perjantai 23. heinäkuun 2021

Vadelmajuustokakkua ja kesäkuulumisia

MOIKKA!

Eilen illalla huomasin, että päivä on oikeasti alkanut lyhenemään. Sytyteltiin kynttilät, kaivettiin kylmästä pieni pullo kuohuvaa ja nautittiin myöhäisillassa palat vadelmajuustokakkua 15. hääpäivän kunniaksi. 15 vuotta on mennyt ihan älyttömän nopeasti. Niin kuin tämä kesäkin. Sanonta ajan kulumisesta ja siitä, kun on hauskaa, pitää paikkansa.

Pikkuhiljaa ajatukset ovat jo alkavassa arjessa, vaikka vielä olisi viikko lomaa jäljellä. Arki muuttuu kertaheitolla, sillä en ole pariin vuoteen tehnyt täyttä viikkoa tuolla perheyrityksessämme, vaan osan viikosta olen ollut kotitoimistolla muissa hommissa. Elokuun alussa palaan tekemään normityöaikaa toimistolle ja se tuntuu hyvältä. Eniten odotan siinä sitä, että perjantai-iltana töistä kotiin kurvatessa viikonloppu tuntuu viikonlopulta. Niin se on tuntunut kotitoimistolla perjantain vietettyänikin, mutta jotenkin mulla on ollut vaikea erottaa vapaa- ja työaikaa kotitoimistopäivinä.

Alkuviikko vietettiin Pyhällä ja onhan tuo Lapin kesä nyt jotain ihanaa. Varsinkin, kun tällä kertaa ei ollut hyttysiä juuri lainkaan. Vuokrattiin E-maastopyörät ja heitettiin maastossa lenkki pitkän kaavan mukaan. Jalat ja peppu ovat vieläkin sen verran kipiät, että ei tarvi haaveilla juoksulenkistä. Mutta innostuin kuulkaa niin paljon tuosta sähköpyöräilystä, että säästöpossu on kaivettu esille tulevaa hankintaa varten. Tuollaisella kun taittaisi työmatkat mennen tullen, niin päivän treenit olisi täynnä!

Mutta hei, kuvien suussa sulavaan vadelmakakkuun. Rakastan vadelmien kirpsakkuutta. Harmi, että meiltä lähti vadelmapensaat piharempan myötä. Onneksi veljen perheen vadelmapensaista riitti meillekin matkaevääksi että kakkuun 🙂

Vadelmajuustokakku & vadelmamelba

Pohja
200 g (sokeroimattomia) digestivekeksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte
400 g tuorejuustoa
1,5 dl turkkilaista jugurttia
2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vadelmia

Vadelmamelba
1 dl vadelmia + 1 rkl sokeria sauvasekoittimella surauttaen

1. Murskaa keksit ja sekoita voisulaan
2. Painele keksiseos irtopohjavuoan (20 – 22 cm) pohjalle ja reunoille, laita jääkaappiin tekeytymään täytteen teon ajaksi
3. Vatkaa tuorejuuustoa ja turkkilaista jugurttia, kunnes massa on tasaista, lisää muuta aineet pl. vadelmat
4. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja lisää puolet vadelmista, kaada loput täytteestä vadelmien päälle ja lisää loput vadelmat
5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia (kunnes päällinen alkaa rusehtumaan)
6. Jäähdytä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli
7. Tarjoile vadelmamelban kanssa

Yleensä teen uunissa paistettavat juustokakut ranskankermalla, mutta nyt meillä ei löytynyt moista jääkaapista, joten korvasin sen turkkilaisella jugurtilla. Lisäsin ohjeeseen myös 2 rkl vehnäjauhoja siltä varalta, että jos vadelmat olisivat löysyttäneet taikinaa liikaa.

Toivottavasti sielläkin kesä sujuu mukavissa merkeissä

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,


6 Responses to “Vadelmajuustokakkua ja kesäkuulumisia”

 1. Ihana on elämä sanoo:

  Hei millainen pyörä sulla oli käytössä?

  Oma työmatka 25km suuntaansa, nousuineen, menee korkeintaan kerran pari viikossa normipyörällä. Kuumilla ei sitäkään, ikää kun kuitenkin jo 51v🙃
  Sähköpyörä ratkaisi sekä mäkiongelmat että vähän liian ison kilometrimäärän; kellään kaverilla tai ystävillä ei sellaista vielä ole niin vertaiskokemukset puuttuu.

  • Maria sanoo:

   Moikka!

   Jos en nyt ihan väärin muista, niin Cube-merkkinen. Nuo tosiaan olivat maastopyörät, jotka pääsivät oikeuksiinsa maastossa. Mutta kyllä se nätisti rullasi asfaltillakin 🤗

   Mukavaa viikonloppua! ❤️

 2. Johanna sanoo:

  Hei, miten jaat aikasi blogin, health coach -valmennusten ja työsi perheyrityksessä kesken? Olisi kiinnostavaa tietää, kun kuitenkin olen ymmärtänyt että kaikki ovat yhtä tärkeitä sinulle. Ihanan näköinen (ja varmasti herkullinen) tuo kakku! Kuvasi ovat aina yhtä upeita. Ihanaa loppulomaa!

  • Maria sanoo:

   Heippa Johanna!

   No siinäpäs hyvä kysymys, kiitos siitä. Mä uskon, että priorisointi, fokusointi ja suunnittelu on kaiken a ja o. Nyt syksyllä mun päätyönäni tulee olemaan perheyritys, kun palaan sinne täysiaikaiseksi. Health coachaus asiakkaita syksylle otan maksimissaan yhden olemassa olevan lisäksi pari eli HC-töitä tulee tehtyä pari-kolme tuntia viikossa. Toki valmistelut siihen päälle.

   Blogia olen suunnitellut päivittää 2-3 krt viikossa, josta osan kuvaan ja kirjoittelen viikonloppuisin. Onneksi ruoka on sellainen aihe, johon riittää materiaalia, sillä ruokaa tulee tehtyä päivittäin!

   Katsotaan, miten sitten käytännössä nämä toimii. Olen ajatellut, että iltaisin en tee juurikaan töitä (osa valmennuksista tulee olemaan etävalmennuksia työaikana), vaan keskityn palautumiseen 🤗

   Voi kiitos sinulle ja hei ihanaa heinäkuun vikaa viikkoa ❤️

   • Johanna sanoo:

    Tsemppiä kovasti ja muista ottaa sitä omaa aikaa ja ihan vain sohvalla löhöilyäkin ohjelmaan, vaikka niin olet tainnut tähänkin asti tehdä. Kiva jos jatkat blogin päivittämistä, kun sun ohjeet on idearikkaita ja niistä saa arkeen vaikka mitä kivaa tehtyä, koska se arkiruoanlaitto kahdelle hengelle on välillä vähän niin ja näin, ajankanssa viikonloppuna sitäkin mukavampaa. Ihanaa alkavaa elokuuta!

    • Maria sanoo:

     Kiitos Johanna tsempeistä ❤️

     Juu, mä olen tätä nykyä mestari makaamaan sohvalla 😄

     Ihana kuulla, että reseptit ovat mieleen!

     Kiitos samoin sinne 🥰

Kommentoi