perjantai 10. joulukuun 2021

Joululahja miehelle, jolla on jo kaikkea

”No rauhaa ja rakkautta, kuten edellisinäkin vuosina” totean minä, kun multa kysytään joululahjatoiveita. Tarkoittaen ”No joku ihana silkkinen yöpaita olis kiva, hemmotteluhoitokin kelpaisi ja hajuvesi on loppumaan päin.” Ei nyt sentäs, kirja ja pörrösukat on meikäläisen listalla.

Enemmän kuin saada, rakastan antaa joululahjoja. Lastenkin joululahjat alkavat olla tässä iässä jo aika järkeviä (lue: ei suinkaan edullisempia) ja vaikka miehen kanssa ei paketteja välttämättä tarvitsisi vaihtaa, niin joka vuosi vaihdetaan paketit. Yleensä olen löytänyt miehelle vaivattomasti muutaman joululahjan. Tänä vuonna pähkäilin aikani, kunnes päätin ostaa etukäteislahjan, joka on oikeastaan meille molemmille.

Miesluolan seinässä on tässä alkutalven aikana ollut koko seinän peittävä tapetti. Teetimme sen mun ottamasta valokuvasta ja kuvassa näkyi rakas Pyhätunturi. Jostain syystä tapetti sinersi livenä aivan liikaa (ollakin, että olin vielä säätänyt kuvankäsittelyvaiheessa sinisyyden pois…). Lisäksi jossain vaiheessa tilausta / käsittelyä oli käynyt hups ja tunturi oli peilikuvana. Hetken päivät tuota katsoimme, kunnes itseäni alkoi sinisyys tökkimään. Mieheä se, että tunturia ei juuri peilikuvan takia Pyhätunturiksi tunnistanut.

Tapetin poistaminen ei ollut helpoin homma, joten loppuviimein laitoimme tasoitetapetilla osan seinää. Maalasimme tasoitetapetin tuolla sävyllä NCS 8500-N ja ah autuus, elämä oli palannut uomiinsa. Viime viikon lopulla kävin läpi vuosien varrella ottamiani kuvia Pyhältä, käsittelin kolme mieluista mustavalkoiseksi ja näpyttelin tilauksen.

Näin jälkikäteen hiukka harmittaa, miksemme siirtyneet suoraan tähän vaiheeseen. Paljon parempia nuo taulut kuin se tapetti. Ollakin, että täytyy kipaista Ikeassa ostamassa vielä pari Ribba-kehystä, niin saamme kaikkiin tauluihin samanlaiset kehykset. Yksi kehyksistä on sen verran löystynyt, että juliste ”lörpöttää”.

Eli kyllä, joululahja miehelle, jolla on jo kaikkea voi olla niinkin yksinkertainen kuin jostain merkityksellisestä kuvasta teetetty taulu/juliste. Jos ei kotiin mahdu, niin ehkä toimistolle? Ajatus siitä, että seinillä on tuttuja paikkoja, koko perheelle yhteisiä muistoja tuntuu tosi hyvältä. Tästä intoutuneena taidan teettää rappukäytävän tasanneseinälle mustavalkoisia kuvia reissuistamme.

Nyt kuopuksen kanssa keittiöpuuhiin. Helpolla mennään ja tortillatiistai on tällä viikolla tortillaperjantai. Toka vika viikonloppu ennen joulua edessä, joten vikat jouluvalmistelut tulee tehtyä. Meillä on paketit jo kuusen alla, mutta joku koko perheen lautapeli tekisi mieli vielä ostaa. Saa antaa vinkkejä tästä 🙂

IHANAA ALKANUTTA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,

PS. Uusille lukijoille tiedoksi; mancave näytti ennen tältä! Tosin tuo postauksessa oleva pohjapiirrustus muuttui vielä niin, että khh:n tilalle tuli kotikuntosali ja kuntoilutilan kohdalle Marian Bistro.


8 Responses to “Joululahja miehelle, jolla on jo kaikkea”

 1. Sanna sanoo:

  Mites kuvat siitä toisesta happyplacesta?
  Sinulla sieltä aivan ihania mm.auringonlaskukuvia:)

  • Maria sanoo:

   Huomenta Sanna

   ja juu, siitä onkin tuossa rappusten alla, ennen kuin astutaan sisään varsinaiseen miesluolaan, kaksi teetettyä kuvaa seinällä jo ❤️

   Ihanaa viikonloppua!
   PS. Nyt kun otit mökin puheeksi, niin just eilen illalla mökkihöperöidyttiin miehen kanssa ajatuksella mökkikauden lähestymisestä 😉

 2. Taina sanoo:

  Rappakalja-peli 🙂

  Meillä pelattu monet pelit ystäväpariskuntien kanssa ja sopii varmasti myös nuorisollekin.

  Rentouttavaa joulunaikaa!

  -Taina

  • Maria sanoo:

   Moikka Taina

   ja hei tiedätkö, mä en ole koskaan pelannut Rappakaljaa, mutta monet sitä kehuvat – kiitos siis vinkistä ❤️

   Kiitos samoin, rentouttavaa joulunaikaa myös sinne!

 3. Ninni sanoo:

  Heippa
  Meidän uusin peli villitys on Mexican Train.
  Kiva koko perheen peli 🙂 Suosittelen!

Kommentoi