tiistai 06. syyskuu 2016

Suuri sisustuskauppakierros Tukholmassa, vol 2

HEIPPAHEI JA AAMUPÄIVÄÄ,

nyt postausta, jota lupailin jo eilen illalle. Mutta meille tuli vähän muunlaista projektia ja blogihommat jäivät illalla. Niin ihania kuin nuo yhdeksän omenapuuta mummulassa ovatkin, niin eilen kirosimme ne sanonko minne. Tippuneita omenia oli ainakin tsiljoona ja eihän sitä nurmikkoa pysty ajamaan ennen kuin omput on kerätty. Huh ja hah. Tänä aamuna olen löytänyt itsestäni lihaksia, joita en tiennyt olevan olemassa. Hyötyliikuntaa, katsokaas. Tuo pikkuinen valkoinen karvapalleromme oli kovasti mukana touhuissamme ja nurmikonleikkuun jälkeen huomasin, että sisustuskoira on ottanut vaikutteita syksyn trendeistä; tassut ja masunalunen olivat aivan älyttömän kauniin vihreät :D Onneksi trendiväri lähti pesussa…

Sisustusliikkeisiin palatakseni. Täältä postauksestani löytyy sisustuskauppakierroksen ensimmäinen osa, nyt katsastetaan loppuihin käymiimme sisustuskauppoihin. Jälleen in random order. Tai lähinnä siinä järjestyksessä kuin ne kiersimme.

Norrgavel Stockholm Birger Jarlsgatan 27, 111 45 Stockholm

-kaunista ja skandinaavista, täältä Emilia löysi tulevan joululahjansa :)

Sisustuskauppa (30 of 30) Sisustuskauppa (28 of 30) Sisustuskauppa (27 of 30) Sisustuskauppa (29 of 30)

Dusty Deco Hornstulls strand 7, 117 39 Stockholm

-oi, Hornstull – ehkä mun yksi suosikkipaikkani Tukholmassa. Alkuun mietin, että mikä ihme paikka tämä Dusty Deco on, mutta hei – se oli täynnä aarteita. Vintageaarreaitta!

Sisustuskauppa (22 of 30) Sisustuskauppa (16 of 30) Sisustuskauppa (19 of 30) Sisustuskauppa (18 of 30) Sisustuskauppa (17 of 30)Sisustuskauppa (15 of 30) Sisustuskauppa (20 of 30)

House of Rym Hornsgatan 73, 118 49 Stockholm

-kauppa, josta olisin voinut ostaa jok’ikisen tavaran. Taas. Mutta en ostanut :) Kaunista ja skandinaavista. Eleganttia ja nuo astiat – to die for!

Sisustuskauppa (14 of 30) Sisustuskauppa (3 of 30) Sisustuskauppa (6 of 30) Sisustuskauppa (11 of 30) Sisustuskauppa (10 of 30) Sisustuskauppa (8 of 30) Sisustuskauppa (5 of 30)

Aikas monta sisustuskauppaa kiersimme pariin päivään, eikö? :) Eikä tässä vielä kaikki. Lisäksi kävimme Asplundilla (Sibyllegatan 31, 114 42 Stockholm), jossa ihastuin valaisimiin sekä ajatonta muotoilua oleviin huonekaluihin. Ehkä myös vähän marmoripintoihinkin :) Ihan harmittaa, että en ottanut kuvia Herr Judit Brandstationen (Hornsgatan 64, 118 51 Stockholm) tuota alla olevaa kuvaa lukuunottamatta. Ehkä reissumme mielenkiintoisin liike. Tuonne täytyy päästä uudelleenkin. Sisustusesineitä, koruja, aurinkolaseja, kaktuksia you name it. Ja kaiken lisäksi liikkeen tuoksu (kyllä!) ja taustalla soiva musiikki rimmasivat täysin esillä oleviin sisustusesineisiin. Nimensä mukaisesti tämä löytö sijaitsee 100 vuotta vanhassa paloasematalossa.

Sisustuskauppa (2 of 30)

Alla olevan kuvan hurmaavaa punaista taloa vastapäätä sijaitsi Behagligt (Södermannagatan 24, 11623 Stockholm). Omaan lompakkooni ehkä joiltain osin hiukkasen tyyris, mutta voi pojat, täältäkin olisin ehkä voinut ottaa jokaisen esineen omaan kotiini. Enkä vähiten niitä kauniita kalalautasia mökille. Tai tyynynpäällisiä, tai käsin maalattuja keramiikka-astioita.

Sisustuskauppa (1 of 30)

Toivottavasti nämäkin Tukholman vinkit tulivat teille tarpeeseen. Itse ainakin yllätyin Tukholman monipuolisuudesta. Tai sanotaanko niin, että aiemmin olen ehkä ummistanut siltä silmäni. Kun lähtee himpun verran etäämmälle keskustasta ja vanhasta kaupungista, voi löytää uusia ulottuvuuksia. Metrolla pääsee sutjakkaasti siirtymään paikasta toiseen, joten vaikka liikkeet sijaitsevatkin ripoteltuna kartalla sinne sun tänne, niin ne eivät ole kuitenkaan saavuttamattomissa.

Sitten olisi vielä Formexista muutama kuva tulossa, jos jaksatte vielä postauksen verran sympaattista Tukholmaa? Itse asiassa, koska Formexin kuvia on niin tuhottomasti, niin ajattelin ladata ne jonkinlaiseen kuva-albumiin netissä ja lisätä teille sinne linkin. Ei tule sitten kuvatulvapostauksia ylenmäärin ;)

AURINKOISIN TIISTAITERKUIN,

alle

PS. itselleni on aina helpompi hahmottaa kohteita, kun näen ne kartalla. Joten klikklik, niin näette kaikki esittelemäni sisustuskaupat ja ravintolat Tukholman kartalla.


7 Responses to “Suuri sisustuskauppakierros Tukholmassa, vol 2”

 1. Sanna sanoo:

  Kiva että laitat vinkkejä kun matkustat!Kysyisin vanhempiin postauksiin liittyen vinkkejä lomaan,miten eroaa Thaimaa ja Indonesia kohteina?Olemme matkustamassa ensimmäistä kertaa Thaimaahan ja vähän vinkkejä kaipaisin lähinnä esim.miten valmistauduitte matkaan,mitkä rokotteet?Selvisittekö ilman vatsatauteja ym?Otatteko valmismatkoja vai ”omat”paketit?Jos on jotain hyviä vinkkejä ruoan suhteen,onko syytä välttää jotain ym.Plussat ja miinukset kuulisin myös mielelläni Thaimaa /Indonesia :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei kiva kuulla, että nämä vinkit tulevat käyttöön :)

   Thaimaassa on tullut nyt käytyä kymmenisen kertaa ja Indonesiassa kerran. Sydän sykkii Thaimaalle, vaikka Indonesia (Bali) ihana onkin. Indonesialle pitää antaa vielä kyllä mahdollisuus! Balin reissun ajoitus (äidin sairaus pahassa vaiheessa) teki sen, että reissusta ei tullut ihan nautittua täysin rinnoin. Olemme olleet sekä omatoimimatkalla että valmismatkoilla. Valmismatkoissa on yleensä paremmat alennukset lapsille (alle 12 v) kuin omatoimilomissa. Mutta tykkään siitä, kun saa itse hoitaa lennot ja hotellit :)

   Toki perusrokotteet (Havrix – hepatiittiin) pitää olla kunnossa. Ne meillä otettiin ihan ennen ekaa reissua, myös lapsille. Mitään ruokia emme ole ko.maissa vältelleet eikä vatsapöpöt ole iskeneet.

   Indonesian ihmiset ovat ehkä vielä himpun verran ystävällisempiä kuin Thaimaan turistikohteissa olevat paikalliset. Plussia ja miinuksia on vaikea alkaa sen kummemmin erittelemään, mutta joku voi ottaa plussana sen, että Thaimaahan pääsee nopeammin lentämällä. Indonesiaan me lensimme Singaporen kautta ja siitä vielä kolmisen tuntia Balille. Tosin me tykkäämme lentää :)

   Ai niin, yksi plussa vielä Thaimaalle – ainakaan Balilla en nähnyt ihan niin valkoista hiekkaa ja turkoosia merta kuin Thaimaassa!

   Lisäksi ruoan suhteen tykkään enemmän Thaimaalaisesta, mutta kuten sanoin, niin ehdottomasti Indonesialle antaisin vielä toisen mahdollisuuden :)

   Me ollaan yhtä reissua lukuunottamatta reissattu Thaimaassa helmi-maalis-huhtikuussa ja sää on ollut mitä parhain. Indonesiassa parhain lomailusää on meidän kesälomien aikaan. Helmikuussa siellä oli sadekausi, mutta ei jokapäiväiset sateet haitanneet – päinvastoin. Thaimaassa on helposti tuohon aikaan järkyttävän (minun mielestäni järkyttävän ihanan) kuuma :D

   Joten valitsette kumman vaan, niin ihana reissu tulee <3

   • Sanna sanoo:

    Kiitos!Erittäin kiva kuulla että pidät Thaimaasta ja varsinkin että olet sielä usein käynyt,itellä meinas tulla jo epäilys mutta aika usein kuulee ihmmisten sinne palaavan jos ovat kerran käyneet!

    • Maria Maria sanoo:

     Olehan hyvä Sanna!

     Juujuu, Thaimaa rocks, vaikka tosi monet sitä tänä päivänä vähän dissaavatkin :) Ja vielä kun etsii autenttista Thaimaata, niin avot!

 2. Mysterious M sanoo:

  Ihania kuvia sulla täällä noista sisustuskaupoista! Olen joskus myös kiertänyt kaikki mahdolliset sisustuskaupat ihan siinä ydinkeskustassa, tais olla 10 v sitten ja sen jälkeen onkin sitten tyttärien toivomuksesta käyty noita vaatekauppoja enemmän:)
  Kiva saada näitä osoitteita, joten ens kerralla päätän minä, missä liikutaan:D

 3. Sarp sanoo:

  Dusty Deco vaikuttaa aivan ihanalta!

Kommentoi