perjantai 12. kesäkuun 2015

Ruokavinkkiä viikonlopulle!

P6015160P6015144P6015150P6015155P6015142P6015153 P6015177

MOIKKA!

Perjis on täällä! Pikaisesti kahvitauon lomassa vinkkiä perjantai-illan ruokailuihin; grillattu teriyaki-kanaleipä (ei ehkä tarvitsisi tuota väliviivaa, mutta muuten sanasta tulisi nimihirviö :). Lupailin tästä teille reseptiä silloin pari viikkoa sitten, kun miehen kanssa vietimme hämyistä kesäiltaa aka torsdagsmysiä. Leipä on samaan tapaan tehty kuin se aieimmin esittelemäni grillattu fetaleipäMulla on vähän näissä ruokajutuissa sellainen tapa, että tulee helposti kulutettua joku ruokaidea tai -aine loppuun. Sama musiikin kanssa; kuuntelen tiettyä biisiä kyllästymiseen asti. Vaatteissa tämä pätee myös. No mutta, tämä helppo ja herkullinen grillattu leipä on varioitavissa monella eri täytteellä. Tällä kertaa kanalla!

GRILLATUT TERIYAKI-KANALEIVÄT
(2:lle)

3 pitaleipää halkaistuna
ketsuppia & teriyaki-kastiketta sekoitettuna 1:1
öljyä
2 tomaattia lohkottuna
1 mozzarellapallo
4 broilerin ohuen ohutta leikettä
suolaa
teriyakikastiketta

kevätsipulia viipaloituna

– aloita broilerin grillaamisella, mausta suolalla
– siivuta valmiit broilerin leikkeet ja valele teriyakikastikkeella molemmin puolin
– sivele pitaleiville ketsuppiteriyakiseosta, mutta jätä noin 1 cm reunoista ilman pestoa
– sivele pitaleipien reunat öljyllä
– pilko tomaatit ja levitä ne leiville
– revi päälle mozzarellaa
– grillaa kunnes mozzarella alkaa hieman sulamaan (tai vaihtoehtoisesti tee tämä uunissa grillivastuksen alla)
– lisää broilerin palat leipien päälle ja grillaa vielä hetki
– ripsottele päälle kevätsipulia

*********************************************************

Teriyakilla maustettu ruoka toimii mun mielestä aina. Myös näissä leivissä. Kesäruokaa, nopeasti ja helposti. Taisin juuri muuten ratkaista ongelman, mitä syödä tänään mökillä. Kaarretaan kaupan kautta ja napataan ainekset mukaan. Pieni miniloma töiden jälkeen siis tiedossa. Huomenna aamiaisen jälkeen takaisin kaupunkiin, lapset mummulle hoitoon ja kohti häitä. Laatuaikaa miehen kanssa kaksistaan (ja parinsadan muun kanssa, mutta niitä ei lasketa ;)). Instagramin puolella vilautinkin eilen ostamiani vaalean beigejä asusteita. Menin ostamaan uudet kengätkin, kun halvalla sai 😀 Nyt ei vilku varpaat! Mekko on vielä harkinnassa; joko se täällä esittelemäni tai sitten tummansininen. Mustabeige pitsimekko piristyi kyllä kummasti noilla uusilla vaaleammilla asusteilla. Katsotaan ehdinkö huomenna päivittelemään tänne juhlahumutunnelmia. Jos en, niin instagramin puolelta löytynee sneak peekejä. Blogissa sitten viimeistään sunnuntaina juhlalookia ja muuta höpinää.

Nyt vielä vähäksi aikaa töiden pariin, sitten kotiin pakkaamaan mökkitavarat ja odottelemaan miestä reissusta!

PIRTSAKKAA PERJANTAITA &
IHANAA VIIKONLOPPUA 

alle


6 Responses to “Ruokavinkkiä viikonlopulle!”

 1. Hyvän näköisiä ja varmasti hyviäkin 🙂 Kiitos vinkistä!

 2. Niina sanoo:

  Tämä menee ehdottomasti kokeiluun! Ehkä jo tänään! Kiitos reseptistä 🙂

  • Maria sanoo:

   Moi Niina,
   toivottavasti maistui, mikäli ehditte koklaamaan 🙂

   Suloiset sunnuntaiterkut <3

 3. Katariina sanoo:

  Nam, leivät kokeiluun hu! 🙂 Hyvää viikonloppua ja nastoja häitä!

Kommentoi