torstai 10. joulukuun 2015

Piirakkaperjantain pelastus

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEIPPAHEI & HELLUREI!

Miettikää, jos tuo kaikki katolle ropiseva vesi tulisi lumena ;D Huh, taitaa olla toiveajattelua! Ajattelin antaa vinkin tulevaa fredagsmys-ruokaa varten jo nyt, sillä huomenna allekirjoittaneen myyssit kuluu työkavereiden kanssa. Mennään syömään ja sitten olisi tarkoitus mennä kuuntelemaan the one and only Michael Monroeta. Muu porukka siis ainakin menee, itse arvon vielä tuon korvani kanssa, että menenkö vai enkö. Lääkäri kyllä sanoi, että on ok, jos laitan korvatulpat. Joten tekisi ihan hyvää päästä tuulettumaan.

Pitsaperjantaihan on vakiintunut käsite, mutta ei sitä pitsaa aina jaksa. Piirakkaperjantai pelastaa tilanteen 🙂 Kuvat ovat itse asiassa maanantailta, mutta tulin tulokseen että ihan yhtä hyvin tämä olisi toiminut fredagsmysruokana. Hyvää ja helppoa iltaruokaa arkeen ja viikonloppuun. Piirakkamaanantain piirakkana ei toiminut ihan tavallinen suolainen piirakka vaan tuollainen kermainen kanapiirakka. Kööpenhaminassa söimme alkupalaksi pitkästä, pitkästä aikaa filled patty with chickeniä ja ai vitsit! Ihan oman pään ohjeella teimme maanantai-illan vastaavan version täällä kotona. Lohturuokaa parhaimmillaan!

KERMAINEN KANAPIIRAKKA

1 pkt torttutaikinalevyjä
250 g broilerin filettä pienisteltynä
1 pkt tuoreita herkkusieniä pestynä ja pienisteltynä
1 punasipuli pienisteltynä
2 dl ruokakermaa
1/2 Koskenlaskija-juusto (paprikanmakuinen)
kurkumaa
meiramia
suolaa

-sulata torttutaikinalevyt ja vuoraa niillä voidellun uunivuoan pohja ja reunat
-paista pannulla kanat, sienet ja sipuli ja lisää juusto + kerma
-lisää mausteet ja anna porista hieman
-mausta lopuksi suolalla
-kaada taikinan päälle vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.

**************************************

Kiitos ihanat tsempeistänne eiliseen postaukseen, palaan niihin vielä ajan kanssa. Kyllä mä nyt niin ajattelin, että kun tästä lääkekuurista pääsen eroon niin mitään ylimääräistä en heppoisin perustein ala kroppaani änkeämään. Tänä aamuna sairaalalle ajaessani oma kehoni oli taas sitä mieltä, että tuo pienempi kortisonimäärä ei riitä. Veti psyykkeen hetkeksi sinne, missä sen ei kuulu olla (kuuluu kuulemma asiaan tämän lääkkeen kanssa ja mua ihan kauhistuttaa, sillä mitkään mielialanvaihtelut eivät ole todellakaan tuttuja). Mutta en piru vie anna periksi. Se helpottaa, kun tietää, mistä nuo kamalat sivu/vierotusoireet johtuvat. Pikkuhiljaa lääkemäärää pienentäen ja samalla toki muistaen sen, että tämä vierottamisprosessi on aika kova esimerkiksi sydämelle. Eli lepoa. Mut sitä ennen vähän siivousta ja harrastuskuskailuja 😉

TOSI IHANAA TORSTAI-ILTAA,

alle


6 Responses to “Piirakkaperjantain pelastus”

 1. Emma sanoo:

  Onpa herkullisen oloinen resepti – ja näköinen myös, kuvia katsoessa tuli nälkä 🙂 Sitä jäin miettimään, että eikö täyte tosiaan kaipaa kananmunia? Olen yleensä tottunut laittamaan munia kaikkien suolaisten piiraiden täytteeseen sidosaineeksi. Tässä varsinkin sisältö kuulostaa kovin juoksevalta. Että miten pysyy kasassa? Vaikka eipä tuo kuvista päätellen näytä mihinkään valuvan 🙂

  Ihanaa perjantaita <3 Toivottavasti olosi on jo kohentunut!

  Emma

  • Maria sanoo:

   Moikka Emma

   ja kiitos 🙂

   Ei kaipaa munia, tuo saa olla sellaista ”kastikemaista” ja tarkoitus on, että tuo taikinakin vähän pehmenee. Oi nams, nyt tuli nälkä taas 😀

   Kiitos, koville ottaa tuo kortisonimäärän tiputtaminen – bloggaaminen jäi tältä päivältä. Eilinen pikkujoulu ei kyllä edesauttanut asiaa 😉

   Leppoisaa lauantai-iltaa <3

 2. Kristiina H. sanoo:

  Herkullisen näköinen piirakka, tuota pitää kokeilla.

  Minä olen vähän lääkekielteinen juurikin noiden mahdollisten sivuvaikutusten ym. vuoksi. Toki, jos ihan pakko on syödä, niin syön. Lohdullistahan on, että lääke on sinua auttanut ja vierotusoireet häviävät kyllä, mutta aika pahat ovat kyllä olleet. Eikä siinä vaiheessa, kun vietorusoireet ovat päällä, ajattele varmaankaan heti vaan niitä lääkkeen hyötyjä.

  Toivottavasti oireet hellittävät pian, mukavaa pikkujoulua ja viikonloppua!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Kristiina

   ja hei kiitos <3 Kyllä ottaa kovalle tämä kortisonista irtautuminen - enpäs olisi heti uskonut. Mutta nyt illasta on jo parempi olo kuin aamusta. Kyllä tämä tästä, pikkuhiljaa 🙂

   Ihanaa lauantai-iltaa <3

 3. Hertta sanoo:

  Heipat, ihanan näköinen myyssi jälleen! Tuli yhtäkkiä mieleeni, että pidätkö Aura-juustosta? Jotenkaan en saa nyt mieleeni reseptejä, joissa olisit sitä käyttänyt, tai sitten muisti pätkii pahasti… Aurahan yleensä jakaa ihmiset viha/rakkaus-periaatteella. Itse olen jälkimmäinen, siksi kysyn 🙂 Olisi nimittäin tähänkin reseptiin aika herkku lisä 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Hertta
   ja suuresti kiitoksi 🙂

   Toden totta, aurajuustot on mun herkkuja. Ei ole tullut turhan usein käytettyä niitä ruoanlaitossa, mutta just tänään teimme spagettia, jonka kastikkeeseen murustelin Auraa 😀

   Kiitos vinkistä, tähän reseptiin sopisi oikein mainiosti Aura!

   Leppoisaa lauantai-iltaa <3

Kommentoi