maanantai 16. elokuun 2021

Paneroidut gochujang-kanat & valkosipuli-limemajoneesi

MOIKKISTA!

Kuinkas arki on lähtenyt käyntiin? Täällä nautitaan arkirytmistä. Illoista, kun koulukirjat ovat vallanneet ruokapöydän ja kun kumiputua saa pyyhkiä pöydältä ennen pöydän kattamista. Turhin ostos lasten huoneisiin? Koulupöydät 😀 Tosin ajavat tällä hetkellä meikkipöytien virkaa, etteivät ihan käyttämättöminä joudu olemaan.

Viime syksynä ja keväänä meillä tehtiin gochujang-tahnasta vaikka sun mitä. Nämä gochujang kanat riisipedillä ovat vakkarivieraita meidän arkiruokarepertuaarissa. Tulisenmakeissa tahmakukkakaaleissa olen korvannut srirachan tätä nykyä myös gochujangilla, sillä sitä löytyy aina jääkaapista.

Tällä kertaa päätin lisätä gochujang-tahnaa yhteen meidän perheen suosikkiin eli paneroituihin kanoihin. Ja aa että, siihen lisäksi valkosipuli-limemajoneesi. Onneksi tätä jäi myös maanantai-illaksi, sillä tähän tuli himo!

Paneroidut gochujang-kanat 

350 g broilerin filee merisuolamaustettu ohuiksi suiroiksi leikattuna
n. 2 dl pankojauhoja
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl seesaminsiemeniä
1 – 1,5 rkl gochujang-tahnaa
iso loraus hunajaa

paistamiseen voita

1. Riko yhteen kippoon kananmuna, gochujang-tahna sekä hunaja (sekoita hyvin haarukalla), laita toiseen kippoon vehnäjauhot ja sekoita kolmanteen pankojauhot ja seesaminsiemenet
2. Dippaa kanat ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmuna-chilitahnaseokseen ja sitten pankojauhoseokseen
3. Paista voissa pannulla käännellen, kunnes kana on kypsää (meillä taisi mennä noin 20-25 minuuttia)

Tarjoile riisin ja valkosipuli-limemajoneesin kanssa

Valkosipuli-limemajoneesi

1,5 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 tl dijonin sinappia
0,5 limen mehu
2 valkosipulin kynttä
huiskaus suolaa

1. Sekoita sauvasekoittimella sekaisin, kunnes majoneesimaista

Kesällä ei tullut tehtyä niinkään aasialaistyyppisiä ruokia, mutta taas syksyä päin mentäessä ne tulevat valikoimiin. Tämä tulee näkymään myös täällä blogissa. Kasviskeskiviikoksi nimittäin haaveilen lämmittävää palsternakka-currysosekeittoa!

MUKAVAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,


Kommentoi