tiistai 25. lokakuun 2016

Herkuttelua

MOIMOI,

meinasin lisätä otsikkoon vielä ”hyvällä omallatunnolla”, mutta koska nämä taivaallisen hyvät mustikkasmoothiet eivät nyt kuitenkaan ole aivan kalorittomat, niin jätin tuon omatuntoaspektin pois ;) Jos kuitenkin vertaa viime viikon herkutteluun, niin todellakin teen sitä hyvällä omallatunnolla tuollaisen smoothien kera. Sillä se versus juustokakku. Jep, parempaan päin ollaan kuulkaas menossa. Hei, meillä oli tänä aamuna remontin aloituspalaveri ja ensi maanantaina aletaan piikkaamaan nykyisen autotallin eli tulevan mancaven lattiaa auki. Voi vitsit, vihdosta viimein! Niin jänniä aikoja elellään, että viime yönäkin valvoin miettimässä materiaalivalintoja. Ne täytyy tehdä hyvissä ajoin, ettei sitten remppaväsymyksen keskellä tule hutilaukaisuja. Senpä takia tästä sähköisestä päiväkirjastani, jota myös blogiksi kutsutaan, tulee materiaalipankkini, johon ajattelin koota ajatuksia kunkin tilan pintamateriaaleista.

Me saadaan aika kiva postaussarjakin aikaiseksi tästä remontista. Ja ihanaa on se, että siellä ruudun toisella puolella on monta auttavaa kättä ja monta viisasta neuvoa. Rempan alkaminen tietää sitä, että tulevan kotimme nurkat pitäisi olla tyhjät. Mitä tehdä tavaroille, joita ei halua myydä/viedä kaatopaikalle/antaa kierrätykseen, mutta joita ei kuitenkaan ihan heti tarvitse? Kuten autotallista löytyneille työkaluille sun muille, kaikille valokuville, koriste-esineille jne. Pitkään pohdin jo kontin vuokraamista pihaan, mutta tuo pihakin pitäisi olla tyhjä, sillä tuotapikaa saapuu kaivuri tekemään salaojia. Tyhjennyksen päälle vielä lupahakemukset mm. maalämpöön, kellarin asuintilaksi muuttamiseen ja pariin julkisivumuutokseen (ikkunamuutokset). Ai niin ja mökkikin pitäisi käydä laittamassa talviteloille. Pikkuisen monta rautaa taas tulessa etten sanoisi…mutta jollain kierolla tavalla tykkään taas tästäkin kiireestä ;)blueberry-smoothie-9-of-10 blueberry-smoothie-5-of-10 blueberry-smoothie-3-of-10blueberry-smoothie-7-of-10 blueberry-smoothie-1-of-10

Eipä sillä – ne sellaiset kiireettömät hetket, kun saa häärätä keittiössä, ottaa kuvia ja käsitellä niitä ovat ihan luksusta. Sekin on luksusta, kun saa rauhassa istua alas nauttimaan tekemistään herkuista. Mustikkasmoothiessa maistuu kookos, mutta ei liikaa. Maku on erittäin raikas ja eikä se juuri tarvitse kuin lorauksen hunajaa banaanin lisäksi ollakseen juuri ihanalla tavalla makea. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta viilasin vähän määriä:

MUSTIKKASMOOTHIE
2:lle

alin kerros
0,5 dl turkkilaista jugurttia
6 rkl kookoskermaa
1,5 dl jäisiä mustikoita
-sekoita blenderissä ja kaada laseihin
-laita pakkaseen hyytymään 20 minuutiksi

keskikerros
1 banaani
1,5 dl turkkilaista jugurttia
0,5 dl jäisiä mustikoita
0,5 dl kookoskermaa
2 rkl kookoshiutaleita
-sekoita blenderissä ja kaada laseihin
-anna hyytyä pakkasessa 10 minuuttia

ylin kerros
1 banaani
0,5 dl kookoskermaa
2 rkl kookoshiutaleita
1 rkl hunajaa
-sekoita blenderissä ja kaada laseihin
-koristeluun pensasmustikoita ja kookoshiutaleitablueberry-smoothie-4-of-10blueberry-smoothie-8-of-10blueberry-smoothie-10-of-10 blueberry-smoothie-6-of-10 blueberry-smoothie-2-of-10

Ja sitten vain istu hetkeksi tuijottamaan ikkunasta ulos ja nauttimaan ♥ Piti muuten vielä sanomani, että meidän hauvavauvalla on alkanut maitohampaat lähtemään. Aww, pikkuinen. Ylhäältä on lähtenyt kolme pikkunirsmiä tuosta edestä ja alhaalta kaksi. Pikkuisen tykkää purra käsiä sun muita. Onneksi puruluu on aina lähellä, niin saa sellaisen antaa tilalle. Myös jääkaappikylmät kurkkutikut ovat pop. Muuten Toby on onnensa kukkuloilla, kun arki on palannut. Pari ekaa iltaa reissun jälkeen oli todella levoton, mutta eilen rauhoittui taas tuttuun tapaansa yöunille. Meidän sängyn kautta tosin. Nukahtaa jalkopäähän sekunnissa ja sitten kun nostan lattialle omaan petiin niin jatkaa unia aamuun asti. 

Nyt imuri laulamaan ja pölyhuiska viuhtomaan. Yllättävän paljon tuollaisesta yhdestä isosta smoothiesta sai energiaa :)

TIISTAITERKKUSIN,

alle

PS. missä on se paljon luvattu lumisade?!?


8 Responses to “Herkuttelua”

 1. Johanna sanoo:

  Vauvahauva :-) Varmaan oli ensin ihmeissään kun palasitte kotiin, että pysytteköhän nyt siinä varmasti. Kun arki palasi ja rauhoittui niin teki vauvahauvakin. Varmasti ikävöi kovasti teitä kun olitte matkalla. Smoothiet näyttävät herkullisilta.
  Kivaa viikkoa kaikkien suunnitelmien ja tekemisten keskellä.
  T. Johanna

  • Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   jo juu, koiruli sai ihan hepulit meidät nähdessään :D Nyt on jo taas varma, että tässä olemme ja pysymme <3

   Kiitos ja ihanaa loppuviikkoa sinnekin <3

 2. Moikka!
  Ihan pakko oli vielä tulla jättämään kommentti: Aivan ihanat kuvat Maria!<3 Pöydän pinta (?) tuo upean taustan, samoin musta seinä. Eilisellä lenkillä palasin kotiin mukanani kimppu talventörröttäjiä, kiitos inspiksestä!<3

  Tuota smoothieta on pakko kokeilla!:D

  • Maria sanoo:

   Moimoi Taina

   ja voi kiitos <3 Mä niin rakastan ottaa ruokakuvia :)

   Tuo ei itse asiassa ole pöytä vaan sellainen puulevy, jonka roudasin mökiltä. Toimii kuvauksissa hienosti! Ja olehan hyvä, mä sain talven törröttäjävinkin Suvilta Valkoisesta Harmajasta :)

   Muksaa torstaita <3

 3. Riikka sanoo:

  Teillä on kaunis olohuone! Ja tumma seinä tuo kivan taustan ruokakuviin.

  • Maria sanoo:

   Moikka Riikka

   ja hei kiitos kaunis <3

   Mä tykkään kanssa tuosta tummasta seinästä, kuvausmielessä ja muutenkin! Mietin juuri kuumeisesti, minne sellaisen uuteen kotiin laittaisimme :)

   Ihanaa torstaita <3

 4. Matkatar sanoo:

  Vau mikä herkku, tätä täytyy kokeilla! Tykkäsin myös ihanista kuvistasi, niin tyylikkäät!

Kommentoi