keskiviikko 26. tammikuun 2022

Kasviskeskiviikko: Rapea tofu & makeantulinen dippi

…juu, luitte oikein; rapea tofu.

HEI HUOMENTA IHANAT!

Kasviskeskiviikot ovat olleet mielessäni tämän tästä. Syönhän pääosin kasvisruokaa, punaista lihaakin toki nykyään enemmän kuin aiemmin lääkärin määräyksestä. Mutta kyllä kasvisruoka on se mun juttu. Mä voin paremmin kasvispainotteisella ruokavaliolla. Olen virkeämpi ja jotenkin skarpimpi kasvisruokapäivinä.

Yhtälailla, voin paremmin kun saan tehdä ruokaa ja kuvata sitä. Kirjoittaa reseptejä ja inspiraatiota tänne blogiin. Helposti viikonloput nykyään menevät muuhun kuin ruokakuvailuihin (kuka sanoi, että Million Dollar Listing L.A. ja RHOC eivät olisi weekend well spent -matskua ;)).

Mutta nyt kuulkaa, nyt mulla on jakaa teille omasta mielestäni ainakin ihan tajunnanräjäyttävän hyvä kasviskeskiviikon resepti. Aika usein olen kuullut ihmisten välttelevän tofua, koska siitä ei saa rapeaa. Koska se ei maistu miltään ja on jokseenkin kumimaista olemukseltaan. Näin mäkin joskus ajattelin. Kunnes opettelin tofun paistamisen salat. Vinkkinä kerrottakoon tofun huolellinen kuivaus ja paistaminen kuumalla pannulla. Sekä maustaminen,

Rapeat tofut voi tehdä paistinpannullakin, mutta mä tein tällä kertaa air-fryerissa. Pitkään olin muuten sitä mieltä, että moinen vekotin on maailman turhin kapistus. Kun eihän sillä nyt voi tehdä mitään muuta kuin jalapeno popperseja, siipiä ja ranskalaisia. Hah, sillä kuulkaa sää kätsysti lohesta mehevää ja pinnalta rapeaa. Ruusukaaleista ihanan paahtuneita, kanasta mehukasta ja tofusta rapsakkaa. Vain taivas on rajana, mitä tuonne voi laittaa ja ruoanlaittovälineenä todella nopea. Sopii myös lasten ruoanlaittoon.

Rapea tofu & makeantulinen kastike

250 g tofua
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
n. 1 dl pankojauhoja + suolaa + kurkumaa

Kastike
2 rkl soijakastiketta
2 rkl vettä
0,5 rkl (tai maun mukaan) srirachaa
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
loraus hunajaa
kevätsipulia pilkottuna
chiliä pilkottuna
seesaminsiemeniä

1. Leikkaa tofu kuutioiksi (esim 12-16 palaseen), painele kuutioista ylimääräinen neste talouspaperiin
2. Kaada vehnäjauhot esim. kahvikuppiin, riko ja sekoita haarukalla muna toiseen kahvikuppiin ja pankojauhot mausteineen kolmanteen
3. Dippaa tofukuutioita ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja pankojauhoihin
4. Paista rapeaksi joko öljytyllä paistinpannulla tai air-fryerissa (jos paistat pannulla, saat kauniin kultaisen pinnan)
5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja dippaa lämpimiä tofuja kastikkeeseen tai vaihtoehtoisesti sekoita kastike tofujen sekaan (nauti heti ennen kuin rapsakkuus häviää)

Huomaan, että se pieni aasialaishenkisyys Marian keittiössä nostaa taas päätään. Johtuen ehkä siitä, että mulla on kamala ikävä Thaimaan auringon alle. Mutta vielä ei ole aika sinne matkustaa. Jahka lopettavat testaukset paikan päällä, niin olen hypyn kengässä valmis upottamaan varpaani valkoiseen hiekkaan, nauttimaan jääkylmää kookosvettä suoraan kookoksesta ja nostamaan kasvot kohti aurinkoa. Enkä muuten kertaakaan valita siitä, että on liian kuuma 😀

Nyt kohti keskiviikon työpäivää! Alkuviikko onkin mennyt kotosalla ensin pienen flunssan kourissa ja eilen valmennushommia tehden. Kiva päästä ihmisten ilmoille.

KESKIVIIKKOTERKUIN,

 


Kommentoi