perjantai 10. kesäkuu 2016

Just do it!

gym1 gym2gym5 gym4gym3

HEIHEI HELLUREI

ja terkkusia töistä! Vaikka nuo pari lomapäivää tulivatkin tarpeeseen, niin kyllä se on työ kaikkine ihanine sivuominaisuuksineen, joka pitää elämän balanssissa. Syksyllä olisi tarkoitus hypätä tyhjän päälle hetkeksi eli pois tästä päivittäisestä maalien kanssa touhuamisesta, mutta enhän mä todellakaan ihan kokonaan pois kuvioista voi jäädä. Pakko mun on kotoota käsin saada seurattua tilauskantaa, laskutusta, reaaliaikaista tuloslaskelmaa ja taseen loppusummaa. Se on iskostunut tuonne selkärankaan näiden vuosien aikana. Pitää olla kaikki narut käsissä ja tietää, missä mennään. Hyppy tuntemattomaan on sellainen just do it -juttu. Kuten tuo eilinen kuntosalille paluukin.

Koko kevään ja alkukesän olen manannut sitä plääh-olotilaa. Yrittänyt käydä juoksemassa. Saamatta juoksuvaihdetta kuitenkaan ihan päälle siinä mittakaavassa kuin aiemmin. Runners high:ta on jahdattu oikein urakalla ja välillä on päästy sinne. Siihen euforiseen vaiheeseen, kun juoksukengät rullaavat kuin itsestään ja voi keskittyä musiikista ja maisemista nauttimiseen. Ennen lapsia kävin aktiivisesti kuntosalilla ja jumpissa. Parhaimpina viikkoina jopa kuusi kertaa. Tykkäsin touhusta ihan älyttömästi. Kunnes rakastuin juoksemiseen ja aikatauluttomuuteen.

Mutta nyt kun juoksu ei enää ole tuntunut omalta, niin ajatus salikortin aktivoimisesta/hankinnasta on käynyt mielessä. Tiistaina soitin veljen vaimolle, että torstaina mennään. Eilen päivällä meinasin jo soittaa, että ei mennäkään. Onneksi en soittanut. Reilu tunti salilla touhuttiin ja heräteltiin lihaksia. Illalla sai kaatua sänkyyn väsyneenä, mutta onnellisena. Tänä aamuna herätessäni lihakset tuntuivat just siltä, miltä muistinkin. Ihanan väsyneiltä. Kenties hivenen raskailtakin. Se sali, missä aiemmin olin jäsenenä oli kiva. Yksi asia tosin häiritsi suunnattomasti. Tuntui, että pitäisi olla viimeisen päälle vaatteissa ja laitettuna. Mä en halua mennä salille vertailemaan itseäni muihin. Menen sinne liikkumaan ja tekemään sitä omaa treeniä, en näyttäytymään. Mä haluan voida mennä sinne siinä kymmenen vuotta sitten ostamassani jumppatopissa, joka tuntuu hyvältä päällä. Vaikkei se olisikaan edes minkään merkkinen. Mä haluan voida olla salilla hikisenä ja ilman meikkiä. Hiukset pinnillä otsalta pois vedettynä. Tiedätte varmaan, mitä tarkoitan :) Nyt on uusi sali ja ainakin eilisen perusteella näyttää siltä, että se on just mun paikka.

Sunnuntaina mulla on tapaaminen pt:n kanssa. Haluan selkiyttää tavoitteeni. Tai tiedänhän mä tavoitteeni; kokonaisvaltainen hyvinvointi, mutta haluan ammattilaisen näkökulman siihen, miten liikunnan osuus siihen vaikuttaa. Ilman ylilyöntejä, jotka on valitettavasti mulle tuttuja. Se on ollut aika usein kaikki tai ei mitään. Sitten on kärvistelty penikkataudin kourissa tai sitten pitkittyneen flunssan, kun ei ole malttanut ottaa niitä lepopäiviä. Eli järki kädessä, on mun mottoni tämän hyvinvoinnin suhteen. Teoriassa kuulostaa hyvältä, eikö? Mä olen aina ollut teoreetikko, se käytännön toteutus onkin ollut se pullonkaula :D Se, missä aiemmin annoin spinningpyörälle kyytiä solakamman uuman toivossa on nyt vaihtunut siihen, että haluan olla vahvempi ja jaksaa paremmin. Eipä se vyötärön solakoituminenkaan haittaisi, mutta se ei ole se primäärisyy liikkumiseen.

Tarinan opetus; just do it. Jos olette pohtineet hyppyä tuntemattomaan, salijäsenyyttä, uuden harrastuksen aloittamista tai ihan mitä vaan. Tehkää se nyt! Ei huomenna, maanantaina tai syksyllä. Itse olen mestari keksimään tekosyitä, että miksi en. Kuten nyt salijäsenyyden kanssa; kesä, mökkeily, kesäherkuttelu, hektinen elämänvaihe, reissut…koska sinne salille nyt oikein ehtisi. BS, sanon minä. Kyllä sinne ehtii, jos vain haluaa! Ja mä haluan :)

IHANAA PERJANTAITA KAUNOKAISET,

alle


8 Responses to “Just do it!”

 1. Sahrami sanoo:

  Moi Maria,

  Kaikki postauksesi olen lukenut, mutta jäänyt jostain syystä vastaamatta. Kovasti tsemppiä raskaaseen elämäntilanteeseen ❤

  Jos kiinnostaa yhdistää aikatauluttomuus ja treenaaminen niin suosittelen tutustumaan osoitteeseen inwell.fi. En ole muuten mikään kyseisen palvelun mainostajan, vaan tavallinen innostunut käyttäjä. Minä olen jäänyt koukkuun :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan

   ja hei kiitos tuhannesti <3 Raskaita aikoja eletään, mutta liikunta auttaa!

   Hei, kiitos vinkistä, käyn tsekkaamassa tuon saman tien!

 2. Anu sanoo:

  Hyvä kirjoitus (kuten sulla aina)! Mä olen kanssa ihan mestari noissa teorioissa, käytännön toteutus sit vähän uupuu. Ja olen kyllä mestari myös tekosyiden keksimisessä, miksi juuri ny ei kannata aloittaa aktiivista liikuntaa, keventää ruokavaliota jne, vaikka kuinka tietää, että siitä tulee vain ja ainoastaan hyvä olo.

  Mukavaa viikonloppua sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu
   ja voi kiitos <3

   Hei, ihana kuulla etten ole ainoa teoreetikko :D Sehän se just on, että liikunnasta tulee niiiin hyvä olo. Sen kun muistais!

   Kiitos samoin sinne <3

 3. Hennu sanoo:

  Tekee varmasti sinulle hyvää saada ajatuksia muualle ja hyvää oloa kehoon. Ansaitset sen! Liikunta kyllä helposti jää minullakin. Aina kun on vähänkin kiire niin ei kerkeä edes lyhyelle lenkille. Tsemppauksen paikka!

  Voimia & kaunista viikonloppua <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hennu

   ja kyllä, liikunta tekee ihmeitä! Se on jännä juttu, että eihän sitä tarvitsisi kuin sen puolisen tuntia lenkkeilyä saadakseen hyvän olon – mutta kiireessä tuntuu, että sekin on liikaa :)

   Kiitos ja ihanaista viikkistä sinnekin <3

 4. Marianne sanoo:

  Moikka Maria,
  Lähdin kysymään henkilökohtaista mielipidettäsi siitä miten koet Polarin toimineen saliharjoittelussa? M400:hän luokitellaan juoksukelloksi, mutta mutta… Täällä pohditaan uutta kaveria, M400 tai A360 (uutuus fitnessmittari). Tuo sykkeen mittaaminen ranteesta vieroksuttaa vain hieman, koska välillähän kellon pitää roikkua paidassa tai on tuusan nuuskana kahvakuulien toimesta.

  Kesäterkkuja ja kiitos ihasta, aidosta blogista!
  -M

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marianne
   ja anteeksi, kun vastaus vähän kesti!

   Kyllä tuo M400 menee salilla siinä, missä juostessakin. Mä pidän kelloa esim. kahvakuulaillessa lattialla ja hyvin on sinne asti sykevyö kantanut :)

   Kiitos ja ihania kesäpäiviä sinnekin ❤

Kommentoi