torstai 09. kesäkuu 2016

Viva la vida – rakkaudesta elämään!

*yhteistyössä Indiedays ja Albali

MOIKKAMOI!

Olen tässä viime viikkojen aikana kieltäytynyt vaikka mistä kivoista yhteistyökampanjoista, mutta kun kuulin Indiedaysin ja Albalin yhteistyökampanjan idean tiesin heti, että tämä on mun juttu. Elämänilo ja elämä kun ovat olleet viime aikoina kovin paljon tapetilla täällä blogissani. Tällä kertaa niitä peilataan espanjalaisuuden kautta, niin espanjalaisen elämää syleilevän asenteen kuin espanjalaisten viinienkin kautta. Yhteistyökampanjan myötä saimme maisteltavaksemme huikean hyvän ja kesälle maistuvan Viña Albali Verdejo valkoviinin sekä moneen makuun sopivan Viña Albali Gran Selección Tempranillo hanaviinin. Näistä ensimmäinen on saatavilla kesän ajan myös puolikkaassa (37,5 cl) pullokoossa. Kuinka kätevää; tuosta kun riittää kahdelle ihmiselle mukavasti iltaruoan seuraksi tai seurustelujuomaksi. Hanaviini pääsee käyttöön, kun kokoamme ystäviä pöydän ympärille, tarjoamme kattavan tapaspöydän ja jututamme maailmanmenosta. Tässä onkin aika paljon kirittävää sosiaalisella puolella enkä malta odottaa, että pääsemme juhlistamaan elämää hyvässä seurassa! Vina Albali 1ID Vina Albali Vina Albali 4

”Elämäniloa ovat ystävät, nauru, tarinat, myöhään istutut illat, suussasulava ruoka ja loistava viini”

Tämä lauseeni pitää paikkansa vielä tänä päivänäkin, mutta erityisesti se vie ajassa taaksepäin aikaan, kun vierailin Madridissa yliopistosta vaihdossa olevan ystäväni luona. Viiden päivän aikana sain pintaraapaisun lisäksi kokea mitä espanjalaisuus on. Kokea pikkukujien tapaspaikat, kuulla ikkunasta kantautuvan puheensorinan ja todistaa sitä palavaa intohimoa elämää kohtaan. Sitä, kun koko suku istuu illallispöydän ääreen ja syö nauttien, viiniä maistellen. Kaikki saman pöydän äärellä, vauvasta vaariin. Tarinoita kertoen ja naurun remakoita päästellen. Kuulumisia vaihtaen ja vastapuolta läsnäololla kunnioittaen.

Madrid on ehkä Euroopan kaupunkikohteista sellainen, joka on jäänyt eniten mieleeni. Sellainen, johon on ehdottomasti päästävä uudelleen. Muistan ne aamuyön tai varhaisen aamun tunnit, kun ystäväni kanssa kävelimme aidosta espanjalaisesta atmosfääristä Solin aukion kupeessa sijaitsevaan majapaikkaamme. Alakerran naapurin oven läpi kuului aamun uutiset ja vahvan pannukahvin tuoksu tuli sieraimiimme. Muistan, että neljänteen kerrokseen kapuaminen oli koko yön tanssituilla jaloilla hieman haastavaa, mutta vaikka jalat hyytyivät, niin hymy ei hyytynyt. Välillä istahdettiin ihailemaan rappukäytävän myrkynvihreitä seiniä ja sitten taas jatkettiin. Hymy ei hyytynyt edes parin tunnin yöunien jälkeen, kun olin jälleen valmis valloittamaan kaupunkia. Ihastelemaan taidemuseo Pradon mestariteoksia tai istumaan hikoileva valkoviinilasi edessäni ihmisvilinää katsellen. Espanjalaisten suunnatonta elämäniloa itseeni imien. Vina Albali 5 Vina Albali 8 Vina Albali 3 Vina Albali 11

Monet ovat kysyneet, mistä tämän elämäniloni ja rakkauteni elämää kohtaan olen saanut. Ties vaikka tuolta Madridin reissulta ja aiemmilta Espanjan matkoilta olisi tarttunut mukaan pala oikeaa asennetta :) Siestaa en ole oppinut vielä viettämään, mutta mañana -asennetta olen ottanut käyttöön viime aikoina. Elämästä kuuluu nauttia ja jos joku homma ei tänään natsaa, niin ehkä sitten huomenna. Elämä ei kaadu siihen, jos pyykkikasa ei ole viikattu samantien sen kuivarista ottamisen jälkeen. Elämä ei myöskään kaadu yhteen viinilasilliseen.

Niin kuin tiedätte, niin nautin suunnattomasti siitä yhdestä viinilasillisesta perjantai-iltana töiden jälkeen. Näin kesällä olen antanut itselleni luvan nauttia viinilasillisesta jopa keskellä viikkoa. Olen laittanut elämän risaiseksi :) Ja rakastanut joka sekuntia. Äidin kanssa tuossa keväällä paljon puhuttiin elämästä ja sen rajallisuudesta. Siitä, että tärkeintä elämässä on nauttia matkasta. Elää elämä niin, että se elämänpolku on mahdollisimman leveä. Kokea, nähdä, tehdä ja rakastaa. Kaatua, nousta ylös ja jatkaa matkaa.Vina Albali 10 Vina Albali 9 Vina Albali 3Vina Albali 7

Tehdä niitä asioita, joista nauttii. Itse nautin suunnattomasti ruokareseptien suunnittelusta, ruoanlaittamisesta ja tyhjistä tarjoiluastiosta ruokailun päätteeksi. Kampanjan myötä pääsen toteuttamaan juuri näitä nautintojani. Kutsua ystävät koolle, istua iltaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Saas nähdä, keitä pöydän ääreltä löytyy. Kenties tuo ihana ystäväni, joka opetti viiden päivän aikana minulle elämästä enemmän kuin osaa aavistaakaan ja joka on sittemmin asettunut Suomeen asumaan espanjalaisen miehensä kanssa :)

Itselläni on ainakin sellainen tunne, että tästä kesästä tulee vielä ikimuistoisin. Monella tapaa, mutta ehkä eniten sen takia, että olen jälleen saanut muistutuksen nauttia elämästä. Pysähtyä ruuhkavuosien keskellä. Avata silmät ja nauttia. Myös niistä sadepäivistä. Ystävien ja läheisten seurasta. Hitaasti ja rakkaudella kypsytetystä suuhun sulavasta ruoasta. Täyteläisestä punaviinistä, pirskahtelevasta valkoviinistä. Auringon oranssiksi värjäämästä taivaasta. Laiturilta veteen kastetuista varpaista. Puoleen päivään nukutuista aamuista. Aamuneljään valvotuista öistä. Maailmanparannuksesta. Mansikoiden makeudesta. Kesäisestä kaupungista ja suven sulostuttamasta saaresta.

ELÄMÄNILOA KESÄÄN TOIVOTELLEN,

alle

PS. alkoholilakiin vedoten alkoholijuomiin liittyvät kommentit jätän julkaisematta!
PPS. jos teillä on antaa vinkkejä tapastarjoiluihin, niin kiitollisena otan vastaan :) Heinäkuun puolella sitten palataan elämänmakuisen illan tunnelmiin!


15 Responses to “Viva la vida – rakkaudesta elämään!”

 1. Avatar Roomatar sanoo:

  Ihanaa elämäntäyteistä tekstiä! Kuvailet niin täydellisesti Espanjalaista elämänmenoa. On niin ajankohtaista, huomenna olen nimittäin Madridissa :)

 2. Soot niin kaunis <3

 3. Avatar Helistin sanoo:

  Ihana postaus… pitänee pistäytyä alkossa pikimmiten ;) Mutta silmäni kiinnittyivät tuohon suloiseen vaaleansiniseen puseroon ja varsinkin kaula-aukko ja puhvihihat, rypytyksineen, ovat aivan ihanat. Mistä olet puseron ostanut? Minulle nyt-heti-äkkiä samanlainen :D

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitosta kiitos <3

   Kuule, se on H&M:ltä ja muistaakseni maksoi alle kympin! Todellinen löytö siis :)

 4. Avatar maaruska sanoo:

  Ja minä haluaisin tietää mitä tuo ihana kynsilakka on! Olen metsästänyt tuollaista sävyä jo pitkään ja kokeillutkin , mutta ei vain löydy sitä oikeaa !

  Halauksia päivääsi!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi vitsit, tämä on niin noloa sanoa, että ei hajuakaan :D Käyn lasten kynsilakkavarastoilla ja tuo on jotain, minkä merkki mulle ei selvinnyt. Putelissa lukee Gel Rocks.

   Kiitos ja sinne ihanaa viikonloppua <3

 5. Avatar Taina sanoo:

  Ihana pusero – sopii sinulle! Mukavaa perjantaita/viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Taina,
   mä olen pitänyt tuota paitaa liki joka päivä…pitänee pestä nyt viikonloppuna :D

   Kiitos ja hei samaa sinne <3

 6. Avatar Marjukka FFS sanoo:

  Minäkin rakastan Madridia, ihana kaupunki! Kaunista kesää sinulle!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marjukka,

   Madrid on niin ihana! Tuosta mun vierailusta on jo 14 vuotta, joten olisi korkea aika käydä uudestaan siellä :)

   Kiitos ja kuten myös, nauti kesälomasta <3

 7. Avatar tuikku sanoo:

  Hei! Minunkin silmäni iskivät tuohon puseroon, josta tuossa aiemmin joku kysyikin. Ihania kuvia! Tuija

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka,

   kiitos, tuo pusero oli kyllä löytö! Enkä edes sovittanut sitä vaan marssin suoraan kassalle :D

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua <3

 8. Avatar Bea sanoo:

  Ihana kirjoitus!
  Eksyin ekaa kertaa lukemaan blogiasi ja tämä kirjoitus sai minut liikuttumaan ja iski kauhea ikävä Madridiin. Olen syntynyt siellä ja se on minulle edelleen tosi rakas paikka <3
  Viime vierailusta on jo kolme vuotta eli aivan liian pitkä aika.

Kommentoi