sunnuntai 30. lokakuun 2016

Läheisyysterapiaa

HEIPPAHEI,

vaikka aluksi uumoilinkin, että tämän viikonlopun jälkeen olen kuin kuiviin puristettu tiskirätti, niin mitä vielä. Energiaa riittää vaikka muille jakaa. Vaikka selkä jumittaa ja muutenkin lihakset ovat maitohapoilla, niin tuota fyysisen työn määrää on kompensoitu molempina päivinä ihan urakalla läheisyysterapialla. Eilen illalla siellä veljen perheen luona ja tänään ystävien kanssa brunssilla. Oikeesti, kuinka onnekas sitä ihminen voi ollakaan, kun on saanut ympärilleen tällaisen joukon ystäviä? spoon-brasserie-1-of-16spoon-brasseriespoon-brasserie-9-of-16 spoon-brasserie-2-of-16Itä-Tampere on mulle ollut aina jotenkin todella kaukainen kohde. Toki siellä anoppilassa käyn usein, mutta muuten Itä-Tampere on jäänyt kokonaan kartoittamatta. Itätamperelaisilla on vissiin samanlainen tilanne Länsi-Tampereen kanssa? Rakkaat ystävät kutsuivat meidät brunssille Spoon Brasserieen, joka sijaitsee siellä kartoittamatta olevalla alueella, Itä-Tampereella. Häpeän myöntää, mutta en ollut kuullutkaan ko.paikasta aiemmin. Senpä takia ajattelin omistaa tuolle ihanalle paikalle kokonaisen postauksen. Jos siellä on muitakin yhtä ummikkoja kuin minä. Oli kuin olisi astunut toiseen olohuoneeseensa. Sisustus hiveli silmää ja hei, uusimmat sisustus- ja muotilehdet näkyivät olevan esillä. Paikka oli sopivan intiimi ja meidän 13 hengen porukan jälkeen ei montaa vapaata istumapaikkaa jäänyt. Joten suosittelen pöytävarausta 🙂spoon-brasserie-11-of-16 spoon-brasserie-3-of-16spoon-brasserie-12-of-16 spoon-brasserie-4-of-16

Olin aivan myyty tuosta sisustuksesta sekä erittäin ystävällisestä & ammattitaitoisesta henkilökunnasta. Siihen päälle vielä täydellisesti onnistuneet ruokavalinnat ja puheensorina kuulumistenvaihdon lomassa, niin sunnuntai muuttui kertaheitolla supersuloiseksi. Brunssi oli järjestetty erittäin fiksusti; jokainen seurue (esim meidän perhe erikseen) ruksasi A4:lle, mitä ruokia haluaa. Jokainen syöjä sai ruksittaa neljä kohtaa. Alkuun tuli suussasulavaa vastapaistettua leipää kera voin ja hillon. Sen jälkeen alkoi ruokien ilotulitus. Mangosmoothieta, marja-mixsmoothieta, hedelmäsalaattia (eikä mikään sellainen purkista kaadettu, vaan raikas marjoilla höystetty), munakasta ja kylmäsavulohta, paahtopaistimozzarellaleipää, croissanttia, broitsua ja lohkoperunoita (lapsille), omenakakkua, suklaabanaanikreppejä. Ah, I was in heaven, enkä ympärillä kuuluvan tyytyväisen mutinan perusteella ollut ainoa. Kahvi ja tuoremehu kuuluivat brunssin hintaan. 23 euroa ei ollut mielestäni lainkaan paha hinta siitä, että kierimme ravintolasta ulos 2,5 tunnin jälkeen 😀

spoon-brasserie-13-of-16 spoon-brasserie-5-of-16 spoon-brasserie-6-of-16 spoon-brasserie-14-of-16spoon-brasserie-1 spoon-brasserie-15-of-16
Ihan hyvä oli tankata vähän energiaa, niin läheisyyden kuin ravinnonkin muodossa, sillä loppupäivä kului tulevan kotimme kellarikerrosta tyhjentäessä veljen perheen kanssa. Nyt se on tyhjä, joten sopii remppamiehien saapua piikkaamaan lattioita huomen aamulla auki. Otin kellarista tänään ”ennen”-kuvia, joita ajattelin huomenna teille vilauttaa kera suunnitelmien täällä blogissa. Esimakua laitan vielä tänään Instagramin puolelle 🙂 Hei, tähän loppuun tulisi vielä häshtäg blessed, grateful ja happy. Elämä 

SULOISIN SUNNUTAI-ILTATERKUIN,

alle


11 Responses to “Läheisyysterapiaa”

 1. Nina sanoo:

  Hei, pitääkin poiketa Spoonissa, kiitos vinkistä!
  Ja täällä on yksi (ikuisesti) itä-Tamperelainen, näin se on etten toiselle puolelle Tammerkoskea ole eläissäni ”erehtynyt” asumaan.
  Toisaalta, Pispalan tai Tahmelan kohdalla voisin tehdä mielelläni poikkeuksen säännöstä. Tää on muuten jännä asia täällä Tampereella, vähän sama kuin syntyä joko Tapparan tai Ilveksen kannattajaksi.
  Itä tai länsi, Ilves tai Tappara, Tampere on ❤.

  • Maria sanoo:

   Moikka Nina,

   eih, te kaikki kommentoijat olette nyt ihan väärältä puolen koskea ;D ;D ;D

   Joo, se on jännä – kosken puoli ja jääkiekkojoukkue ovat syntymässä annettettu.

   Kuten totesit, niin Tampere on vaan niin ♥♥♥ Kuten myös te Itä-Tamperelaisetkin ♥

 2. MarjoH sanoo:

  Olet oikeassa, länsi vs. itä on kova juttu. Eikös sitä ole sanottu, ettei paljasjalkainen tamperelainen ylitä Tammerkoskea. Mulle nämä Spoonin kulmat ovat enemmän kuin tuttuja, sillä olen suurimman osan elämästäni asunut saman postinumeron alueella. Joten tervetuloa vaan tänne meidän hoodeille. Mä olen muuten käynyt päiväkerhoakin juurikin siinä Spoonin tilassa :). Mutta joka tapauksessa, Spoonin brunssi on ihana!

  • Maria sanoo:

   Moikka Marjo,
   hei sullehan sitten Spoon onkin tuttu! Mulle oli ihan uusi tuttavuus, mutta erittäin mieluinen sellainen ♥ Pitänee siis käydä siellä tois puol koskee jatkossakin ;D

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 3. Anu sanoo:

  Monesti ollaan ajeltu Spoonin ohi, aina mielessä, että ”pitäis” poiketa, mutta ei olla vielä saatu aikaiseksi, kyllä nyt on ihan pakko tämän suosituksen jälkeen! Ja KYLLÄ, Tammerkoskea ei ylitetä, kun on idässä aina asuttu niin idässä pysytään, länsi-Tampere on aika outoa mulle…

  • Maria sanoo:

   Moikka Anu,

   ei vitsit, mun täytyy kutsua teidät ihanaiset Itä-Tampereella pienelle turneelle tänne Länsi-Tampereelle 😀

   Mä en ole varmaan edes koskaan ennen ajanut tuota tietä, millä Spoon sijaitsee. Eikä ollut mieskään, vaikka on Itä-Tampereelta kotoisin. Onneksi on navigaattorit keksitty 😉

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

 4. Kaura sanoo:

  Oho, vaikka Tampereella asunkin, niin onpas uusi paikka mulle. 😮 Pitää joskus testata. Kiitos vinkistä.

 5. R-a sanoo:

  Mikä häpeä! Siis se etten ole vieläkään poikennut Spoonissa, vaikka asun lähellä. Nyt ryhtiliike asian suhteen. On se vaan niin outoa mennä toiselle puolelle kaupunkia, tässä tapauksessa länsi- Tampereelle. Pyrin kyllä tutustumaan kaikkiin kaupunginosiin, mutta jostain syystä se on jäänyt vähiin. Kesällä saatetaan poiketa ”vieraan” alueen uimarannoilla. Työelämässä ollessani poljin aina töihin hieman eri kautta, jotta tutustuin paikkoihin. Tampere.

  • Maria sanoo:

   Moikkelis!

   Suosittelen käymään, ihana paikka 🙂

   Hei tuo pyöräily antaa muuten ihan uusia ulottuvuuksia kotikaupunkiin; ensi kesänä olisi tarkoitus mennä Pyhäjärven ympäri (siis Pirkkalan reitti) pyörällä 🙂

   Ihanaa keskiviikkoa <3

Kommentoi