tiistai 30. heinäkuun 2013

Valkosuklaamustikkapavlova

Hiphei,
ja huomenta! Mikään ei taida olla ärsyttävämpää kuin herätä kesälomalla lehtimyyjän (jolle on oikeasti sanonut jo 10 kertaa tämän vuoden puolella ei kiitos) soittoon. Olin unohtanut laittaa puhelimeni äänettömälle. Murmur. No, harmitus hälveni aamukahvin myötä ruokatilan pöydän ääressä istuessani ja sateista maisemaan katsoessani. Tuohon mökin eteen järvelle laskeutui aamutuimaan (onhan klo 9 näin kesälomalla aamutuimaan, onhan? 😉 kolme kanadanhanhea aika näyttävästi. Oli kaunis näky, harmi etten ehtinyt hakemaan kameraa tarpeeksi ajoissa. Lintuset lähtivät yhtä nopeasti kuin tulivatkin.
Ei kesää ilman pavlovaa, right?! Tosin viimekesäiset 17 pavlovaa löi vähän yli, myönnettäköön 🙂 Tänä kesänä olen tainnut tehdä nyt kaksi tai kolme pavlovaa. Eli ollaan pysytty kohtuudessa. Pavlova on vaan niin älyttömän helppo tehdä ja yleensä teen tuon pohjan jo edellisenä iltana ja jätän yöksi uuniin kovettumaan. Ensimmäisen kerran pari kolme vuotta sitten tein pavlovan maizenan ja etikan kanssa, mutta sen kerran jälkeen tulin tulokseen, että ihan perusmarenkipohja toimii mun (kärsimättömän) luonteellani parhaiten.
Yleensä teen ihan perusmansikkapavlovan, johon marenkipohjan päälle tulee kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Joskus yhdistän tuohon kermavaahtoon kuningatarrahkaa, joka antaa makua. Joulun aikaan tein jouluisen pavlovan, kuvia täällä. Silloin tein kaksi marenkipohjaa ja täytin välin luumurahkakermavaahtoseoksella. Viime viikolla tein valkosuklaamustikkapavlovan; marenkipohjan tein tällä hyväksi kokemallani ohjeella:
Pavlovan marenkipohja

3 munan valkuaista
2 dl sokeria
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri. 
Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoiseksi. Paista uunissa 10 minuuttia 150 asteessa, jonka jälkeen 
laske uunin lämpö 90-100 asteeseen. Paista puolitoista tuntia ja tarvittaessa 
pohja kannattaa jättää jälkilämpöön pidemmäksikin ajaksi.
Valkosuklaamustikkapavlovaan raastin tuonne pohjaan valkosuklaata hieman. Tyttöjen synttäreiden aikaan jätskikakun pohjaan tulee laitettua värikkäitä M&M-karkkeja. Mielikuvitus vain rajana! Valkosuklaamustikkapavlovan pohjan päälle lisäsin banaaniviipaleita, vatkasin kerman, lisäsin tuoreet mustikat ja valkosuklaata. Toimi aivan tajuttoman hyvin!
Hei, sydämellisesti tervetuloa uusille lukijoille ja uusille FB-tykkääjille 🙂 Toivottavasti viihdytte! Nämä mökkipostaukset ovat vallanneet blogini toistaikseksi, mutta viikon päästä ollaankin taas eri sfääreissä, joten postaukset tulevat niistä omista rakkaista (ja niin moneen kertaa nähdyistä) kotimaisemista 
Me lähdetään nyt poimimaan nuo loput mustikat; saatiin vihdosta viimein aikaiseksi ostaa eilen sellainen muovinen mustikanperkauslauta (vai miksiköhän sitä mahdetaan kutsua…). Edellisessä 10 litrassa meni siistimisessä hermot. Joten yritetään uudelleen. Sitten suunnitelmissa on mustikkahillojen keittäminen. Niitä s:n kylmiä aamuja aamupuuron kera odotellessa. Teelusikallinen mustikkahilloa maistuu silloin puuron päällä. 
Suloista (sateesta huolimatta) tiistaita toivotellen,
Edit: huomasittehan oliivipurkin maljakkona? Kuten eilisessä postauksessa todettua, niin mulla on täällä möksällä todellinen kukkamaljakkopula. Täytyy tuoda kaupungista muutama sellainen 🙂

26 Responses to “Valkosuklaamustikkapavlova”

  1. Anonymous sanoo:

    Näyttääpä syötävän hyvältä.Kiitos!
    Puhelinmyyjästä pääsee eroon soittamalla numeroon
    060013404. Kielto tulee voimaan noin kuukauden kuluttua ja on voimassa kolme vuotta.
    Irma

    • Maria sanoo:

      Kiitos Irma ja kiitos puhelinnumerovinkistä! Toisinaan menee niin hermot puhelinmyyjiin, mutta työtähän hekin vain tekevät 🙂

      Mukavaa viikonloppua!

  2. Anu sanoo:

    Tätä pitäis kyllä testata! Just kyllä päätin,että olis syytä ottaa ryhtiliike syömisen ja liikkumisen kanssa;) mut,jos tulee vieraita niin sitte teen:) ite huomaan kans,että vaikka kesä onkin ihanaa niin kummasti se syksykin alkaa pyöriä mielessä..saa taas sisustella ja olla sisällä ihan hyvällä omallatunnolla.kynttilöitä olenkin jo polttanut.mukavia möksäpäiviä:)

    • Maria sanoo:

      Testaahan ihmeessä! 🙂 Ei mekään omalle porukalle näitä tehdä, mutta onneksi on käynyt paljon vieraita möksällä 😀 Kyllä, syksy tulee pian kynttilöineen päivineen!

      Kiitos ja ihanaa viikonloppua! 🙂

  3. Katri sanoo:

    Oih, onpa ihanan näköistä…

  4. Mmmm looks good! Yummie, xx Nilla

  5. littleB sanoo:

    Oiii, näyttääpä ihan tajuttoman herkulliselta! Tuohan sopis mullekin herkuksi kun on gluteeniton! 😛

  6. Kauniin valoisia kuvia. Ja ihanaa, että teet postauksia mökiltäkin! 🙂

  7. Kaati sanoo:

    Todella kiva saada pavlovaohje, jota on testattu monta kertaa! Olen nimittäin aina tuskastellut, tarvitaanko niitä etikoita/sitruunamehuja/maizenoita oikeasti, ja mikä on sopiva paistolämpötila ja -aika, kun kaikissa ohjeissa on eri määrät. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun vaikka viikonloppuna!

  8. Anonymous sanoo:

    Voi Maria:) sulla on niin mielettömän hyvät ohjeet niillä onnistuu:)) taivaallisen hyvä toi mustikkavalkosuklaapavlova, tein sen tänään(synttäripäiväkseni). Ei muuten munkaan kärsivällisyys riittäisi etikka hommiin.
    Sonja
    ps. teillä on todella kaunis mökki ja miljöö:)

    • Maria sanoo:

      Myöhästyneet onnittelut Sonja 🙂 Ja tosi mukava kuulla, että onnistuit pavlovassa!

      Kiitos kaunis 🙂

  9. Iina sanoo:

    Minäkin kokeilin eilen ensimmäistä kertaa pavlovan tekoa. Ongelmaksi muodostui pohjan siirto leivinpaperilta tarjoiluastiaan. Murusiksi meni ja lopulta oli pakko jättää leivinpaperi alle. Onko sulla vinkkejä tähän? Vai oliko mun marenki sittenkin liian pehmeää vielä….

    • Maria sanoo:

      Voi ei, vatkasitko ihan kiiltäväksi ja kovaksi tuon vaahdon? Mulla on kerran muistaakseni jostain syystä käynyt niin, että marenki on mennyt kahdeksi osaksi, kun on juurikin jäänyt kiinni leivinpaperiin. Yleensä sen pohjan saa ihan nostamalla pois leivinpaperista, mutta joskus otan avuksi lastan tms.

  10. Vanilja sanoo:

    Kauniita kuvia ja herkullisen näköinen pavlova 🙂

  11. Melody sanoo:

    Tämä blogisi on aivan ihana ja teillä on kaunis koti ja mökki! Usein olen käynyt täällä kurkkimassa, mutta nyt päätin liittyä lukijaksi ja jättää kommenttia.:) Tosi ihania reseptejäkin sinulla on täällä, tämä pavlova on varmasti taivaallista sillä rakastan mustikoita sekä valkosuklaata. Ja ne kanacesarwrapit menevät kokeiluun ja pian! Mukavaa loppuviikkoa sinulle.:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Melody ja kiva, että liityit lukijaksenikin 🙂 Pavlova raikastuu mustikoilla! Kiitos, ihanaa viikonloppua sinulle 🙂

  12. Anonymous sanoo:

    Kiitos hyvästä pavlovaohjeesta! Tein ensimmäistä kertaa marenkia ja pohja onnistui ohjeellasi täydellisesti 🙂 Jos marenkipohjan tekee valmiiksi edellisenä päivänä, niin tuleeko se säilyttää huoneenlämmössä vai jääkaapissa, entä ilmavasti vai kelmuun käärittynä?

  13. […] marenkipohjan ohje on alunperin At Maria’s […]

Kommentoi