lauantai 18. kesäkuu 2016

Kesän helpoin mansikkapavlova

Pavlova2Pavlova5Pavlova1 Pavlova3 Pavlova4 Pavlova8 Pavlova9

HEISSULIVEI

ja terkkuja mökiltä! Sielu lepää. Välillä sataa ja välillä paistaa, mutta yhtäkaikki; lämmintä on. Jokseenkin trooppinen ilma. Me tehtiin veljen perheen kanssa pikkuinen vaihtari lasten suhteen. Jätettiin esikoinen kaupunkiin serkuilleen ja otettiin pienempi kummityttö mukaamme mökille. Viime yöstä ei puuttunut dramatiikkaa. Niin kovin pelle pelottomina suuntasivat tytsyt saunamökkiin yöksi, mutta heräsin kolinaan kahden jälkeen yöllä. Pikkuiset pelle pelottomat ryntäsivät häntä koipien välissä päämökkiin. Eivät olleet kuulemma nukkuneet vielä silmäystäkään, kun hiiret olivat vallanneet saunamökin. Hih, eipä siellä hiiriä näkynyt, mutta sade ropisi huopakattoon ja kuulosti hiiren rapinalta. Ensi yönä taidamme nukkua saman katon alla koko kööri :)

Tänään ollaan vain oltu. Se tulee välillä niin tarpeeseen. Toisella silmällä olen seurannut Rouva Ministereitä ja toisinaan noussut ylös sohvalta tekemään jotain pikkujuttuja. Mikä siinä on, että siinä sohvalla ei osaa maata pitkää aikaa? Taitaa olla meidän äitien perusominaisuus. Kesäkuu on jo yli puolen välin ja mä en ole tehnyt tälle kesälle ainuttakaan pavlovaa. Pidemmän aikaa mukana seuranneet lukijat taitavatkin muistaa the kesän parin kolmen vuoden takaa, kun laskin tehneeni 17 pavlovaa. Jep, sitä pavlovaa tuli korvista niin meiltä kuin kaikilta vierailtakin. Pari vuotta tässä välissä on menty vähän vähemmän ”pavlovamattomana”.

Pavlova on kuitenkin kesän helpoin herkku. Pappilan hätävaran ohella. At Maria’s pavlova on myös yksi käytetyimmistä hakusanoista, joilla blogiini tullaan. Mun pavlovan marenkipohjaan kun ei tule kuin kahta ainetta. Kertoo juurikin siitä, että suosin yksinkertaista ruoanlaittoa ja leipomista.

PAVLOVA

Marenkipohja
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

-vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi
-lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää
-levitä vaahdosta lusikalla leivinpaperille noin 1,5 cm korkea ympyrä
-paista 120 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja laske lämpö sitten 100 asteeseen.
-jatka paistamista noin 1,5 tuntia, kunnes marenki on kovaa.

Täyte
1 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
mansikoita
bastogne-keksimurua

Tällä kertaa tein taas pitkästä aikaa kaksi marenkipohjaa. Isomman ja pikkuisemman. Muistin taas, miksen ole kerrospavlovaa pitkään aikaan tehnyt. Se on ”vähän” hankala leikata. Makuun ei osin vaikuttanut tuo kaksikerroksisuus. Mutta hei, arvatkaas miten nyt kävi? Se vajaa pari viikkoa sitten aloittamani sokerilakko koki pikkuisen kolauksen. Koko aikana en ole syönyt herkun herkkua. Siis karkkia, pullia tms. Ja täytyy kyllä sanoa, että tämä pavlova maistui hyvälle, mutta sokerisuus tökkäsi. Big time. Vaikken tuohon vaniljavaahtoon sokeria lainkaan laittanutkaan. Pavlovan täytteitä voi varioida mielensä mukaan. Mansikkapavlovan lisäksi on tullut kokeiltua valkosuklaamustikkapavlovaa ja jouluista pavlovaa. 

Nyt imurointipuuhiin ja sitten ribsien keittoon. Huomenna katsastetaan mökkiterassin sisustukseen. Lisäksi luvassa ihan mielettömän upea arvonta!

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,

alle

PS. ja hei vinkkinä, silloin kun on vieraita tulossa niin tuon marenkipohjan voi tehdä jo paria päivää ennen valmiiksi :)


9 Responses to “Kesän helpoin mansikkapavlova”

 1. Avatar Suvi sanoo:

  Näin aamupäivällä Instagramissa sun kuvan, jossa kerroit viettäväsi Rouva ministeri -maratonpäivää. Harmittelin miehelleni, miksen itse pysty samaan, pelkkään olemiseen. Aina pakko puuhata jotakin! Lohduttavaa lukea nyt, että meitä on muitakin :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Suvi,

   juu, meillä pyöri Rouva Ministeri eilen telkkarissa ja otettiin kiinni missattuja jaksoja. Kyllähän mä siinä sohvalla jaksoin aina tovin pötkötellä. Ennen kuin menin hääräilemään :D

   Suloista sunnuntaita <3

 2. Lurpsis! Mullakin taitaa olla yli vuosi aikaa edellisestä pavlovasta. Se on kyllä hyvää ja vaihtelua saa kivasti päällisiä muuntelemalla.:)
  Juuri illalla katseltiin miehen kanssa Rouva Ministerin viimeinen jakso (kuulema kolmas kausi on tulossa, jee!) ja hei, aamulla vielä Vacation Netfliksistä, se teidän on pakko katsoa yhdessä miehen kanssa!!On nimittäin jatkoa noille Griswold-leffoille, joista luultavasti sun mies tykkää. Chevy Chasen leffoille jatkoa. Sai nauraa!:DD Me on tällä viikolla oltu erilaisilla kokoonpanoilla kotosalla, ja viimeiseksi saatiin olla miehen kanssa vuorokausi kaksistaan. Paras kai alkaa opettelemaan sitä kaksinoloa taas, kun lapset kasvaa.:)

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Taina!

   Jee, kiitos tiedosta – just eilen sanoin M:lle, että nyt jäi Rva Ministeri kyllä sellaiseen kohtaan, että suattaapi olla jatkoa tulossa :)

   Me katottiin tuo Vacation tuossa joku aika sitten ja ei vitsi, olihan se hyvä :D :D :D

   Ihanalta kuulostaa, välillä tekee hyvää olla kaksin <3 Vaikka sitä onkin ensi alkuun ihan pihalla, että mitä sitä kuuluu tehdä ;)

   Suloista sunnuntaita <3

 3. Avatar Johanna sanoo:

  Hei! Kiitos inspiroivasta blogistasi ja ihanista resepteistä. Miten kauan marenkipohjat säilyvät ja miten niitä säilytät? Herkullisen näköisiä kuvia. Täytyy alkaa leipoa. Voimia haastavaan elämänvaiheeseen. Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Johanna!

   Ja voi kiitos kaunis <3

   Mä olen säilyttänyt marenkipohjia maksimissaan kolme päivää ja ihan huoneen lämmössä. Jos on kovin kosteaa ja kuumaa, niin voi lätsähtää. Jostain olen lukenut, että säilyisivät myös pakkasessa. Mutta tätä en ole itse kokeillut.

   Kiitos ja ihanaista sunnuntaita sinne <3

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Kiitos kakkuvinkeistä! Meidän juhannuspöytään tehdään mansikkapavlova, tuskin maltan odottaa! Kävin muuten kurkkaamassa tuota valkosuklaa-mustikkapavlovan reseptiä ja kiinnitin huomiota siihen, miten paljon parempilaatuisia valokuvasi ovat nykyään. Sun kuvat on ihania ja kuvaat hyvin, niitä on ilo katsella!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Minttu
   ja olehan hyvä :) Oih, mansikkapavlova on aina hyvä vaihtoehto!

   Voi kiitos kaunis, ihana kuulla <3 Sitä kun on niin jotenkin kriittinen omien kuviensa suhteen :D

   Iloista juhannuksen odotusta <3

 5. […] mikä olisi nopea jälkkäri grilliruoalle. En tunnetusti ole mikään innokas leipuri mutta At Maria’s -blogin ihanat kuvat ja lupaus helposta reseptistä houkuttelivat minut kokeilemaan pavlovan valmistusta. Sen verran jännitti, että ensimmäisen […]

Kommentoi