perjantai 06. tammikuun 2017

Vanhempien valtakunta /remppakuvia

HEIHEI HELLUREI!

Ja hyvää loppiaista! Sitä aina ajattelee, että täyttää bloginsa kauniilla kuvilla. Mutta nyt on pakon edessä taivuttava, näistä remppakuvista ei kyllä millään muotoa saa kauniita 😀 Mutta hei, lopputuloksen voi kukin mielessään nähdä. Tästä tulee huikea. Lähdetäänhän mummulan yläkertaan, meidän vanhempien valtakuntaan. Rappukäytävän katto saa jäädä sormipaneelille:mummula-makkari-8-of-19 mummula-makkari-9-of-19

Yläkerrasta löytyy pienen pieni aulatila, josta on kulku oikealta esikoisen tulevaan huoneeseen ja vasemmalta vanhempien huoneeseen. Lähdetään vasemmalle eli meidän vanhempien tulevaan makuuhuoneeseen, joka muuten oli aikoinaan minun huoneeni. Huoneen takana oleva ullakko otetaan makuuhuonekäyttöön. Vanha takka saa lähteä ja sen tilalle tulee pieni kamiina. Tukipalkit saa myös luvan lähteä tai ainakin siirtyä sivummalle, sillä ne ovat meidän sängyn tiellä.

mummula-makkari-7-of-19mummula-makkari-3-of-19 mummula-makkari-6-of-19 mummula-makkari-5-of-19 mummula-makkari-4-of-19

Ylläolevasta kuvasta tultiin siis sisälle oikean käden puolelta. Vasemmalla olevasta ovesta on jatkossa kulku meidän vaatesäilytystilaan, joka on tällä hetkellä toiminut isona suihkuhuoneena:

mummula-makkari-14-of-19mummula-makkari-17-of-19 mummula-makkari-16-of-19Suihkutilan vieressä oleva entisen saunan seinä suoristetaan ja tuohon vanhan saunan, vanhan wc:n ja vaatehuoneen tilalle tulee iso tila (reilu 10 neliötä), johon tulee wc, suihku ja kodari).Allaoleva kuva on otettu vaatehuoneestamme päin, mutta sieltä ei tule kulkua tuonne wc-tilaan. Kulku wc+khh+s -huoneeseen on pelkästään aulasta.

mummula-makkari-15-of-19

Aulasta katsottuna tuo wc+s+khh näyttää tältä (siis tällä hetkellä :D):

mummula-makkari-2-of-19 mummula-makkari-19-of-19 mummula-makkari-18-of-19

Niin, että proggista pukkaa! Haluatteko vielä nähdä, miltä kuopuksen huone tällä hetkellä näyttää? 🙂

mummula-makkari-1-of-19

Aika tunnelmallista, eikö? Kauneus on katsojan silmässä 😉 Myös kellarikerros (eli tuleva mancave + Marian bistro + saunaosasto) on kokenut kummia. Palataan siihen vaikka myöhemmin viikonlopun aikana. Nyt Mama Maria’s meatball stew:n pariin ja hei, palaan kommentteihin kyllä vielä tänään. Tällä hetkellä tämä istuminen tuottaa tuskaa; eilen aamusta asti vihoitellut si-nivel ei tykkää sitten yhtään istumisesta; pitäisi olla liikekannalla koko ajan. Toivottavasti menee taas ohi viikonlopun aikana ja jollei mene, niin kiropraktikolle heti alkuviikosta.

AURINKOISTA LOPPIAISTA,

alle


8 Responses to “Vanhempien valtakunta /remppakuvia”

 1. Nina sanoo:

  Heissan,
  Projektia pukkaa…
  Mutta hei tuosta sormipaneelista tykkään, me laitettiin sitä rempan yhteydessä saunan seinään (lämpökäsiteltyä haapaa) -eikä oo kaduttu. Lauteena leveä kanadan mänty, lämpökäsitelty sekin.
  Kyllä se siitä valmistuu, pikkuhiljaa. 🙂
  Mukavaa Loppiaista! N

  • Maria sanoo:

   Moikka Nina,

   sanos muuta…los projectos 😀

   Oi että, kuulostaapa muuten hyvältä sormipaneeli saunassa! Kuten myös tuo leveä kanadan mänty. Mä en edes tähän hätään muista mitä meidän tulevaan saunaan tulee, mutta nyt aloin harkitsemaan noita teidän puulajeja 🙂

   Hiljaa hyvä tulee….

   Kiitsa ja samaa sinne <3

 2. Annika sanoo:

  Happy New Year Maria! Looks like there’s a Toronto Blue Jays fan in the house! Yay!

 3. MStina sanoo:

  Hassu pieni maailma, nyt iski silmään tuo Oriveden kylä\kaupunki. Sieltä on meidänkin isän suku kotoisin. Väittäisin, että noin pienessä paikassa on ollut tuttua väkeä.:)

  Ihanaa, että teillä on draivia tehdä remontti ja jatkaa kultaakin kalliimman talon elämää. Tällaisia suurehkoja päätöksiä itselläkin varmasti edessä tulevina vuosina. En tiedä olenko oikeassa elämäntilanteessa silloin mutta toivon todella että olen.

  Nauttikaa uuden luomisesta 🙂

  • Maria sanoo:

   Heippa,

   juu, pieni on maailma 🙂 Meillä isän kotitila on Rajalahdessa, Naappilassa (sukunimeltään Mikkola, mutta tilan nimi on Uotilan tila – mummuni puolelta tullut).

   Meillä ei oikeastaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin rempata tuo talo tai muuttaa muualle. Sillä en usko, että olisin tässä tien toisella puolen pystynyt asumaan, jos vieras perhe muuttaa tuonne lapsuudenkotiini 🙂

   Kiitos, nautitaan <3

 4. Riikka sanoo:

  Huh huh, tosiaankin los projectos! Aika nopeasti selasin kuvat. Nimittäin me tehtiin just tommosta remppaa miehen kanssa KAKSIN jokunen vuosi sitten. Välillä oli joku apukätenä, ei sen puoleen. Ei ole ikävä niitä aikoja, mutta valmista tuli. Välillä iski alakulo, kun kaikki sanoivat että ”on teillä hommaa”. Siis tehtiin yläkertaan remppaa (samalla tietty koko talo), jossa oli mm. vinttikomero (jossa joku oli jopa asunut!) joka purettiin ja saatiin lisää pinta- alaa. Purettiin vanha veski ja keittiö, yläkerrasta siis, tehtiin kylppäri sinne jne. Puutalo kun on, otettiin suihkukaappi käyttöön ja vessaan tuli kaksi pesuallasta. Niistä ollaan saatu kiitosta, ja on ollut kätevät nuo altaat. Nelihenkiselle perheelle tosi hyvä! Uuden talon tekeminen olisi tullut halvemmaksi ja neliöitä olisi saatu enemmän. Asuinpaikka on kuitenkin vailla vertaa, joten kaikkea ei voi saada. Eli tyytyväisiä ollaan!

  • Maria sanoo:

   Huomenta Riikka

   ja voi ei, sulla on vielä tuoreessa muistissa teidän los projectos 😀

   Mutta hei, eikös nyt voi olla hyvillä mielin, kun on itse tehnyt? Kuulostaa todella hyvältä tuo suihkukaappi ja kaksi pesuallasta. Näin meilläkin.

   Meilläkin olisi varmasti tullut halvemmaksi muuttaa muualle, mutta sydän sanoi näin <3

Kommentoi