulkomaanreissu ja sen jälkeen jo pian muutammekin. Salaa haaveilen jo pääsiäisestä uudessa kodissa ja lammaspaistista uunissa. Vuoden loppuminen ei tänä vuonna tunnu lainkaan pahalta. Vuosi on ollut todella raskas ja ilomielin käännän elämässä uuden sivun vuoden vaihtuessa. Tuo uusi sivu pitää sisällään paljon, mutta päällimmäisenä omaan itseeni satsaamisen. Terveyteeni satsaamisen. Alkuvuosi mentiin epäitsekkäästi äidin terveys edellä ja nyt syksyllä sitä on tullut myös huolehdittua aika paljon siitä, että muilla on hyvä olla.

joulukuusi-7-of-9joulukuusi-9-of-9

Osa lahjoista on vielä kaupassa ja yhtään lahjaa ei ole paketoitu. Ruokapuolikin joululle on vielä suunnittelematta, mutta ei haittaa. Ehtiihän sitä 🙂 Joulukorttitehtaalla tapahtui eilen, mutta eivät nekään ihan vielä valmiit ole. Saattaapi olla, että jäävät tänä jouluna postittamatta. En tiedä, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu, että olen jo nyt valmis jouluun. Vaikka hommia olisi vielä tehtävänä vaikka kuinka. Sen ymmärtäminen, että kaiken ei pidä olla tiptop on tuonut tullessaan paljon. Jos jotain tänä vuonna, niin olen oppinut olemaan itselleni armollinen. Se on kuulkaas jo puoli voittoa.

IHANAA ALKANUTTA JOULUVIIKKOA YSTÄVÄT RAKKAAT ♥

alle

PS. MoodFactoryn arvonnassa onni suosi Maaruskaa kommentilla ”Meillä tänä vuonna eniten kimaltavaa hopeaa muuten valko-harmaa…..”
Kynttilät ovat postin mukana matkalla voittajalle 🙂


5 Responses to “Viisi yötä jouluun on ♥”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Voi, kun teillä onkin kaunis kuusi, kerrassaan ihana!!!
    Ja olen niin samaa mieltä siitä, että joulu tulee vähemmälläkin …

    Ihanaa jouluviikkoa sinne <3

    • Maria sanoo:

      Huomenta Sari

      ja kiitos <3 Ny on niin komiaa, että 😀 Viimeistä kertaa ison kuusen kanssa, joten ajattelin ottaa kaiken irti 😉

      Hei, ihanaa keskiviikkoa - enää kolme yötä <3

  2. Kristiina H. sanoo:

    Todella kauniin kuusen olet valinnut. Olen samaa mieltä, että joulu tulee vähemmälläkin tohinalla. Olen jouluihminen ja silloin, kun lapset olivat pieniä, meni useampi joulu niin, että minä olin pyhät kuumeessa. Sitten yhtenä jouluna päätin lopettaa se joulustressin. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vähemmälläkin pärjää jne. Ei kuumetta sen jälkeen, siis jouluna. Nyt koputan kovasti puuta. 🙂

    Ihanaa jouluviikkoa toivottelen minäkin!

    • Maria sanoo:

      Huomenta Kristiina

      ja kaunis kiitos <3

      Jotenkin on sellainen levollisempi mieli, kun ei ole paniikkia näin joulun alla. Ollakin, että osa sukulaislasten lahjoista on vielä kaupassa ja joulukortitkin on tuossa lähettämättä 😀 Just näin, vähemmälläkin pärjää.

      Hei, nyt koputetaan yhdessä puuta! 🙂

      Ihanaa jouluviikkoa sinnekin <3

  3. Katri sanoo:

    Hei, Niin kaunis ja rauhallinen joulutunnelma teillä!
    Noista osakekirjoista tuli mieleen, että kannattaa kysyä, olisiko ne mahdollisesti jääneet vanhempienne mahdolisten lainapapereiden kanssa samaan säilytykseen pankissa. Vaikka lainat olisi maksettu, usein osakekirjoja säilytetään lainapapereiden yhteydessä pankissa (on käytännöllistä, jos vaikka tulee myöhemmin tarve lainatakuille, ovat valmiina tuolloin jo pankissa eikä häviämisen vaaraa ole kuten kotona säilytettäessä). Toivottavasti osakekirjat löytyvät!

    Ihanaa ja lämmintä joulun aikaa teidän perheelle!

Kommentoi