lauantai 14. toukokuun 2016

Sangen leppoisa lauantai

Lauantai 7 Lauantai 6 Lauantai 15 Lauantai 2 Lauantai 11 Lauantai 5 Lauantai 14 Lauantai 3 Lauantai 10 Lauantai 4 Lauantai 13 Lauantai 12Lauantai 8 Lauantai 1 Lauantai 9MOIKKULIMOI!

Kuvatulvan myötä terkkuja mökiltä! :) Tultiin eilen illalla kympin jälkeen ja justiinsakin missattiin ihan mielettömän näköinen auringonlasku. Tuleehan niitä vielä! Mökillä tulee ihan ekaksi heitettyä kello pois kädestä ja farkut pois jalasta. Kelloa ei todellakaan tarvitse, sillä kurniva maha kertoo milloin syödä, auringon kierto kertoo milloin laittaa iltasauna tulille ja jokailta laulaen saapuva joutsen kertoo milloin on uniaika. En tiedä minne toinen on jättänyt puolisonsa, mutta tämän kevään on lentänyt yksin tuohon meidän lahdelle. Ihan ekalla mökkikerralla tänä vuonna olin kyllä näkeväni kaksi joutsenta, mutta nyt niitä on vain tuo yksi. Eilen illalla lapset nukahtivat aiemmin ja me miehen kanssa menimme myöhäisillan saunaan. Saunan terassilla vilvotellessa kuulimme joutsenenlaulun jo kaukaa. En ole aiempina vuosina kiinnittänyt huomiota siihen niinkään, mutta tuo ääni on ihan tajuttoman kova.

Tänään ollaan nautittu pitkien yöunien jälkeen leppoisasta lauantaista. Juotu vielä yhdet santsikupit aamukahvia, luettu ja surruutettu klapikoneella. Pitkästä aikaa polttelin kynttilöitäkin. Tuli muuten ihan samantien jouluinen tuoksu. Aloin miettimään, että ei siihen jouluunkaan enää paljoa aikaa ole. Mutta ei, vielä ei aleta sitä odottamaan – hoidetaan eka tuo pitkä kuuma kesä elämästä nauttien läpi ;) Sanottakaan, että kuuma kesä on tällä hetkellä vähän tauolla. Mökin mittarissa on 9,6 astetta. Just hyvä keli tehdä pihahommia! Ai niin, arvatkaas mitä? Meidän pari viikkoa sitten laittama linnunpönttö on saamassa ihka ensimmäiset asukkaat. Toinen västäräkki on passissa siellä pöntössä, kuikuilee välillä ulos ja toinen tuo koko ajan lisää pesänrakennusmateriaalia. Luontoa on sitten ihana seurata. Viikossa on luontokin herännyt henkiin. Yön sateet tekevät kyllä luonnollekin hyvää.

Nyt jääkiekkoa, grillimakkaraa kerttiksiltä syötynä, päivätorkkuja ja sitä rataa. Leppoisasti ilman sen kummempia suunnitelmia. Täsmäisku sairaalaan ja sitten kiireen vilkkaa illaksi takaisin. Iltasaunaa, kalastusta ja ehkä joku hyvä leffa. Tapahtukoon elämässä mitä tapahtuu, niin silti nautin. Joka hetkestä ja suurella sydämellä.

LEPPOISAA LAUANTAITA
muistakaahan nauttia joka hetkestä ♥

alle


9 Responses to “Sangen leppoisa lauantai”

 1. Avatar Anne sanoo:

  Hei. Onkohan joutsen menettänyt puolisonsa ja kaipailee sitä. Joutsenet yksiavioisia. Ihania mökkikuvia. Kesää odotellessa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anne,

   no sama kävi mielessä. Haikea on tuo laulu eikä lainkaan sellainen iloinen…

   Kiitos ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Avatar Tickler sanoo:

  Kuulostaa niin täydelliselle! Nauttikaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos,

   tuota täydellistä lauantaita lämmöllä muistellen…nimim. arki astui kuvioihin kera siivoustalkoiden :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 3. Avatar Anu sanoo:

  Tuo teidän mökki on niin helmi!ihana tuo näkymä olkkarista keittiöön.mua harmittaa,että sävytettiin mökinlattia harmaaksi,olis pitänyt jättää puunvärikseksi:)
  On nämä mökkiviikonloput niin rentouttavia vaikka melkein aina mekin joudutaan jossain käydä ja nyt on ollut pakko laittaa pihaa päivisin kotona,kun on juhlat kesällä.
  Tuo on muuten totta,että farkut ei oo mökkivaate,ne lähtee samantien tai jää jo kotiin.meikkiä en oo varmaan koskaan laittanut mökillä ja fööniä siellä ei edes ole:)
  Tulit muuten eilen mieleen,kun kuulin,että Lasse Mårtenson on menehtynyt..oli pakko kuunnella Myrskyluodon Maijaa tiskatessa sateen ropinassa:)
  Ihanaa sunnuntaita<3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Anu

   ja kiitos, mut hei on teidänkin mökki aivan ihana!! :)

   Mä kuules just miehelle sanoin, että mitäs jos maalattais lattiat valkoiseksi :D

   Et ikinä arvaa, mitä mä ostin mökille viime vuonna….suoristusraudan!! Juu, en ole kertaakaan käyttänyt ;)

   Meillä kuunneltiin myös Myrskyluodon Maijaa <3

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 4. Avatar Maria myös sanoo:

  Ihastuttava tuo varpusanko! Ja tosi kiva että teijän pihaan on majottunu västäräkki, meillä pesii talitiainen.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis kaimaseni :)

   Täytyykin lisätä siihen varpuja ens kerralla!

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi